Duur en eerstvolgende startdatum
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille

  • opleidingscheques

  • Unizo korting

Over de cursus

De Chardonnay-druif vindt haar oorsprong in de Bourgogne en dankt zijn naam aan het gelijknamige dorp. De grootste wijnen uit de Bourgogne, zoals Chablis en Meursault zijn van deze druif gemaakt. De bodem in kalksteen geeft de wijn een mineraal karakter. De wijn is ook vaak droog van smaak en heeft hij de smaak van rijp fruit.

De docent is Louis Verschueren. Hij is sommelier-conseil en eveneens docent aan de opleiding wijnhandelaar-sommelier. Tijdens deze lesavond vertelt hij je alles over de Chardonnay-druif. Deze lesavond maakt deel uit van 6 lesavonden over de 'Big Six', de belangrijkste blauwe en witte druivensoorten waar de Chardonnay-druif deel uit maakt, net zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah en Sauvignon Blanc. Je kan alle lesavonden volgen, maar ook je keuze maken uit de lesavond over je favoriete druivensoort.

Elke lesavond wordt ondersteund door een volledige lestekst. het spreekt vanzelf dat we de besproken wijn ook tijdens de les degusteren.

Programma

We bespreken het uitgebreid het Chardonnay-druivenras:

  • Wat is de oorsprong en geschiedenis van dit druivenras?
  • Hoe evolueerde de wereldwijde aanplant?
  • Kruisingen, gecertificeerde klonen en mutaties;
  • Wat is de ideale terroir? En wat met het klimaat en de bodem?
  • Wat is viticultuur?
  • Wijnstijlen en vinificatie;
  • Aroma's, kleuren en smaakimpressies;
  • De belangrijkste wijnstreken en -landen;
  • We degusteren de besproken wijnen.

Voor wie?

Doelgroep

Deze cursus is uitermate interessant voor wijnhandelaren, sommeliers en eigenlijk alle medewerkers uit de horeca die hun wijnkennis willen verbreden of opfrissen.

Je hebt voorkeur al een basiscursus Wijn Leren Proeven gevolgd of een vergelijkbare wijnkennis opgebouwd.

Extra info

Je brengt zelf 6 degustatieglazen mee (INAO-proefglazen).

De kosten van de te degusteren wijnen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld

  • Campus Antwerpen
€500.00 €413.22

Barista

/5 sessies

  • Campus Leuven
€381.15 €315.00
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€280.00 €231.41
  • Campus Leuven
€181.50 €150.00

Latte art

/1 sessie

  • Campus Leuven
€108.90 €90.00