Duur en eerstvolgende startdatum
  • 4 sessies
  • 08/05/2017
Locatie
  • Antwerpen
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

  • Unizo korting

Over de cursus

Vlamingen zouden Bordeaux-liefhebbers zijn en Walen Bourgogne-drinkers. Wijnamateurs houden echter van alle goede wijnen en dit is vaak niet wijnregio of wijnland gebonden. Toch is er via de hertogen van Bourgondië natuurlijk heel wat historisch verwantschap van Bourgogne met onze contreien. Voor vele wijnliefhebbers blijft Frankrijk echter toch vaak het walhalla van topwijnen en helemaal fout zijn zij niet. Ook al hebben vele andere belangrijke Europese wijnlanden een groot aantal pareltjes van wijnen op basis van locale druivenrassen, toch moeten wij spijtig genoeg vaststellen dat ook zij steeds meer de Franse topdruivenrassen aanplanten. En ook de hele nieuwe wijnwereld is voor 90% Frans.

Voor witte wijnen heeft vooral Chardonnay de wereld veroverd. Toch is Bourgogne haar thuisbasis, waar van Chablis over Côte de Beaune, Côte de Nuits, Côte Chalonnaise tot de Maçonnais diverse stijlen van topwijnen worden geproduceerd, die men wereldwijd tracht te imiteren. Voor rode topwijnen wordt in Bourgogne enkel Pinot Noir gebruikt. Buiten sommige wijnboeren in het Amerikaanse Oregon, is er echter geen enkele regio ter wereld die van deze blauwe druif wijnen met dezelfde finesse en complexiteit kan maken. Pinot Noir en Chardonnay hebben samen de Champagne veroverd; maar ook in Bourgogne geven zij samen perfecte bubbeltjes onder de appellatie “Crémant de Bourgogne”.

Tijdens de opleiding zal er gedegusteerd worden. Naast heel wat van bovenstaande wijnen zullen ondere andere ook befaamde witte wijnen uit Chablis, Meursault, Chassagne Montrachet en Pouilly-Fuissé aan bod komen, net als toppers uit Nuits-St.Georges, Beaune, Chambolle Musigny, Mercurey en Pommard.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot medewerkers uit de horeca, horeca-uitbaters, wijnhandelaars en sommeliers.

  • Cursusmateriaal wordt digitaal ter beschikking gesteld.
  • De grondstoffen (wijn ter degustatie) zitten inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
  • Gelieve 6 degustatieglazen mee te brengen (INAO-proefglazen).

Programma

In deze opleiding komen aan bod:

  • Sessie 1: Chablis & Grand Auxerrois
  • Sessie 2: Beaujolais
  • Sessie 3: Witte wijnen van Côte de Beaune tot Maconnais
  • Sessie 4: Rode wijnen van Côte de Beaune tot Maconnais

Locatie & startdata

Antwerpen

08/05/2017

Datum Uur
ma 08/05/2017 19:00 - 22:00
ma 12/06/2017 19:00 - 22:00
ma 22/05/2017 19:00 - 22:00
ma 29/05/2017 19:00 - 22:00

Deze informatie is informatief en kan wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

Docenten

Louis Verschueren

Prijs

Excl Incl
Inschrijvingsgeld voor deze opleiding €250.00 €302.50

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€175.00 €150.00

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

IJsbereiding na de allergenenwetgeving

/2 sessies

Nieuw
  • Leuven
€108.90 €90.00

Barista

/5 sessies

  • Leuven
€268.50 €221.90

Gin tasting

/1 sessie

Nieuw
  • Leuven
€102.85 €85.00

Het bakken en versnijden van een speenvarken / lam op de bbq

/1 sessie

  • Leuven
€70.50 €58.26

Iced tea, limonade en theecocktails

/2 sessies

Nieuw
  • Leuven
€114.95 €95.00