Duur en data
  • 2 jaar (1ste jaar: 106u)
  • There is no start date available yet, we'll keep you posted when available.
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Bakker - Patissier: waarom zou je deze opleiding volgen?

Wil je je graag onderscheiden en specialiseren in banketproducten? Dan is de opleiding Bakker - Patissier echt iets voor jou! Want in deze opleiding doe je niet alleen de theorie, maar zet je ook al je vaardigheden om in de praktijk. Je leert op onze campus, in een echte keuken, alle technieken die de moderne, warme bakker - patissier nodig heeft om aan de hoge eisen van de klanten te voldoen.
Daarbovenop leert Syntra AB je ook de 'broodnodige' vaardigheden van brooddegen aan, gaande van gistdegen tot vet, kook en bladerdegen. Op die manier kan je ook aan de slag als medewerker bij een bakkerij.

KORTOM: Je vervaardigt broden, degen, chocolade, taarten en andere banketproducten en je leert rekening houden met de regels rond hygiëne en organisatie.

Liever geen avondschool, maar wel overdag?

Deze opleiding kent verschillende varianten. Bekijk dus zeker alle opleidingen, zodat je de juiste kiest.

  • Voltijdse dagopleiding: 2 dagen per week campusleren + 3 dagen per week werkplekleren gedurende 1 cursusjaar
  • Duaal: Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar waarbij je veel leert op je werkplek
  • Avondschool: 1 dag per week gedurende 2 cursusjaren

Programma

1ste jaar opleiding Bakker - Patissier

  • Medewerker bakkerij
  • Basis gistdegen
  • Beslagen, vullingen en crèmes
  • Vet, kook - en bladerdegen
  • Hygiëne en veiligheid

 

2de jaar opleiding Bakker - Patissier

  • Banketproducten
  • Beslagen en taarten
  • Basis chocolade
  • Eindproef - verdediging van je praktisch en theoretisch eindwerk voor een jury

Voor wie?

Doelgroep

  • De opleiding Bakker - Patissier richt zich tot iedereen die een brood- en banketbakkerij wil openen of als medewerker wil werken in een bakkerij en daar met de nodige kennis en ervaring wil aan beginnen.
  • Beroepsbekwaamheid is niet langer verplicht, maar wel essentieel. Onze opleiding Bakker - Patissier is afgestemd op de beroepsvereisten waardoor je een extra troef in handen hebt om je te onderscheiden van je concurrenten.
  • Deze opleiding mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Extra info

In de opleiding Bakker - Patissier zitten alle grondstoffen inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?:

  • Handboeken dienen apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.
  • In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze. Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Wegwijs in kaas

/7 sessies (21u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€580.46€479.72

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (15u)

  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€399.30€330.00
  • Campus Antwerpen
€266.20€220.00
  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€372.68€308.00

Kok - versneld

Knelpuntberoep
  • Campus Antwerpen
€2101.30€1736.61