Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding

Coach contextuele therapie: waarom zou je deze opleiding volgen?

i.s.m.

Soms merk je als coach dat je vastloopt met je coachee, of dat er geen of weinig beweging komt, dat het actieplan maar niet wil lukken, ….. Kennis van het contextueel denkkader geeft vaak mogelijkheden om beweging te verkrijgen vanuit een andere invalshoek. Hoe bepalend zijn de eerste levensjaren en je opvoeding geweest? Het geeft je coachee ook inzicht in dynamieken waar hij/zij telkens weer op stoot zonder te weten waarom. Als coach krijg je dankzij deze opleiding een ander, vaak duidelijker zicht, op overlevingsmechanismen, waarden, belemmerende gedachten, … van je coachee.

Deze driedaagse opleiding is geënt op het gedachtengoed van Ivan Boszormenyi-Nagy. Je krijgt inzicht in o.a. werken met genogram, de kracht van loyaliteit, meerzijdige partijdigheid, …

De meerwaarde van deze opleiding is dat je leert wat de invloed van de context is op het gedrag, de gedachten en keuzes van je coachee, zowel op privé vlak als op professioneel vlak.  Je oefent in de vaardigheid om dit te kunnen ontdekken en benoemen.

Deze opleiding is complementair met alle andere coaching opleidingen. Tevens biedt deze opleiding je als coach een verdiepende manier van werken aan en bereidt ze je waaier van mogelijkheden uit.
Het interactieve karakter van de opleiding maakt dat je een antwoord krijgt op al je vragen.  De vele oefenmomenten zorgen ervoor dat je dit snel kan integreren om er na de opleiding onmiddellijk mee aan de slag te gaan.

Over de docent

Peggy Poppe is loopbaancoach, burn-outcoach, stresscoach, relatietherapeute en gezinstherapeute. Haar ervaring rond contextuele therapie helpt haar in alle facetten van haar job. Met haar jarenlange ervaring is zij de ideale coach voor deze opleiding!

 

Programma

i.s.m.

Dag 1 en 2

Theoretische opbouw en uitleg van typische contextuele begrippen zoals o.a. loyaliteit, meerzijdige partijdigheid, genogram (= stamboom), …  
Aan de hand van het meegebrachte genogram gaan we onmiddellijk aan de slag met de praktijk. Het gebruik van een genogram in coaching brengt verdieping, begrip en breder inzicht in het coachingtraject.
Je leert om zicht te krijgen op zichtbare en onzichtbare loyaliteiten die vaak een belangrijke weerslag hebben op de persoon zelf zonder dat hij zich daarvan bewust is. Je leert om dit op een opbouwende manier te integreren in de sessies.
De specifieke meerwaarde van het contextuele gedachtengoed wordt theoretische toegelicht en ingebracht in het coachingveld.
Je leert om je als coach neutraal op te stellen. Meerzijdige partijdigheid wordt hier ingeoefend.
Bruikbare en specifieke methodieken worden aangereikt en ingeoefend.

Dag 3

Oefendag: aan de hand van uitgewerkte of meegebrachte casussen worden de methodieken en de theorie verder ingeoefend en besproken.

 

Voor wie?

i.s.m.

Doelgroep

Mensen die, op de een of andere manier, anderen coachen en/of ondersteunen, teamverantwoordelijken, HR, coachen, loopbaancoaches, burn-outcoaches, ….

Ook interessant voor jou

i.s.m.
Bekijk alle opleidingen
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1070.85€885.00

Life coach - advanced

/12 sessies (totaal 36u)

Nieuw
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1282.60€1060.00

Train the trainer

/6 sessies (totaal 18u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€901.45€745.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€333.55€275.66

Loopbaancoach

/8 sessies (totaal 24u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1022.45€845.00