Terug naar OpleidingenOpleidingen
Nieuw

Desempizza: workshop - volledige dag

Leer in deze professionele workshop hoe je smaakvolle, luchtige en licht verteerbare pizza's maakt met desem.

Desempizza: workshop - volledige dag: waarom zou je deze opleiding volgen?

Pizza's, in de houtoven of de elektrische oven, hebben meestal als basis gist als ferment.

In de zoektocht naar gezonder, smaakvoller en lichter verteerbaar, kom je al snel uit bij desempizza.

We starten in deze professionele workshop met een overzicht van geschikte ingrediënten en de wijze waarop een elastisch en luchtig pizzadeeg tot stand komt. Daarna leren we hoe we pizza's "strechen", beleggen en bakken.
Kortom,  hoe maak je een desemdeeg van A tot Z?

Programma

  • Alle stappen in het productieproces van pizza
  • Invloed van de kwaliteit van de ingrediënten op receptuur
  • Inzicht in samenhang variabelen waarmee je je fermentatie en glutenvorming stuurt
  • Maken, onderhoud en gebruik van desem
  • Strechen van pizza
  • Beleggen van pizza, traditioneel en hedendaags, umami
  • Bakken van pizza, houtoven en elektrisch, op steen en op plaa
  • Zelfstandig je proces leren analyseren en verbeteren, om zo je eigen receptuur te ontwikkelen
  • Handige formules en vuistregels, geen blackbox

Extra info

Mee te brengen:

  • Kernthermometer
  • Werkkledij
  • Plastic deegdoos

Wat krijg je mee:

  • Ter plekke: lunch met pizza en drankje
  • 2 bollen pizzadeeg met desem om thuis te bakken
  • Een syllabus met receptuur en alle technische informatie om thuis creatief aan de slag te kunnen

Wat na de opleiding Desempizza: workshop - volledige dag

Docenten

Marjolijn Bloemmen
Marjolijn Bloemmen

Marjolijn Bloemmen combineerde met haar bakhuis Bo&Co 3 jaar lang een kleinschalige, ambachtelijke bakkerij met werken op een biologisch kleinfruitbedrijf. Reeds 5 jaar deelt zij haar passie voor desembrood en houtovens met professionele en amateur bakkers. Zo animeerde zij workshops, lezingen en feesten voor het Museum Oude Technieken, de VRT (met het programma Weg zijn Wij) en verschillende locaties met publieke en private houtoven.

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€225.00€272.25

Bespaar op je opleiding

  • Empty
  • Empty

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

Locatie & lesdata

in samenwerking met

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee. Bekijk op kaart

DatumUur
vr 30/08/202408:30 - 12:30 / 13:00 - 17:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 225,00
  • 2 sessies (totaal 8u)

Incompany training op maat van je bedrijf?

We bezorgen je graag een offerteOfferte

Kort & krachtig

Snelle en efficiënte cursussen, vanaf 1 sessie (3u) tot enkele weken, les overdag, ’s avonds of online, catering bij meerdere sessies.

Meer info

Praktijkgericht

Hands-on met focus op praktijk, direct toepasbaar, les van vakexperten uit het bedrijfsleven, eigen praktijkateliers & externe locaties bij partners in Vlaanderen.

Meer info

Erkend door Vlaamse overheid

KMO-portefeuille, premies sectorfondsen, attest van lesvolging, attestering / certificering bij verplichte bijscholingen.

Meer info

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Barista - SCA training

/5 sessies (totaal 15u)

Behaal je barista SCA (Speciality Coffee Association) koffiediploma in 5 sessies en maak carrière in de niche van gespecialiseerde koffiebars. Schrijf je in.

  • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
  • Deurne (Cuperus Koffiebranderij)
  • Of op jouw locatie
vanaf incl € 695,75
excl € 575,00

Desembrood: smaakvol, gezond en met een stevige bite

/4 sessies (totaal 14u)

Kneed, bol, bak en onthul de geheimen van trage fermentatie met desem. In 4 sessies word je meester in het bakken van desembrood met perfecte korst en smaak. 

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
vanaf incl € 399,30
excl € 330,00
Nieuw

Desempizza: workshop - volledige dag

/2 sessies (totaal 8u)

Leer in deze professionele workshop hoe je smaakvolle, luchtige en licht verteerbare pizza's maakt met desem.

  • Campus Leuven
  • Of op jouw locatie
incl € 272,25
excl € 225,00

Bakker - Patissier

Opleiding bakker - patissier in duaal leren: dé praktijkopleiding bij uitstek. Je gaat 4 dagen per week aan de slag op je werkplek; aangevuld met 1 dag les bij Syntra. Wat je moet kennen en kunnen, leer je dus vooral al doende onder begeleiding van een ervaren bakker.

  • Campus Antwerpen
Duaal leren

Chocolatier

Opleiding chocolatier in duaal leren: dé praktijkopleiding bij uitstek. Je gaat 4 dagen per week aan de slag op je werkplek; aangevuld met 1 dag les bij Syntra. Wat je moet kennen en kunnen, leer je dus vooral al doende onder begeleiding van een ervaren chocolatier.

  • Campus Antwerpen
Duaal leren