Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding

Na deze training Cybersecurity voor KMO's is de kans veel kleiner dat jouw onderneming de volgende is die in het nieuws komt als slachtoffer van cybercriminelen

Cybersecurity voor KMO's en vrije beroepen: voorkomen is goedkoper dan genezen!: waarom zou je deze opleiding volgen?

i.s.m.

In onze digitale maatschappij is cyberveiligheid belangrijker dan ooit. Zeker tijdens de COVID-periode hebben veel ondernemingen een snelle switch moeten maken: werknemers werken plots vaak online van thuis uit, webshops werden opgericht, vergaderingen worden gehouden via Teams,… 

Vaak werden deze systemen noodgedwongen en zonder veel voorbereiding opgezet. Maar heb je er ook bij stilgestaan om dit op een veilige manier te doen? Bij heel wat kleinere ondernemingen en vrije beroepen is het antwoord hierop vaak negatief. “Wij zijn toch niet belangrijk genoeg voor cybercriminelen”, geen tijd, geen kennis, een te grote investering….  Hierdoor loop je (vaak zonder het zelf te weten) grote risico’s op bv. hacking en phising en zijn gevoelige bedrijfsinformatie en persoonlijke gegevens van cliënten amper beschermd. Om van de financiële en economische impact nog maar te zwijgen als een bedrijf virtueel “platgelegd” wordt, zoals steeds vaker gebeurt. 

Uit onderzoek bleek bovendien dat meer dan 70% van de cyberaanvallen gericht is tegen KMO’s / vrije beroepen en niet tegen grote bedrijven en multinationals, net door het feit dat die laatste vaak veel meer aandacht en geld besteed hebben aan hun cyberveiligheid. Combineer dit met het feit dat België een echt KMO-land is en je beseft dat er nog enorm veel werk aan de winkel is. En voorkomen is altijd goedkoper dan genezen!

Stap voor stap naar een cyberveilige onderneming

Het goede nieuws: cybersecurity voor een kleine of middelgrote organisatie opzetten en/of uitbreiden hoeft niet duur of ingewikkeld te zijn. Een goede, gestructureerde awareness van de mogelijke risico’s binnen je organisatie is bijvoorbeeld het allerbelangrijkste. 

Maar hoe begin je daar precies aan als onderneming, cyberveilig worden en blijven? Moet je personeel bijscholen of extra aanwervingen doen? Is dat allemaal wel betaalbaar? Moet je misschien zelfs een verzekering nemen? Wat doe je al goed en waar ken je nog verbeteringen aanbrengen? 

Tijdens deze praktijkgerichte training geven we stapsgewijs en aan de hand van concrete cases tips en tricks om je organisatie weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen, zowel op het vlak van technische maatregelen, maar zeker ook menselijke factoren die het verschil kunnen maken om op gepaste wijze de cybercrimineel te slim af te zijn.

Op het einde van de dag zal je een beter begrip hebben van het belang van “de menselijke firewall” en waarom bewustmaking uitermate belangrijk is in de strijd tegen informatielekken en cyberaanvallen. Je zal de relatie tussen assetbeheer en de trapsgewijze inschatting van risico’s leren ontdekken om prioriteiten voor je onderneming te kunnen stellen. Je krijgt handvaten om naar een rationele risicobeheersing te gaan waarbij de afweging tussen investering en impact je zal doen evolueren naar een meerjarige informatieveiligheidsroadmap, zodat communicatie en samenwerking met interne teams en leveranciers gemakkelijker wordt. 

Kortom: na deze training is de kans veel kleiner dat jouw onderneming de volgende is die in het nieuws komt als slachtoffer van cybercriminelen!

Je coach is Sven Claessens, IT Security Expert met meer dan 20 jaar ervaring. 

Deze opleiding is erkend voor 3u permanente vorming door het BIV.

Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars

Programma

i.s.m.

Tijdens deze training Cybersecurity voor KMO's en vrije beroepen komen o.a. onderstaande onderwerpen aan bod: 

  • Wat is cyberveiligheid? Waarom is het van belang voor mijn onderneming?
  • Is mijn organisatie wel groot/belangrijk/gekend genoeg om hier aandacht aan te besteden? 
  • Waar kan het allemaal mislopen? (oorzaak-gevolg use cases aan de hand van de verschillende niveaus waar cybersecurity komt kijken)
  • Meten is weten: een security framework is de volgende stap naar meetbare informatieveiligheid

Voor wie?

i.s.m.

Doelgroep

Iedereen die werkzaam is in een kleine of middelgrote onderneming en zijn kennis over cybersecurity wil vergroten, heten we van harte welkom op deze training. Denk bv. aan zaakvoerders, directeurs, managers, teamleaders,...

We richten ons dus zeker niet enkel op IT'ers met technische voorkennis (voor hen hebben we ook andere, gespecialiseerde trainingen in ons aanbod). 

Extra info

i.s.m.

Tot 45% korting op je inschrijvingsgeld via de KMO-portefeuille

Om bedrijven actief aan te moedigen te investeren in cyberveiligheid, voorziet de Vlaams minister van Economie sinds september 2021 via de KMO-portefeuille in een hoger subsidiepercentage voor de aankoop van opleiding rond cybersecurity. Dit kadert in de doelstelling van de Vlaamse overheid om de cyberveiligheid bij zo veel mogelijk Vlaamse ondernemingen duurzaam te verhogen. Als kleine onderneming krijg je 45% korting op je inschrijvingsgeld en als middelgrote onderneming 35%. Kies hiervoor in stap 2 van je aanvraag het thema ‘cybersecurity’.

Ook Interessant voor jou

i.s.m.
Bekijk alle opleidingen
€3496.90€2890.00
  • Geel (Thomas More Kempen)
  • Of op jouw locatie
€1452.00€1200.00