Duur en data
 • 12 sessies (totaal 27u)
 • Eerstvolgende startdatum: 10/03/2023
Locatie
 • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
Een drankenpauze is voorzien
Drankpauze

Budgetcoaching in combinatie met financieel welzijn.

Budget- en financial well-being coach: waarom zou je deze opleiding volgen?

i.s.m.

Wil jij ook mensen financiële gemoedsrust kunnen geven door hen te begeleiden op hun weg naar algehele financiële gezondheid, een leven zonder financiële stress waarbij ze gemoedsrust hebben bij beslissingen die ze nemen en levensgebeurtenissen die op hen afkomen?

Wat wil jouw klant in het leven en hoe realiseer je samen met je coachee de gestelde doelen? Vanuit een doordachte strategie combineer je life planning en budgetcontrole, financiële levensstijl planning om dromen te kunnen realiseren en concreet aan de slag te gaan om mensen hun levensgeluk en financieel leven in balans te brengen. Bouw met je coachee aan hun financieel zelfvertrouwen en gemoedsrust door deel te nemen, inzichten te verwerven en aan de slag te gaan. De opleiding is opgesplitst in verschillende onderdelen waarbij je aan de slag kan gaan met haalbare oefeningen en toelichting bij deze topics. Waarbij we van start gaan met klein stukje theorie rond verschillende begrippen en wordt er een duidelijk kader geboden waarbinnen het deelgebied, financieel welzijn, duidelijk haar plaats krijgt.

Ben je reeds budgetcoach? Ga dan aan de slag met een meer positieve insteek rond “budgetcoaching” en ga voor een opleiding tot Financial Well-Being Coach. Ook voor tal van uiteenlopende profielen is deze opleiding een meerwaarde. Je zal deze zaken kunnen meegeven aan jouw coachees, werknemers, klanten of cliënten:

● Inzicht geven in wat financieel welzijn voor hen betekent.
● Geld als positief instrument leren te bekijken om hun welzijn te bevorderen.
● Leren hoe ze financieel zelfvertrouwen en hun gevoel van financieel welbehagen kunnen vergroten.
● Opbouw van vermogen, dit in balans met je welzijn mogelijk maken.
● Mensen in gesprek laten gaan met hun partner en andere gezinsleden over financieel gevoelige onderwerpen. 

Didactische aanpak

We kiezen bewust voor blended-learning. De helft van de lessen zijn online, de andere helft gaan fysiek door op onze campus in Antwerpen. Je krijgt als cursist ook toegang tot de Online Academy waar je tal van oefeningen en cases kan terugvinden rond het topic. Indien de coronasituatie meer fysieke lessen toestaan, kan dat altijd besproken worden.

Werkboek

Het werkboek " De weg naar financieel welzijn " is inbegrepen in het inschrijvingsgeld. Het werkboek wordt voor elke cursist ter beschikking gesteld en vormt mee de leidraad van de opleiding. Het is een werkboek vol oefeningen en cases die je nadien als je aan de slag gaat als Budget -en Financial well-being coach meteen kan gebruiken met je coaches. Elke cursist krijgt dan ook meteen vijf boeken extra om als start te kunnen gebruiken na de opleiding.

Certificaat

Na het succesvol beëindigen van de opleiding en het examen krijg je een certificaat " Budget -en Financial well-being coach ", uitgereikt in samenwerking met de Financial Well-Being Academy.

Over de docent

Deze opleiding wordt gegeven door Stijn Derynck, pionier in dit vakgebied. Hij is gepassioneerd om mensen te informeren en te begeleiden richting een leven dat gericht is op financiële stabiliteit, gemoedsrust en een correcte work-life-balans. Hij is de oprichter en bezieler van het Financieel Huis en de Financial Well-Being Academy. In het verleden was hij actief als krediet- en verzekeringsmakelaar, bankier, onafhankelijk beleggings- en bankmakelaar, pensioenadviseur, ondernemersbegeleider en vastgoedexpert.

Deze opleiding is voor 27 uur erkend door het ITAA als permanente vorming

Institute for Tax Advisors & Accountants (ITAA)

Programma

i.s.m.

H1: Wie ben jij

 • Laat de coachee inzicht verwerven in wie ze zijn, wat ze willen en wat hun motivator is om hun leven te sturen volgens hun eigenwaarden en missie.

H2: Je werksituatie en arbeidsinkomen

 • Je maakt een evaluatie van de werksituatie van de coachee en gaat na of diens waarden in lijn liggen met de waarden binnen de omgeving/bedrijf of job waar de coachee actief is. Is de coachee tevreden in de huidige situatie en kan of wil deze persoon de huidige job of functie blijven uitoefenen tot aan pensioenleeftijd?

H3: Je gezinssituatie en huishoudbudget

 • Je neemt de gezinssituatie en mogelijk familiaal netwerk van de coachee onder de loep en brengt alle inkomstenstromen in kaart. Ook de lasten en de uitgaven worden op dit moment geïnventariseerd en worden de eerste quick wins genomen.

