Duur en data
 • 1 jaar (totaal 292u)
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Ben jij die krak die data kan omzetten in waarde voor je bedrijf?

Data scientist fast track: waarom zou je deze opleiding volgen?

Word data scientist op 1 jaar tijd

Deze fast track opleiding data scientist is ideaal voor wie werkt en hogerop wil in zijn of haar bedrijf. Vraag je dagopleiding aan binnen je bedrijf en na 1 jaar hard werken (ook buiten de klas), studeer je af als data scientist. Met op zak zowel hard als soft skills die meteen inzetbaar zijn op je bedrijf. check ook onze avondopleiding gespreid over 2 jaren.

Wat gaan we leren?

We gaan data leren behandelen met Python zodat deze klaargemaakt kunnen worden voor analyse. Vervolgens gaan we geavanceerde analyses toepassen op deze data zoals prediction. We eindigen bij machine learning, het eerste opstapje richting AI. Daarbij gaan we tijdens de opleiding de life cycle van een data science project volgen zoals ook de bedrijven dat doen.

Waarde halen uit data = veelgevraagde skill

Een succesvolle data scientist haalt waarde uit data. Hij of zij is een goede storyteller en bovenal een geboren teamplayer. Je krijgt de KPI van de business. Vervolgens zoek je de data bij mekaar en prepareer je deze voor analyse. Je past de juiste analyses toe en controleert ook of je analyses kwaliteitsvol zijn. Vervolgens visualiseer je jouw inzichten. Daarbij ben je altijd op zoek naar opportuniteiten. Een goede data scientist probeert maximale return te halen uit de beschikbare data en zoekt steeds naar nieuwe inzichten, naar nieuwe manieren om de business nog meer te laten renderen.

Anno 2022-2023 schreeuwt de markt om data science profielen en is dit een knelpuntberoep. Je bevindt je op het boeiende snijvlak tussen business en IT. Heel wat bedrijven zijn op zoek naar meisjes en jongens die technisch uit de voeten kunnen. Maar die tegelijkertijd ook de noden van de business begrijpen. Bedrijven zijn veeleisend, Niet alleen qua hard skills, maar ook qua soft skills. Ze verwachten teamplayers, ze verwachten dat je jezelf intern en extern kan verkopen, dat je creatief bent en dat je een verstaanbare taal hanteert zodat iedereen je inzichten begrijpt.

Tijdens de opleiding spelen we ook in op deze soft skills.

Is er voorkennis nodig?

We vragen dat je beschikt over een diploma Hoger Secundair Onderwijs (TSO of ASO) en bij voorkeur ben je houder van een Bachelor of Master. Daarnaast gaan we samen een intake-proces doorlopen waarin we peilen naar je motivatie, leer- en redeneervermogen en kennis van programmeren.

Je kan je niet voorbereiden op zo'n intake, want deze meet alleen reeds aanwezige competenties. Een intake is maar een hulpmiddel voor alle duidelijkheid. Het kan best zijn dat de intake één of meerdere werkpuntjes bloot legt, maar dat hoeft niet meteen ook te betekenen dat je de opleiding niet zou kunnen volgen. Zolang je maar beseft dat die werkpuntjes er zijn en dat je die extra zal moeten aanpakken.

Zodra je inschrijft voor deze opleiding, wordt het intake proces geactiveerd en houden wij je op de hoogte van de te volgen stappen (zie ook hieronder).

Breng ik mijn eigen laptop mee?

Jazeker. zie hieronder voor meer details.

Programma

Intake

De opleiding start met een intake. Als je hiervoor slaagt, mag je starten aan de opleiding zelf.

Je wordt automatisch door ons gecontacteerd met gedetailleerde richtlijnen na je inschrijving. Deze intake gaat door op de campus in de week VOOR de start van de opleiding. Dus de week van 10 oktober 2022.

Data scientist deel 1

 • Introduction to data science (3 sessies)
 • Python for data science numpy (7 sessies)
 • Python for data science pandas (8 sessies)
 • Data exploration & cleaning with Python (8 sessies)
 • Machine Learning basics (8 sessies)
 • GDPR (online door te nemen via leerplatform)
 • aangevuld met 1u docentencoaching per cursist

Data scientist deel 2

 • Regression Analysis (9 sessies)
 • Unsupervised learning & tree based methods (9 sessies)
 • Machine Learning advanced (7 sessies)
 • Data science & business (6 sessies)
 • Data ethiek (online door te nemen via leerplatform)
 • Eindproef - verdediging van je eindwerk voor een vakjury
 • aangevuld met 2u. docentencoaching per cursist

Je moet geslaagd zijn in deel 1 om te mogen overstappen naar deel 2.

De voorziene docentencoaching wordt bijkomend ingepland naargelang de noden en kan digitaal verlopen via ons leerplatform.

Voor wie?

Doelgroep

Werk je vlot met Excel? Heb je al geprogrammeerd? Heb je al eens een BI dashboard gemaakt? Dan kan je aan deze opleiding deelnemen.

Deze opleiding heeft het niveau gevorderd. Er is dus basiskennis vereist die we afchecken tijdens de intake. Thuiswerk hoort erbij en samenwerken is een must. Je beschikt best over een goed leervermogen en kan zelfstandig een studieplanning opmaken en naleven.

Specifiek voor dit fast track moet je weten dat het tempo iets hoger ligt dan een normale cursus bij Syntra AB. De lessen zijn in het Nederlands, maar de vaktaal is uiteraard Engels.

Toelatingsvoorwaarden

Je bent in het bezit van een diploma Hoger Secundair Onderwijs (ASO of TSO). Dat zijn de minimum voorwaarden. Wij adviseren dat je best beschikt over een Bachelor of Master diploma alvorens data scientist aan te vatten.

Daarnaast moet je slagen in het intake proces.

Om je diploma door te sturen: klik hier.

Extra info

Breng je eigen laptop mee naar de les. Je hebt een krachtig werkinstrument nodig om vlot te kunnen werken en oefenen zowel thuis als in de klas

Download onze hard- en softwaregids 2022.

In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.

Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Je zal ook een aantal boeken moeten aankopen doorheen de cursus voor een maximum van 150 euro.

Wat na de opleiding Data scientist fast track

Na de cursus data scientist kan je meteen aan de slag. Bedrijven zoeken jou!

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

AI: Fundamentals

/4 sessies (totaal 12u)

Nieuw
 • Geel (Thomas More Kempen)
 • Of op jouw locatie
€544.50€450.00

AI: van Machine Learning tot Deep Learning

/5 sessies (totaal 15u)

Nieuw
 • Geel (Thomas More Kempen)
 • Of op jouw locatie
€677.60€560.00