Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Cybersecurity engineer is een topjob. Maar niet voor watjes. Kan jij de druk van de opleiding cybersecurity engineer aan?

Cybersecurity engineer: waarom zou je deze opleiding volgen?

Word Cybersecurity engineer = job gegarandeerd

Syntra AB start met een nieuwe opleiding Cybersecurity engineer. We starten einde november 2022 en eindigen met de verdediging van de eindproef in mei 2023. Je hebt 1 dag per week les in campus Mechelen. We moedigen je aan om deze cursus te combineren met Cybersecurity analist (in hetzelfde cursusjaar of in 2 opeenvolgende cursusjaren).

Je moet wel over voorkennis beschikken qua netwerken, routing en switching. Maar dat gaan we checken tijdens het intake proces (zie hieronder). Als je twijfelt, toch inschrijven en intake doen. Zelfs met enkele werkpunten kan je toegelaten worden tot de cursus.

Wat mag je verwachten van de opleiding?

Succesvolle cybersecurity engineers zijn betrouwbaar en plichtbewust. Ze hebben inzicht in de tactieken die cybercriminelen gebruiken en weten hoe ze die moeten bestrijden. Grondige technische kennis is een must, net als het vermogen om kalm en geconcentreerd te blijven, zelfs als de druk zeer groot is. Probleemoplossend denken en anticiperen zijn twee grote kwaliteiten voor een security professional.

We gaan theorie combineren met praktijk (+ opdrachten die je thuis verder afwerkt en indient tegen de deadline). Daarnaast is er coaching voorzien en werken we aan een eindproject als rode draad doorheen de opleiding. Er is grote aandacht voor het ontwikkelen van soft skills. Denk aan samenwerken, analyseren, projectmanagement en presenteren.

De opleiding cybersecurity engineer heeft het niveau gevorderd en is kort en krachtig voor mensen met voorkennis en een goede motivatie + leervermogen. Je verwerft snel nieuwe competenties of scherpt bestaande competenties aan die meteen inzetbaar zijn in je eigen zaak of op je bedrijf.

Wat doet een analist en wat doet een engineer?

Als Cybersecurity analist ben je verantwoordelijk voor de analyse van security incidenten. Als Cybersecurity engineer ben je verantwoordelijk voor de implementatie van security monitoring of preventiemaatregelen, alsook de optimalisatie van security configuratie op netwerk en systeem.

Combineer de beide en je staat dubbel zo sterk op de jobmarkt.

Programma

Intake

De opleiding start met een intake die bestaat uit 2 delen. In deel 1 vragen we je om je cv op te laden alsook om een korte motivatie te schrijven. Dit verloopt online via ons digitaal leerplatform. In deel 2 boek je een gesprek met de docenten. Dit zal doorgaan op de campus waar je les volgt.

Als je hiervoor slaagt, mag je starten aan de opleiding zelf.

Het intakegesprek met de docent zal doorgaan in de week van 7 november 2022.

 

Inhoud Cybersecurity engineer

 • Inleiding tot cybersecurity (5,5 sessies)
 • M Architecture and design (8 sessies)
 • M Implementation (7 sessies)
 • M Operations and incident Response (6,5 sessies)
 • M Governance, riks and compliance (6 sessies)
 • Eindproef Cybersecurity engineer - verdediging van je eindwerk voor een vakjury

Aangevuld met 1u. individuele coaching per cursist in aanloop naar de eindproef.

Je kan een overzicht van alle lessen downloaden (Dropbox, pdf).

 

Voor wie?

Doelgroep

Je bent sterk in netwerkbeheer, stressbestendig en je lost problemen op ipv ze te veroorzaken.

Deze opleiding heeft het niveau gevorderd. Er is dus basiskennis vereist die we afchecken tijdens de intake. Thuiswerk hoort erbij en samenwerken is een must. Je beschikt best over een goed leervermogen en kan zelfstandig een studieplanning opmaken en naleven.

De lessen zijn in het Nederlands, maar de vaktaal is uiteraard Engels.

 

Toelatingsvoorwaarden

Je kan een diploma netwerkbeheerder voorleggen (HBO5, CVO, Syntra, Bachelor of Master), bent gemotiveerd en slaagt vervolgens in het intake proces.

Om je diploma door te sturen: klik hier.

OF

Je kan geen diploma netwerkbeheerder voorleggen, maar hebt wel praktische voorkennis door ervaring (als hobby, jobstudent of eerdere werkervaring) en je kan en wil je smijten en slaagt vervolgens in het intake proces.

Extra info

Breng een moderne laptop met 16gig ram (liefst een PC, dat is beter voor virtualisatie) mee naar de les. Zorg dat je volledige admin rechten hebt op deze laptop aub.

Wat na de opleiding Cybersecurity engineer

Je kan direct aan de slag als Cybersecurity engineer. Bedrijven zoeken jou want informatieveiligheid is niet alleen een topprioriteit van onze regering maar ook van onze bedrijven. Levenslang blijven leren is een noodzakelijke attitude.

Artikel

Opleiding Cybersecurity - Certified Ethical Hacker (CEH) v12: een unieke training bij Syntra AB.

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen
€3496.90€2890.00
 • Campus Antwerpen
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
€344.85€285.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€2904.00€2400.00