Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Beroepsopleiding
  • Diploma of getuigschrift

  • Vlaams opleidingsverlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Brood- en banketbakker: waarom zou je deze opleiding volgen?

Studies tonen aan dat brood- en banketbakker een beroep is met grote toekomstmogelijkheden. In deze opleiding doe je niet alleen de 'broodnodige' theoretische vaardigheden op, je zet al je vaardigheden ook om in de praktijk. Je leert op onze campus dus alle technieken die de moderne, warme bakker nodig heeft om aan de hoge eisen van de klanten te voldoen. Je vervaardigt broden, degen, chocolade, taarten en andere banketproducten en je leert rekening te houden met de regels rond hygiëne en organisatie.

Drie opleidingsvormen, jij kiest

Deze opleiding tot brood- en banketbakker wordt in drie verschillende vormen aangeboden. Aan jou de keuze welke vorm je verkiest!

Alimento groepeert sectorale diensten voor voedingsbedrijven, hun werknemers, bakkers en onderwijs.

Programma

1ste jaar Brood- en banketbakker

  • Basis brood- en banketbakker (30 sessies)

2de jaar Brood- en banketbakker

  • Degen (10 sessies)
  • Beslagen en taarten (14 sessies)
  • Basis chocolade (8 sessies)

3de jaar Brood- en banketbakker

  • Luxe degen en banketproducten (20 sessies)
  • Toegepaste bedrijfsvoering voor de brood- en banketbakker (10 sessies)
  • Eindproef - verdediging van je praktisch en theoretisch eindwerk voor een jury (2 sessies)

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die een brood- en banketbakkerij wil openen of als medewerker wil werken in een bakkerij en daar met de nodige kennis en ervaring wil aan beginnen. 

Beroepsbekwaamheid is niet langer verplicht, maar wel essentieel. Onze opleiding is afgestemd op de beroepsvereisten waardoor je een extra troef in handen hebt om je te onderscheiden van je concurrenten.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Cursisten met een getuigschrift Leertijd Brood- en Banketbakker of een getuigschrift Brood- en Banketbakker in DBSO, BSO of TSO zijn vrijgesteld van de modules Basis Brood- en banketbakker, Degen, Beslagen en taarten én Basis chocolade. Cursisten met een getuigschrift Leertijd of Ondernemersopleiding Ambachtelijk Chocoladebewerker of een hiermee gelijkgesteld getuigschrift in DBSO, BSO of TSO zijn vrijgesteld van de module Basis chocolade. Diploma’s worden tijdens de eerste lesweken gecontroleerd.

Indien je een vooropleiding of beroepservaring hebt, kan je starten in het tweede jaar na het slagen voor een - vrijblijvende - vrijstellingsproef. Voor de praktische gegevens van het tweede jaar, neem je contact op met campus Leuven. Deelname aan deze vrijstellingsproef kost €35. Je dient je hiervoor in te schrijven via de campus.

Extra info

  • De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
  • Handboeken dienen apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je de verplichte aankoop van kledij. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar. Richtprijs: € 130.

 

Nieuws

Gloednieuwe infrastructuur voor bakkersopleidingen in Antwerpen

  • Campus Leuven
€1650.00 €1363.63

Kaasmeester

/18 maanden

Nieuw
  • Campus Leuven
€525.00 €433.89
  • Campus Leuven
€575.00 €475.21
€127.05 €105.00