Duur en data
- 2 sessies (totaal 7u)
- Eerstvolgende startdatum: 23/01/2024
- Meerdere lesdata beschikbaar
Locatie
- Campus Leuven
- Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding

Desembrood ... smaakvol en gezond met een stevige bite: Basiscursus: waarom zou je deze opleiding volgen?
Deze korte opleiding geeft recht op een terugbetaling vanuit Alimento
Steeds meer bakkers bieden desembrood aan in hun bakkerij. Een brood rijk aan smaak...gemaakt met natuurlijk ingrediënten. Bovendien is het ook enorm gezond. Desem bestaat al zo lang er brood wordt gebakken en is hipper dan ooit. Er wordt meer en meer geëxperimenteerd en ook de thuisbakkers wagen zich aan dit brood.
Het verschil met normaal brood is dat je om het te laten rijzen geen gist toevoegt maar een 'moederdeeg'. Dat is een papje van meel of bloem met water, dat de bakker uren, soms dagen laat rijzen. Door te experimenteren met de temperatuur en de verhouding van meel en water en de duur van het rijzen en rusten, geef je elk brood een specifiek aroma en een heel volle smaak.
Heb je zin om zelf aan de slag te gaan en te experimenteren met eigen creaties? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou. Onze meesterbakker leert je alle geheimen van dit fantastische product.
Krijg je er niet genoeg van desembrood? Schrijf je dan snel in voor onze tweedaagse cursus. Je ontvangt 10 procent korting.
Doelstellingen
- Je kent het verschil tussen gist - en desembrood.
- Je kent alle stappen van het productieproces van desembrood.
- Je beheerst het fermentatieproces.
Docent
Marjolijn Bloemmen combineerde met haar bakhuis Bo&Co 3 jaar lang een kleinschalige, ambachtelijke bakkerij met werken op een biologisch kleinfruitbedrijf. Reeds 5 jaar deelt zij haar passie voor desembrood en houtovens met professionele en amateur bakkers. Zo animeerde zij workshops, lezingen en feesten voor het Museum Oude Technieken, de VRT (met het programma Weg zijn Wij) en verschillende locaties met publieke en private houtoven.
Programma
Programma
- Wat is zuurdesem?
- Hoe maak je zuurdesem?
- Hoe onderhoud je zuurdesem?
- Alle stappen in het productieproces van desembrood
- 'Strategische' basisrecepten
- Handige formules en vuistregels, geen blackbox
- Praktijk: bakken
Voor wie?
Doelgroep
Zowel beginners als gevorderden bakkers zijn welkom.
Beginner: Je hebt nooit brood gemaakt of alleen gistbrood of het wil niet echt lukken met desem
Extra info
Mee te brengen
- kernthermometer
- werkkledij
- plastiek/glazen potje met deksel
- broodzakken
Wat krijg je mee
- 3 broden
- Desem op basis van tarwe
Voorwaarden Alimento - korting voor bakkersopleidingen van Syntra
- jouw bedrijf valt onder paritair comité 118
- jouw bedrijf telt <= 100 werknemers
- jouw bedrijf is gevestigd in Vlaanderen, Wallonië en Brussel
- meewerkende echtgeno(o)t(e) en winkelbedienden kunnen geen korting krijgen
Korting
Voldoet jouw bedrijf aan alle voorwaarden dan zorgt Alimento voor een tussenkomst van max.65 euro per halve dag en een max. van 130 euro per dag!
Hoe krijg je deze korting
Syntra AB stuurt de nodige documenten naar Alimento. Zodra alles in orde is, krijg je de tussenkomst op jouw bankrekening gestort.
Locatie & lesdata
Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee
Datum | Uur | |
---|---|---|
di 23/01/2024 | 09:00 - 12:00 / 13:00 - 17:00 |
Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.
- € 235.95
- 2 sessies (totaal 7u)
- Broodjeslunch
Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem
Datum | Uur | |
---|---|---|
di 19/03/2024 | 09:00 - 13:00 / 13:00 - 16:00 |
Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.
- € 235.95
- 2 sessies (totaal 7u)
- Broodjeslunch
Docenten
Prijs
Excl | Incl | |
---|---|---|
Kostprijs voor deze opleiding | €195.00 | €235.95 |
Bespaar op je opleiding
- kmo-portefeuille
- opleidingscheques
We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.