Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Leer IT-projecten succesvol te beheren. 

Businessanalist: waarom zou je deze opleiding volgen?

Een IT-project valt of staat met een goede businessanalyse. Businessanalyse is dan ook pure noodzaak wanneer je een webapp of software wil bouwen. De vraag naar businessanalisten is dan ook groot. Deze opleiding leert je de nodige methodes en inzichten om IT-projecten in goede banen te leiden en falingen of inefficiënt werken te vermijden.  

Ervaring als projectmedewerker bij IT-oplossingen kan helpen, maar is niet vereist. Iedereen die gemotiveerd is, kan met deze opleiding aan de slag.

Afstandsleren is synoniem voor flexibiliteit!

De opleiding tot businessanalist bieden wij aan via blended learning. Dit is klassikaal leren + afstandsleren. We starten deze opleiding met een klassikale sessie. Daarna ga je online aan de slag onder begeleiding van je e-coach. Tussendoor zien we je een keer terug in een klassikale sessie, waarna we weer online verder werken. We eindigen de cursus businessanalist met een klassikale presentatie van de groepswerken.

De opleiding start op 3 maart 2020. Op 5 mei 2020 komen we terug samen voor een klassikale sessie en op 30 juni 2020 presenteren we de groepswerken voor een professionele jury. De klassikale sessies gaan door in campus Antwerpen van 19 tot 22 u. Campus Antwerpen is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer want het treinstation van Berchem ligt vlak naast de campus.

 

De e-coach

Jullie docent en e-coach is Hans Vandenbogaerde. Hij is IT consultant, project manager en reeds vele jaren lesgever bij Syntra. Hij overlegt regelmatig met jullie en volgt jullie evoluties mooi op. Via Moodle, het leerplatform van Syntra, beschik je over een performant en modern Learning Management System dat je sterk ondersteunt bij je online leeractiviteiten.

Wij rekenen op jouw engagement!

Blended learning mag dan flexibel zijn qua tijd en plaats, het vraagt ook behoorlijk wat engagement en discipline. We verwachten dat je wekelijks vooruitgang boekt en je leerstof doorneemt. Maak dus effectief de nodige tijd vrij en plan zorgvuldig.

 

Programma

  • Businessanalyse met onder andere het Business Analysis Book of Knowledge of BABOK en user stories.
  • Functionele analyse met de context van je softwareproduct en steeds verfijndere diagrammen
  • Aanknopingen met het functioneel en technisch ontwerp en de praktische ontwikkeling van IT-oplossingen.

Voor wie?

Doelgroep

Je hebt, bij voorkeur, een bachelor- of masterdiploma en enige ervaring als projectmedewerker bij het uitwerken van IT-oplossingen. Echte IT-kennis of -ervaring is daarentegen niet vereist.

Wat na de opleiding Businessanalist

Je ontvangt een attest van lesvolging. 

Wie business en IT met elkaar laat praten, is graag gezien op de arbeidsmarkt. Ontdek nog meer opleidingen die jou vooruithelpen in de cluster Business en IT met o.a. Data scientist, IT-projectmanagement, ITIL, Prince 2, Scrum en Software testing.

Evelien Van Eetvelde
Data-analist

Van Syntra-cursist tot Syntra-collega

Scrum Master (met examen)

/6 sessies

Nieuw
  • Campus Mechelen
  • Of op jouw locatie
€1488.30 €1230.00