Duur en data
  • Nieuw aanbod beschikbaar vanaf 3 mei, de opleidingen starten in september. Klik op ‘Hou me op de hoogte’ en ontvang een mail van zodra je kan inschrijven.
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Friturist: waarom zou je deze opleiding volgen?

Goede frituristen zijn moeilijk te vinden. Het wordt dan ook aanzien als knelpuntberoep.

De Belgische trots is een friet met mayonaise! Wij Belgen eten die bovendien nog altijd het liefste van een goede frituur. Om deze kwalitatieve voorsprong te behouden, heeft de sector nood aan goede frituristen. Deze moeten zich namelijk kunnen wapenen tegen de concurrentie van fastfoodketens. Is de opleiding Friturist iets voor jou? Check het hieronder.

Combinatie van theorie en praktijk

Deze opleiding is een mix van warenkennis en bedrijfsvoering waarbij je alle info krijgt over de start van een frituurzaak. Hetzij ambulant of in een vast pand. Je leert alles over de vergunningen, de hygiëne en de infrastructuur van een frituur. De theorie rond warenkennis en grondstoffen (aardappelen, oliën en vetten, bijproducten) wordt vervolgens aangevuld met enkele praktijklessen. Deze opleiding wisselt theorie dus af met praktijk.

Bij ons leer je een perfect pakje frieten met de juiste saus en snack af te leveren. Zo houd je je klanten tevreden waardoor ze blijven terugkomen!

Met ondersteuning van NAVEFRI

Deze ondernemersopleiding wordt ondersteund door NAVEFRI (Nationale Vereniging voor Frituuruitbaters). Via deze opleiding wil men namelijk het beroep van friturist herwaarderen en de frituristen wapenen tegen de concurrentie van o.a. fastfoodbedrijven. Ook de gevestigde frituuruitbater zal talrijke tips kunnen opsteken!

Programma

Grondstoffen en warenkennis met specifieke praktijk (28u)

  • De aardappel
  • Bijproducten: oliën, vetten, snacks en sauzen
  • Praktijk bakken
  • Examen

Toegepaste bedrijfsvoering voor de friturist (28u)

  • Hygiëne en autocontrolegids (HACCP)
  • Kostenstructuur en basis bedrijfsvoering
  • Inrichting en apparatuur
  • Beroepsreglementering
  • Commercieel beleid: frietkotcultuur en marketing
  • Examen

 Eindproef

Voor wie?

Doelgroep

De opleiding Friturist is een must voor wie op een professionele manier een eigen frituur wil opstarten of in de sector wilt werken. Je kan tijdens de opleiding de nodige kennis en ervaring opdoen. Ook voor wie al in een frituurzaak werkt, kan de opleiding een meerwaarde betekenen!

Daarnaast...

  • is er geen vooropleiding vereist
  • bezit je een basiskennis wiskunde 
  • spreek en schrijf je Nederlands
  • ben je minstens 18 jaar oud
  • heb je voldaan aan de leerplicht

Wil je aan de slag in horeca, maar moet je toch nog aan leerplicht voldoen? Bekijk dan ons aanbod Horecaopleidingen in duaal leren

Extra info

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?

  • Grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
  • In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.Liever een uitgeprinte cursus? Je kan een beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is echter niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Niet overtuigd van de opleiding Friturist, maar wel een job in horeca? Check onze andere opleidingen Horeca en voeding.

Meer info over vrijstellingen? Klik dan op deze link.

Voor sommige vrijstellingen dien je te slagen voor een vrijstellingsproef. Deelname aan de vrijstellingsproef kost 35 euro.

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Barista - SCA training

/5 sessies (totaal 15u)

  • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
  • Cross Roast
€695.75€575.00

Desempizza: workshop - volledige dag

/2 sessies (totaal 8u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€272.25€225.00
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€399.30€330.00

Whisky - Productkennis en tasting

/2 sessies (totaal 6u)

Nieuw
  • Campus Antwerpen
€254.10€210.00