Duur en data
  • Instappen in de loop van het schooljaar is mogelijk, neem contact en we helpen je verder
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
  • Heb je recht op een studietoelage? Syntra Leertijd is hiervoor erkend

Bij 'werkend leren' of 'lerend werken' ben je 4 dagen per week aan de slag in een bedrijf waar je de knepen van het vak leert. Iets voor jou?

Chocolatier Duaal: waarom zou je deze opleiding volgen?

Heb je een passie voor chocolade en wil je hier dagelijks met werken?

Dit duale traject (1 jaar) is een specialisatiejaar. Hierna behaal je een secundair diploma.

Voor meer info kan je contact opnemen met de adviseur duaal leren en leertijd via: werkplekleren@syntra-ab.be of 0476/48.01.07

Programma

Naast een aantal algemene gedragscompetenties die je nodig hebt binnen dit beroep komen volgende aspecten aan bod binnen de opleiding:

  • pralines bereiden, verwerken en afwerken
  • koekjes bereiden, verwerken en afwerken
  • chocoladestukken bereiden, verwerken en afwerken
  • pralines, chocoladestukken, chocoladeproducten, koekjes bewaren en verpakken
  • chocoladeproducten en koekjes in de etalage en toonbank uitstallen
  • klanten informeren en verkopen van chocoladeproducten en koekjes
  • productie plannen
  • voorraad opvolgen en bestellingen opmaken
  • goederen ontvangen en producten controleren bij levering
  • financiële en administratieve gegevens opvolgen
  • vaktechnieken, hygiëne en voedselveiligheid opvolgen
  • ...

Voor wie?

Toelatingsvoorwaarden

De voorwaarden om bij de start van de opleiding chocolatier duaal als regelmatige leerling
te worden toegelaten zijn:

• voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht

• ofwel voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het derde leerjaar van de derde
graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop de opleiding chocolatier duaal
zich situeert. Deze voorwaarden zijn bepaald in de codex secundair onderwijs en
het besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2002 betreffende de organisatie
van het voltijds secundair onderwijs, en meegedeeld bij omzendbrief SO 64

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (15u)

  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€375.10€310.00

Wegwijs in bier proeven

/6 sessies (18u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€544.50€450.00

Barista - SCA training

/5 sessies (15u)

  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
  • Of op jouw locatie
€592.90€490.00

Wegwijs in kaas proeven

/6 sessies (18u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€483.42€399.52

Wegwijs in ijs bereiden

/5 sessies (15u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€405.35€335.00