Duur en data
Locatie
  • Campus Leuven
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
Een drankenpauze is voorzien
Drankpauze

Leer in deze professionele workshop hoe je smaakvolle, luchtige en licht verteerbare pizza's maakt met desem.

Desempizza: workshop - volledige dag: waarom zou je deze opleiding volgen?

Pizza's, in de houtoven of de elektrische oven, hebben meestal als basis gist als ferment.

In de zoektocht naar gezonder, smaakvoller en lichter verteerbaar, kom je al snel uit bij desempizza.

We starten in deze professionele workshop met een overzicht van geschikte ingrediënten en de wijze waarop een elastisch en luchtig pizzadeeg tot stand komt. Daarna leren we hoe we pizza's "strechen", beleggen en bakken.
Kortom,  hoe maak je een desemdeeg van A tot Z?

Programma

  • Alle stappen in het productieproces van pizza
  • Invloed van de kwaliteit van de ingrediënten op receptuur
  • Inzicht in samenhang variabelen waarmee je je fermentatie en glutenvorming stuurt
  • Maken, onderhoud en gebruik van desem
  • Strechen van pizza
  • Beleggen van pizza, traditioneel en hedendaags, umami
  • Bakken van pizza, houtoven en elektrisch, op steen en op plaa
  • Zelfstandig je proces leren analyseren en verbeteren, om zo je eigen receptuur te ontwikkelen
  • Handige formules en vuistregels, geen blackbox

Extra info

Mee te brengen:

  • Kernthermometer
  • Werkkledij
  • Plastic deegdoos

Wat krijg je mee:

  • Ter plekke: lunch met pizza en drankje
  • 2 bollen pizzadeeg met desem om thuis te bakken
  • Een syllabus met receptuur en alle technische informatie om thuis creatief aan de slag te kunnen

Wat na de opleiding Desempizza: workshop - volledige dag

Locatie & lesdata

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

DatumUur
vr 17/05/202408:30 - 12:30 / 13:00 - 17:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 272.25
  • 2 sessies (totaal 8u)
  • Drankpauze

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

DatumUur
vr 30/08/202408:30 - 12:30 / 13:00 - 17:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 272.25
  • 2 sessies (totaal 8u)

Docenten

Marjolijn Bloemmen
Marjolijn Bloemmen

Marjolijn Bloemmen combineerde met haar bakhuis Bo&Co 3 jaar lang een kleinschalige, ambachtelijke bakkerij met werken op een biologisch kleinfruitbedrijf. Reeds 5 jaar deelt zij haar passie voor desembrood en houtovens met professionele en amateur bakkers. Zo animeerde zij workshops, lezingen en feesten voor het Museum Oude Technieken, de VRT (met het programma Weg zijn Wij) en verschillende locaties met publieke en private houtoven.

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€225.00€272.25

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • Opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Desempizza: workshop - volledige dag

/2 sessies (totaal 8u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€272.25€225.00
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€399.30€330.00

Whisky - Productkennis en tasting

/2 sessies (totaal 6u)

Nieuw
  • Campus Antwerpen
€254.10€210.00