Duur en data
  • 3 jaar (1ste jaar: 117u)
  • Inschrijven kan vanaf mei, we starten in september. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Campus Leuven
Bespaar op je opleiding

Brood- en banketbakker: waarom zou je deze opleiding volgen?

Studies tonen aan dat brood- en banketbakker een beroep is met grote toekomstmogelijkheden. In deze opleiding doe je niet alleen de 'broodnodige' theoretische vaardigheden op, je zet al je vaardigheden ook om in de praktijk. Je leert op onze campus dus alle technieken die de moderne, warme bakker nodig heeft om aan de hoge eisen van de klanten te voldoen. Je vervaardigt broden, degen, chocolade, taarten en andere banketproducten en je leert rekening te houden met de regels rond hygiëne en organisatie.

Drie opleidingsvormen, jij kiest

Deze opleiding tot brood- en banketbakker wordt in drie verschillende vormen aangeboden. Aan jou de keuze welke vorm je verkiest!

  • Avondopleiding brood- en banketbakker: 1 moment per week gedurende drie cursusjaren - campus Leuven
  • Avondopleiding banketbakker: 1 moment per week gedurende twee cursusjaren - campus Antwerpen
  • Versnelde dagopleiding: 1 dag per week ongeveer anderhalf cursusjaar lang - campus Leuven
  • Voltijdse dagopleiding: 2 dagen per week campusleren + 3 dagen per week werkplekleren gedurende 1 cursusjaar - campus Antwerpen
Alimento groepeert sectorale diensten voor voedingsbedrijven, hun werknemers, bakkers en onderwijs.

Programma

1ste jaar brood - en banketbakker

  • Medewerker bakkerij
    • Activiteiten van de brood- en banketbakker
    • Basis gistdegen
    • Basis beslagen, vullingen en crèmes
    • Basis vet, kook - en bladerdegen
    • Basis hygiëne en veiligheid

2de jaar brood - en banketbakker

  • Degen 
  • Luxedegen
  • Basis chocolade 

3de jaar brood - en banketbakker

  • Beslagen en taarten
  • Luxe banketproducten 
  • Eindproef - verdediging van je praktisch en theoretisch eindwerk voor een jury

 

Voor wie?

Doelgroep

  • Deze opleiding richt zich tot iedereen die een brood- en banketbakkerij wil openen of als medewerker wil werken in een bakkerij en daar met de nodige kennis en ervaring wil aan beginnen. 
  • Beroepsbekwaamheid is niet langer verplicht, maar wel essentieel. Onze opleiding is afgestemd op de beroepsvereisten waardoor je een extra troef in handen hebt om je te onderscheiden van je concurrenten.

Daarnaast...

  • ben je minstens 18 jaar oud
  • heb je voldaan aan de leerplicht

 

Extra info

In deze opleiding zitten alle grondstoffen inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?:

  • Handboeken dienen evenwel apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.

 

Nieuws

Gloednieuwe infrastructuur voor bakkersopleidingen in Antwerpen

Locatie & lesdata

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

Sorry, deze opleiding is volzet. Schrijf je in op de wachtlijst en we contacteren jou wanneer een plaats vrijkomt. Je hoeft nog niet te betalen.

Eerste jaarStartEindeDuur
woensdag18:0021:301 jr

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 665.00
  • 3 jaar (1ste jaar: 117u)

Docenten

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar)€549.59€665.00
Bijkomende kosten (handboeken en/of materiaal | niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld)€234.63€297.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€439.67€384.71

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€348.48€288.00
  • Campus Antwerpen
€169.40€140.00