Duur en data
  • Nieuw aanbod beschikbaar vanaf mei, de opleidingen starten in september. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Expediteur - voltijdse dagopleiding : waarom zou je deze opleiding volgen?

Als expediteur ben jij verantwoordelijk voor het van A tot Z afhandelen van het logistieke proces.
je fungeert als het ware als een transport-architect doorheen heel de keten. Dit houdt in dat jij alle vervoersdocumenten en dossiers in orde brengt, afspraken maakt met klanten, douane en leveranciers en het hele proces vlekkeloos en op tijd laat verlopen. Je boekt, regelt en coördineert transport ter land, zee en lucht. Het is een job waarbij je elke dag in contact staat met mensen uit allerlei sectoren en dat over de hele wereld.

Uitgebreide opleiding én stage

In deze opleiding komen alle facetten van wat een expediteur zoal moet doen uitgebreid aan bod. Magazijn- en voorraadbeheer, transportplanning, communicatie, supply chain management, het beheer van de interne en externe goederenstroom, veiligheid en ADR, projectmanagement … kortom, een breed pakket van logistieke onderwerpen.

Na 6 maanden start je stage van 3 maanden alwaar je de theorie omzet tot de praktijk. In juni sluiten we af met de eindproef: deze zal onder andere gebaseerd zijn op jouw stage ervaringen.

Je gaat aan de slag met concrete cases rond logistiek en expeditie. Die kan je tijdens de opleiding ook al in de praktijk omzetten, tijdens je stage. Weet dat 90% van onze oud-cursisten na hun stage meteen een vaste job aangeboden hebben gekregen! Syntra AB's - Expediteur is dus jouw springplank naar een vaste job!

Deze opleiding kan je op je eigen tempo volgen. Fysieke campuslessen zullen doorgaan in Syntra AB Campus Antwerpen (centraal gelegen naast Berchem station - parkeren, mits bijbetaling, is ook mogelijk). Je kan de lessen ook op afstand volgen via online leren. De lessen, uitzonderingen daargelaten, worden ook opgenomen en kan je dus ten alle tijden zelf herbekijken. Syntra AB's - Expediteur = leren op jouw manier zoals jij het wilt, waar en wanneer je het wilt!

Erkend knelpuntberoep door VDAB

Deze opleiding is erkend door de VDAB en kan dan ook volledig terugbetaald worden door de VDAB als je voldoet aan volgende twee voorwaarden:

  • je bent werkloos
  • je bent ingeschreven bij de VDAB als werkzoekende

Als je aan deze voorwaarden voldoet, neem dan contact op met de VDAB-bemiddelaar Ryad Guerti. Je kan rechtstreeks mailen naar ryad.guerti@vdab.be.

Als uitkeringsgerechtigde werkzoekende kan je deze opleiding volgen, na toestemming van je bemiddelaar. Deze toestemming is noodzakelijk voor de terugbetaling van de cursuskosten.

Programma

- Inleidende module transport en logistiek (6 sessies)
- Inleiding wegtransport van goederen (7 sessies)
- Transport management systeem (4 sessies)
- Documenten transport en logistiek (16 sessies)
- Ecologisch en circulair transport (6 sessies)
- Inleiding tot supply chain management (7 sessies)
- Voorraad en voorraadbeheer (7 sessies)
- Inkoop (8 sessies)
- Productie (9 sessies)
- Distributie (9 sessies)
- Retourlogistiek en logistieke processen (7 sessies)
- Projectmanagement (8 sessies)
- Eindproef Logistiek verantwoordelijke

Stage

- De stageperiode start vanaf 01/04/2023 en duurt 3 maanden. Vanaf dan heb je al de nodige bagage om de theorie om te kunnen zetten naar de praktijk. Gedurende de stageperiode zal er vanuit de campus geregeld een opvolging gebeuren alsmede terugkeer momenten ingepland worden om je stageverloop te bespreken.
- Je zoekt zelf wel al vanaf dag 1 je stageplaats. 

Combineer deze opleiding met 'succesvol ondernemen' en maak van je getuigschrift een diploma

Goesting om vroeg of laat als zelfstandig Expediteur aan de slag te gaan? Of wil je jouw ondernemingszin als toekomstig werknemer stimuleren? Wij geven je een duwtje in de rug met een praktische module die je ondernemersdroom prikkelt en concretiseert. Maak je keuze uit één van onze formules succesvol ondernemen.

️ haalbaarheidsstudie van je eigen project
️ begeleiding door een ervaren ondernemerscoach
️ officieel erkend diploma door de Vlaamse Gemeenschap (bij combi vakopleiding + ‘succesvol ondernemen’)
️ verschillende formules op jouw maat
geniet van de transitiepremie van de Vlaamse Gemeenschap

Getuigschrift

Belangrijke disclaimer: indien geslaagd voor bovenstaand programma dan krijg je volgende getuigschriften: 'Logistiek assistent' en 'Logistiek verantwoordelijke'.

De opdrachten tijdens de opleiding zullen wel zoveel mogelijk gericht zijn op expeditie. Je stage ga je ook enkel bij een expeditiekantoor doen. 

Voor wie?

Doelgroep

Iedereen die wil instappen in de boeiende wereld van transport, logistiek en expeditie. Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden. Beschouw jij jezelf als een teamplayer, bezit je geen 9-to-5 mentaliteit, hou je van afwisseling en een uitdaging? Dan is deze opleiding en beroep helemaal voor jou!

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

Alvorens te starten aan de opleiding zal je een intakegesprek afleggen met een Syntra medewerker. Het intakegesprek kan digitaal plaatsvinden alsook fysiek op de campus. Je zal z.s.m. een uitnodiging krijgen met de nodige instructies.

Jouw intakegesprek zal gebaseerd zijn op een motivatieproef die je tijdig dient in te dienen. Vanaf dat je ingeschreven bent stuurt men alle details door aangaande de motivatieproef (en bijhorende intakegesprek). Hou dus je mail / spam zeker goed in de gaten. Bij vragen aangaande de motivatieproef / intakegesprek kan je altijd een mail sturen naar dennis.vanhoof@syntra-ab.be

Extra info

Hybride leren: volg de lessen van thuis uit of op onze campus te Antwerpen. Het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel ofwel dynamisch leren op de campus. Jij kiest!

Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding dien je zelf te voorzien (indien je alles vanop afstand wenst te volgen).

In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.
Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen
  • Campus Mechelen
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
  • Of op jouw locatie
€314.60€260.00