Desempizza: workshop - volledige dag
Anderen volgden ook
Desempizza: workshop - volledige dag: waarom zou je deze opleiding volgen?
Pizza's, in de houtoven of de elektrische oven, hebben meestal als basis gist als ferment.
In de zoektocht naar gezonder, smaakvoller en lichter verteerbaar, kom je al snel uit bij desempizza.
We starten in deze professionele workshop met een overzicht van geschikte ingrediënten en de wijze waarop een elastisch en luchtig pizzadeeg tot stand komt. Daarna leren we hoe we pizza's "strechen", beleggen en bakken.
Kortom, hoe maak je een desemdeeg van A tot Z?
Programma
- Alle stappen in het productieproces van pizza
- Invloed van de kwaliteit van de ingrediënten op receptuur
- Inzicht in samenhang variabelen waarmee je je fermentatie en glutenvorming stuurt
- Maken, onderhoud en gebruik van desem
- Strechen van pizza
- Beleggen van pizza, traditioneel en hedendaags, umami
- Bakken van pizza, houtoven en elektrisch, op steen en op plaa
- Zelfstandig je proces leren analyseren en verbeteren, om zo je eigen receptuur te ontwikkelen
- Handige formules en vuistregels, geen blackbox
Extra info
Mee te brengen:
- Kernthermometer
- Werkkledij
- Plastic deegdoos
Wat krijg je mee:
- Ter plekke: lunch met pizza en drankje
- 2 bollen pizzadeeg met desem om thuis te bakken
- Een syllabus met receptuur en alle technische informatie om thuis creatief aan de slag te kunnen
Wat na de opleiding Desempizza: workshop - volledige dag
Kort & krachtig
Snelle en efficiënte cursussen, vanaf 1 sessie (3u) tot enkele weken, les overdag, ’s avonds of online, catering bij meerdere sessies.
Meer infoPraktijkgericht
Hands-on met focus op praktijk, direct toepasbaar, les van vakexperten uit het bedrijfsleven, eigen praktijkateliers & externe locaties bij partners in Vlaanderen.
Meer infoErkend door Vlaamse overheid
KMO-portefeuille, premies sectorfondsen, attest van lesvolging, attestering / certificering bij verplichte bijscholingen.
Meer info












