Duur en eerstvolgende startdatum
  • 3 jaar
  • 16/09/2017
Locatie
  • Leuven
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
  • Diploma of getuigschrift

  • Educatief verlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

Over de cursus

Studies tonen aan dat brood- en banketbakker een beroep is met grote toekomstmogelijkheden. In deze opleiding doe je niet alleen de 'broodnodige' theoretische vaardigheden op, je zet al je vaardigheden ook om in de praktijk.

Je leert op onze campus dus alle technieken die de moderne, warme bakker nodig heeft om aan de hoge eisen van de klanten te voldoen. Je vervaardigt broden, degen, chocolade, taarten en andere banketproducten en je leert rekening te houden met de regels rond hygiëne en organisatie.

Weet je dat we ook een voltijdse dagopleiding brood- en banketbakker aanbieden?

Programma

1ste jaar Brood- en banketbakker

  • Basis brood- en banketbakker (30 sessies)

2de jaar Brood- en banketbakker

  • Degen (10 sessies)
  • Beslagen en taarten (14 sessies)
  • Basis chocolade (8 sessies)

3de jaar Brood- en banketbakker

  • Luxe degen en banketproducten (20 sessies)
  • Toegepaste bedrijfsvoering voor de brood- en banketbakker (10 sessies)
  • Eindproef - verdediging van je praktisch en theoretisch eindwerk voor een jury (2 sessies)

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die een brood- en banketbakkerij wil openen of als medewerker wil werken in een bakkerij en daar met de nodige kennis en ervaring wil aan beginnen.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Cursisten met een getuigschrift Leertijd Brood- en Banketbakker of een getuigschrift Brood- en Banketbakker in DBSO, BSO of TSO zijn vrijgesteld van de modules Basis Brood- en banketbakker, Degen, Beslagen en taarten én Basis chocolade. Cursisten met een getuigschrift Leertijd of Ondernemersopleiding Ambachtelijk Chocoladebewerker of een hiermee gelijkgesteld getuigschrift in DBSO, BSO of TSO zijn vrijgesteld van de module Basis chocolade. Diploma’s worden tijdens de eerste lesweken gecontroleerd.

Indien je een vooropleiding of beroepservaring hebt, kan je starten in het 2de jaar na het slagen in een - vrijblijvende - vrijstellingsproef. Voor de praktische gegevens van het tweede jaar, neem je contact op met campus Leuven. Deelname aan deze vrijstellingsproef kost €20. Je dient je hiervoor in te schrijven via de campus.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient een medisch geschiktheidsattest voor te leggen, opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts, dat verklaart dat je geschikt bent om levensmiddelen te manipuleren.

Extra info

De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld. De handboeken dienen apart aangekocht te worden.

Nele Veelaert
Brood- en banketbakker

"Ik behield mijn kindergeld terwijl ik leerde voor bakker"

Locatie & startdata

Leuven

Volzet

16/09/2017

Volzet

Sorry, deze opleiding is volzet. Schrijf je in op de wachtlijst en we contacteren jou wanneer een plaats vrijkomt. Je hoeft nog niet te betalen.

Start Einde Duur
zaterdag 8:30 11:50 1 jaar

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

Docenten

Freddy Pollijn

Prijs

Excl Incl
Inschrijvingsgeld voor deze opleiding (per cursusjaar) €483.47 €585.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€338.43 €290.08

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

€1250.00 €1033.06
€1305.00 €1078.51
€420.00 €347.11
€121.00 €100.00
€1090.00 €900.83