H4: Je financiële kennis of het gebrek eraan

 • Je leert dat financiële kennis verwerven belangrijk is, enkele inzichten worden verworven door een assessment te maken van je eigen kennis.

H5: Je organisatie en administratie

 • Je leert enkele systemen kennen die je kan meenemen in je coachinggesprekken. Je zorgt ervoor dat je coachee efficiënter door het leven gaat en een systeem in plaats stelt dat werkt (voorgans het gezin).

H6: Je adviseurs en leveranciers

 • Je laat de coachee stilstaan bij wie de “adviseurs” zijn en je neemt de (grote) “leveranciers” en de producten en diensten die ze afnemen samen onder de loep.

H7: Een selfie nemen van je situatie en je vermogen

 • In dit deel van de cursus leer je hoe je een coachee kan aanleren om diens welzijn en financieel hebben en houden in kaart kan brengen. Registreren en inventariseren om vervolgens inzichtverhogend te werken waardoor beslissingen genomen kunnen worden die bijdragen aan het welzijn, vermogen en financiële gemoedsrust van de betrokkene(n).

H8: Wat als?

 • Leer hoe je verschillende scenario’s kan benaderen om de coachee verder te kunnen informeren begeleiden en indien nodig door te verwijzen naar expert adviseurs of naar “leveranciers” waar ze terecht kunnen om hun doelen te realiseren.

H9: De verandering

 • De juiste mindset is van belang om resultaat te kunnen behalen en verandering ook te laten plaatsvinden. Je leert hoe je een coachee’s gestelde doelen kan laten samenvatten in een “financieel levensplan” om hier verder mee aan de slag te gaan.

H10: Examen

 • Terugkoppeling van de opgedane kennis en uitreiking certificaat

Voor wie?

i.s.m.

Doelgroep

 • Life Coaches die zich willen verdiepen in financieel welzijn, een belangrijk deelgebied in het totaalwelzijnskader van eenieder.
 • Mensen met een economische, fiscale, juridische, of financiële achtergrond die zonder productmindset of achterliggende agenda mensen willen coachen en begeleiden tot een situatie waarin ze financieel gezond en gelukkig zijn.
 • Mensen die werken voor een OCMW, vzw of vereniging als budgetcoach of hulpverlener en hun cliënten willen bijstaan bij schuldafbouw, opbouw en uitbouw van hun persoonlijk en familiaal vermogen.
 • HR-medewerkers of managers in een bedrijf of organisatie die intern focus willen leggen op het financieel welzijn van hun werknemers.

Voor wie is deze opleiding niet bestemd?
Mensen die geen kennis of ervaring hebben met life coaching /(financiële) psychologie, of weinig interesse hebben in economie, financiën en andere geldzaken.

Locatie & lesdata

i.s.m.

Online lessen

Reeksen met dit rode icoontje hebben één of meerdere sessies die online doorgaan via een virtuele klas of webinar.

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

DatumUur
vr 10/03/202309:30 - 12:30
vr 17/03/202309:30 - 11:00
vr 24/03/202309:30 - 12:30
vr 31/03/202309:30 - 11:00
vr 21/04/202309:30 - 12:30
vr 28/04/202309:30 - 11:00
vr 05/05/202309:30 - 12:30
vr 12/05/202309:30 - 11:00
vr 26/05/202309:30 - 12:30
vr 02/06/202309:30 - 11:00
vr 09/06/202309:30 - 12:30
vr 16/06/202309:30 - 11:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

 • € 2480.50
 • 12 sessies (totaal 27u)
 • Drankpauze

Incompany training op maat van je bedrijf?

We bezorgen je graag een offerteOfferte

Docenten

i.s.m.
Stijn Derynck

Stijn Derynck is gepassioneerd om mensen te informeren en te begeleiden richting een leven dat gericht is op financiële stabiliteit, gemoedsrust en een correcte work-life-balans. Hij is de oprichter en bezieler van het Financieel Huis en de Financial Well-Being Academy. In het verleden was hij actief als krediet- en verzekeringsmakelaar, bankier, onafhankelijk beleggings- en bankmakelaar, pensioenadviseur, ondernemersbegeleider en vastgoedexpert.

Prijs

i.s.m.
ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€2050.00€2480.50

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€1640.00€1435.00

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Ook Interessant voor jou

i.s.m.
Bekijk alle opleidingen

Coach contextuele therapie

/6 sessies (totaal 18u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€907.50€750.00

Budget- en financial well-being coach

/12 sessies (totaal 27u)

Nieuw
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€2480.50€2050.00

Mindfulness op het werk

/2 sessies (totaal 6u)

Nieuw
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€314.60€260.00
 • Online
 • Of op jouw locatie
€151.25€125.00

Geweldloze communicatie

/4 sessies (totaal 12u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€635.25€525.00