Duur en data
  • 2 jaar (1ste jaar: 106u)
  • Eerstvolgende startdatum: 22/09/2022
Locatie
  • Campus Antwerpen
Bespaar op je opleiding

Bakker - Patissier: waarom zou je deze opleiding volgen?

Wil je je graag onderscheiden en specialiseren in banketproducten dan is deze opleiding echt iets voor jou. In deze opleiding doe je niet alleen theoretische vaardigheden op, je zet al je vaardigheden ook om in de praktijk. Je leert op onze campus alle technieken die de moderne, warme bakker - patissier nodig heeft om aan de hoge eisen van de klanten te voldoen.

We leren je ook de 'broodnodige' vaardigheden van brooddegen aan, gaande van gistdegen tot vet, kook en bladerdegen. Zo kan je ook aan de slag als medewerker bij een bakkerij

KORTOM: Je vervaardigt broden, degen, chocolade, taarten en andere banketproducten en je leert rekening te houden met de regels rond hygiëne en organisatie.

Wil je toch graag de volledige opleiding brood - en banketbakker volgen?

Aan jou de keuze welke vorm je verkiest!

 

  • Voltijdse dagopleiding: 2 dagen per week campusleren + 3 dagen per week werkplekleren gedurende 1 cursusjaar - campus Antwerpen

Programma

1ste jaar bakker - patissier

  • medewerker bakkerij
    • basis gistdegen
    • basis beslagen, vullingen en crèmes
    • basis vet, kook - en bladerdegen
    • basis hygiëne en veiligheid

2de jaar bakker-patissier

  • banketproducten 
  • Beslagen en taarten
  • Basis chocolade 
  • Eindproef - verdediging van je praktisch en theoretisch eindwerk voor een jury

Voor wie?

Doelgroep

  • Deze opleiding richt zich tot iedereen die een brood- en banketbakkerij wil openen of als medewerker wil werken in een bakkerij en daar met de nodige kennis en ervaring wil aan beginnen. 
  • Beroepsbekwaamheid is niet langer verplicht, maar wel essentieel. Onze opleiding is afgestemd op de beroepsvereisten waardoor je een extra troef in handen hebt om je te onderscheiden van je concurrenten.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Extra info

In deze opleiding zitten alle grondstoffen inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?:

  • Handboeken dienen evenwel apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.
  • In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.
    Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Locatie & lesdata

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

Eerste jaarStartEindeDuur
donderdag18:4522:151 jaar

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 715.00
  • 2 jaar (1ste jaar: 106u)

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar)€590.91€715.00
Bijkomende kosten (handboeken en/of materiaal | niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld)€227.12€287.50

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€472.73€413.64

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Chocolatier

/2 jaar (1ste jaar: 146u)

  • Campus Leuven
€965.00€797.52

Kok

/2 jaar (1ste jaar: 159u)

Knelpuntberoep
  • Campus Leuven
€980.00€809.92

Ijsbereider

/1 jaar (138u)

  • Campus Leuven
€750.00€619.83

Bakker - Patissier

/2 jaar (1ste jaar: 106u)

NieuwKnelpuntberoep
  • Campus Antwerpen
€715.00€590.91

Bakker-Patissier - voltijdse dagopleiding

/1 jaar (841u)

Knelpuntberoep
  • Campus Antwerpen
€1635.00€1351.24