Terug naar OpleidingenOpleidingen
Nieuw

Desempizza: workshop - volledige dag

Leer in deze professionele workshop hoe je smaakvolle, luchtige en licht verteerbare pizza's maakt met desem.

Desempizza: workshop - volledige dag: waarom zou je deze opleiding volgen?

Pizza's, in de houtoven of de elektrische oven, hebben meestal als basis gist als ferment.

In de zoektocht naar gezonder, smaakvoller en lichter verteerbaar, kom je al snel uit bij desempizza.

We starten in deze professionele workshop met een overzicht van geschikte ingrediënten en de wijze waarop een elastisch en luchtig pizzadeeg tot stand komt. Daarna leren we hoe we pizza's "strechen", beleggen en bakken.
Kortom,  hoe maak je een desemdeeg van A tot Z?

Programma

  • Alle stappen in het productieproces van pizza
  • Invloed van de kwaliteit van de ingrediënten op receptuur
  • Inzicht in samenhang variabelen waarmee je je fermentatie en glutenvorming stuurt
  • Maken, onderhoud en gebruik van desem
  • Strechen van pizza
  • Beleggen van pizza, traditioneel en hedendaags, umami
  • Bakken van pizza, houtoven en elektrisch, op steen en op plaa
  • Zelfstandig je proces leren analyseren en verbeteren, om zo je eigen receptuur te ontwikkelen
  • Handige formules en vuistregels, geen blackbox

Extra info

Mee te brengen:

  • Kernthermometer
  • Werkkledij
  • Plastic deegdoos

Wat krijg je mee:

  • Ter plekke: lunch met pizza en drankje
  • 2 bollen pizzadeeg met desem om thuis te bakken
  • Een syllabus met receptuur en alle technische informatie om thuis creatief aan de slag te kunnen

Wat na de opleiding Desempizza: workshop - volledige dag

Kort & krachtig

Snelle en efficiënte cursussen, vanaf 1 sessie (3u) tot enkele weken, les overdag, ’s avonds of online, catering bij meerdere sessies.

Meer info

Praktijkgericht

Hands-on met focus op praktijk, direct toepasbaar, les van vakexperten uit het bedrijfsleven, eigen praktijkateliers & externe locaties bij partners in Vlaanderen.

Meer info

Erkend door Vlaamse overheid

KMO-portefeuille, premies sectorfondsen, attest van lesvolging, attestering / certificering bij verplichte bijscholingen.

Meer info

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen
Nieuw

Wegwijs in kaas

/1 jaar (totaal 44u)

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
incl € 560,00
excl € 462,81
Knelpuntberoep

Bakker - fast track

/18 maanden (totaal 334u)

  • Campus Leuven & zelfstudie
incl € 2020,00
excl € 1669,42
Knelpuntberoep

Kok fast track

/18 maanden (totaal 246u)

  • Campus Antwerpen & zelfstudie
incl € 2320,00
excl € 1917,36
Nieuw

Latte Art

/1 sessie (totaal 3u)

  • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
incl € 151,25
excl € 125,00