Duur en data
 • 4 sessies (totaal 12u)
 • Eerstvolgende startdatum: 27/04/2023
Locatie
 • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
Broodjeslunch en drankenpauze voorzien
Drankpauze en broodjeslunch

Wat heb je aan cijfers als je ze niet kan interpreteren? Volg deze niet-te-missen cursus en creëer in géén tijd baanbrekende rapporteringen!

Financiële rapportering met MS Excel: waarom zou je deze opleiding volgen?

i.s.m.

We verzamelen dagelijks data en cijfermateriaal. Die hebben enkel nut als we ze ook kunnen verwerken en analyseren. MS Excel is nog steeds de meest krachtige tool om die stroom van gegevens onder controle te houden, en overzichtelijke rapporteringen te genereren.

Volg deze opleiding financiële rapportering met MS Excel en je ontdekt sneller het verhaal achter de cijfers, en neemt beter onderbouwde beslissingen rond planning, budgettering en financiële analyses.

Praktisch

In deze opleiding leer je hoe MS Excel je kan helpen om jouw werk efficiënter te laten verlopen. Het is geen IT-cursus, maar het is wel de bedoeling is om jouw technische kennis van MS Excel gevoelig op te krikken.

Het spreekt voor zich dat je vertrouwd bent met de basisfuncties van MS Excel voor je aan de opleiding begint.

Belangrijk: neem je eigen laptop mee. Zo kan je meteen de oefeningen op je eigen werkdocumenten maken. 

Over de docent

Sylvio Rodriguez  is een gedreven financieel controller die zich sinds 2014 heeft toegelegd op managementrapporteringen & business dashboarding. Hij is geschoold als Master in de Handelswetenschappen aangevuld met een MBA. Voordien werkte Sylvio in diverse financiële controller functies bij ING Europe, DEME en Senior Living Group. Sinds 2014 is hij fulltime bezig met de implementatie van management rapporteringen bij diverse bedrijven.

Deze opleiding is erkend voor 12u permanente vorming door

Institute for Tax Advisors & Accountants (ITAA)

Programma

i.s.m.

Doorheen de hoofdstukken worden voortdurend functies aangereikt door middel van concrete voorbeelden. Functies zijn de hefboom in het gebruik van MS Excel.

Analyseer je eigen bestaande gegevens

Je moet geen nieuwe data invoeren wanneer je gegevens importeert met MS Query. Deze tool laat je toe een structurele verbinding te maken met centrale databases. Door het onbeperkte aantal lijnen dat kan ingelezen worden, krijgt deze tool in MS Excel een extra dimensie.

Laat de gegevens spreken via draaitabellen

De analyse van de data gebeurt via draaitabellen. Met de wizard wordt een concrete dataset tot een draaitabel omgevormd. Vervolgens worden berekende velden toegevoegd, filtermogelijkheden aangewend, drill-down functionaliteit ingebouwd, enz. Je verrijkt jouw basiskennis met deze doorgedreven toepassingen.

Maak van gegevens informatie en rapporteer

Autofilter, uitgebreide filter, subtotalen, sorteren, aangepaste weergaven, overzichten: het komt allemaal aan bod. Het zijn hulpmiddelen om data in bruikbare vorm te gieten. Ook hier wordt jouw kennis vergroot met nadruk op het aanreiken van concreet materiaal en toepassingen.

Rapporteren: alle informatie in één oogopslag via grafieken

De gegevens in grafieken zetten, is ook een praktische tool binnen MS Excel. Van het maken van een eenvoudige grafiek tot het genereren van flexibele draaigrafieken, met geduide gegevens, trendlijn, enzovoort.

Op een gemakkelijke manier financiële analyses genereren

Hier leer je hoe MS Excel gebruikt wordt om investeringen te analyseren (netto actuele waarde, interne rendabiliteit en terugverdienperiode worden in één model geïntegreerd). ‘Doel zoeken’, een weinig bekende maar eenvoudige en krachtige functie, helpt je bij het evalueren. Verder komen 'Scenariobeheer' en 'Oplosser' aan bod, met praktische cases.

Maak automatisch wat automatisch kan

Tenslotte leer je ook via macro's jouw applicaties te automatiseren (zoals sorteer, vernieuw, afdruk, opbouwen, starten). Bovendien bekijken we ook de mogelijkheid om de aanmaak van zelfgemaakte functies (zoals afschrijvingen berekenen) aan te leren.

 

Voor wie?

i.s.m.

Doelgroep

Deze opleiding is onmisbaar voor alle kaderleden en verantwoordelijken die zich dagelijks met financiële rapportering bezighouden en kerngetallen voor zich willen laten spreken.

Locatie & lesdata

i.s.m.

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

DatumUur
do 27/04/202309:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00
do 04/05/202309:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

 • € 786.50
 • 4 sessies (totaal 12u)
 • Drankpauze en broodjeslunch

Incompany training op maat van je bedrijf?

We bezorgen je graag een offerteOfferte

Docenten

i.s.m.
Sylvio Rodriguez

Sylvio Rodriguez is een gedreven financieel controller die zich sinds 2014 heeft toegelegd op managementrapporteringen & business dashboarding. Hij is geschoold als Master in de Handelswetenschappen aangevuld met een MBA. Voordien werkte Sylvio in diverse financiële controller functies bij ING Europe, DEME en Senior Living Group. Sinds 2014 is hij fulltime bezig met de implementatie van management rapporteringen bij diverse bedrijven.

Prijs

i.s.m.
ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€650.00€786.50

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€520.00€455.00

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Ook Interessant voor jou

i.s.m.
Bekijk alle opleidingen

Basis Accijnzen

/2 sessies (totaal 6u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€435.60€360.00

Balanslezen en ratio-analyse

/4 sessies (totaal 12u)

 • Campus Antwerpen
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
€605.00€500.00
 • Campus Mechelen
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€399.30€330.00

Meepraten met de boekhouder

/4 sessies (totaal 12u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€441.65€365.00

Douane Basisopleiding

/6 sessies (totaal 18u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€810.70€670.00