Duur en data
  • Nieuw aanbod beschikbaar vanaf 3 mei, de opleidingen starten in september. Klik op ‘Hou me op de hoogte’ en ontvang een mail van zodra je kan inschrijven.
Locatie
  • Nog niet beschikbaar

AI ontploft, er gaat geen dag voorbij of er komen nieuwe AI-toepassingen bij.

Hoe kunnen we die tools inzetten om nieuwe, unieke content te gaan creëren? Denk aan woorden, vooral aan beelden, maar bv. ook aan animatie en geluid.

Content creatie met generatieve AI: waarom zou je deze opleiding volgen?

Content creatie is overal. Bedrijven maken content voor hun website en sociale media. Enthousiastelingen tonen hun hobby's en interesses online in tal van blogs en chatkanalen. Creatieve professionals maken hoogwaardige content voor hun klanten of hun eigen portfolio.

We spreken dan over tekst, maar ook over beeld en animatie en zelfs muziek.

Generatieve AI is nagelnieuw en evolueert aan een tempo dat we nooit gezien hebben. Generatieve AI roept vagen op. Over ethiek, maar bv. ook over copyright. Generatieve AI kan een bedreiging zijn, maar ook een kans. Generatieve AI bevat ook nog foutjes. Het is niet perfect. Het is immers getraind en ontwikkeld door mensen.

Hoog tijd om onze creatieve professionals kennis te laten maken met de mogelijkheden van generatieve AI.

Bij Syntra AB gaan we verstandig om met AI en omarmen we nieuwe technologie. Zonder daarbij de gevaren weg te moffelen. We blijven steeds kritisch. Wettelijke kaders worden gerespecteerd.

Voorkennis + betalende tools

We maken twee reeksen. In de ene reeks mikken we op iedereen die met Stable Diffiusion en Midjourney aan de slag wil. En is jullie lesgever Wim. In de andere reeks mikken we op iedereen die met Adobe Firefly en de mogelijkheden in Photoshop/Illustrator en Première aan de slag wil gaan en is jullie lesgever Sven.

Beide opleidingen mikken op geschoolde, ervaren content creators. Grafische en creatieve professionals dus. Of het nu in 2D, 3D of via video is maakt niet uit. We gaan direct naar de geavanceerde toepassingen. De basis van bv. Photoshop of belichting wordt NIET meer uitgelegd.

Je hebt een recente laptop nodig (dat mag zowel een Mac als een PC zijn) met een goede grafische kaart, voldoende ram geheugen (16 gig is warm aanbevolen) en een deftig scherm geschikt voor grafisch werk.

Je hebt een abonnement nodig op Adobe Creative Suite en Firefly als je kiest voor de reeks met Sven. Je hebt een abonnement nodig op Stable Diffusion en MidJourney als je kiest voor de reeks met Wim. Check onze software gids onderaan voor meer details.

Wat ga je leren?

We gaan je leren werken met de tools op professioneel niveau. En hopen dat jullie creativiteit meebrengen naar de les. Goede prompts leren schrijven ook (want dat is de kunst) en laten zien wat er allemaal kan. Maar ook wat er niet kan. We besteden één les aan intro en setup en er gaat ook één les naar ethiek. De andere 3 lessen zijn praktijklessen.

De laatste les is voorbehouden voor het examen waarbij je eigen werk presenteert aan je collega's studenten en waarbij we in groep feedback geven en ontvangen. We laten bewust 2 weken tijd tussen de laatste les en dit examen zodat je tijd hebt om hieraan te werken. Geen stress dus, maar een leuk leermoment waarbij we samen onze ervaringen delen en best practices uitwisselen.

 

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen
  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
€695.75€575.00

Blender - 3D-Design & Graphics

/10 sessies (totaal 32u)

  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
€1089.00€900.00
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€1900.00€1570.25
€1980.00€1636.37
€1900.00€1570.25