Duur en data
  • Instappen in de loop van het schooljaar is mogelijk, neem contact en we helpen je verder
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Diploma of getuigschrift

Bespaar op je opleiding
  • Heb je recht op een studietoelage? Syntra Leertijd is hiervoor erkend

Chocolatier Duaal: waarom zou je deze opleiding volgen?

Elke jongere die houdt van zoetigheid en daar ook andere mensen blij mee wil maken, is van harte welkom in deze opleiding. Van marsepein, chocolade, pralines en truffels, tot dessertkoekjes en suikerwerk, het komt allemaal aan bod.

Programma

Je gaat een overeenkomst alternerende opleiding van 1 jaar aan en leert: 

  • chocoladeproducten (pralines, chocoladestukken, koekjes, ...) bereiden, verwerken, afwerken, bewaren en verpakken volgens de voorschriften van de voedselveiligheid
  • de chocoladeproducten uitstallen en verkopen
  • een chocolaterie organiseren

Het standaardtraject voor deze opleiding is gebaseerd op de Vlaamse kwalificatiestructuur. Je kan er volgende competenties mee verwerven:

  • Beroepskwalificatie chocoladebewerker, niveau 4
  • Je diploma secundair onderwijs

 

Praktische informatie

Voor meer informatie over deze opleiding: 

mail: werkplekleren@syntra-ab.be

tel: +3232700899

Voor wie?

Doelgroep

Om te mogen starten met deze duale opleiding, moet je

  • voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht
  • voldoen aan de toelatingsvoorwaarden voor het derde leerjaar van de derde graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop deze opleiding betrekking heeft (7de jaar)

Leertijd/Duaal leren is voorbehouden voor jongeren tot 25 jaar.

Extra info

1 dag per week kom je naar onze campus in Antwerpen waar je les krijgt van een ervaren docent. 4 dagen per week zal je de kneepjes van het vak aangeleerd krijgen van een ervaren mentor op een werkplek.

€1530.00 €1264.46
€1660.00 €1371.90