Duur en data
- Inschrijven kan vanaf mei, we starten in september. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
- Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
- Beroepsopleiding
Diploma of getuigschrift
Vlaams opleidingsverlof
Bespaar op je opleiding
- kmo-portefeuille
- opleidingscheques
Friturist: waarom zou je deze opleiding volgen?
De Belgische trots is een friet met mayonaise! Wij Belgen eten die nog altijd het liefste van een goede frituur. Om deze kwalitatieve voorsprong te behouden, heeft de sector nood aan goede frituristen die zich kunnen wapenen tegen de concurrentie van de fastfoodketens.
Mix van warenkennis en bedrijfsvoering
Tijdens deze opleiding tot friturist krijg je alle info over de start van een frituurzaak, de vergunningen, de hygiëne en de infrastructuur van een frituur. De theorie rond warenkennis en grondstoffen (aardappelen, oliën en vetten, bijproducten) wordt aangevuld met enkele praktijklessen. Deze opleiding wisselt theorie dus af met praktijk.
Bij ons leer je een perfect pakje frieten met de juiste saus en snack af te leveren zodat je klanten tevreden zijn, en blijven terugkomen!
Deze ondernemersopleiding wordt ondersteund door NAVEFRI (Nationale Vereniging voor Frituuruitbaters). Via deze opleiding wil men het beroep herwaarderen en de frituristen wapenen tegen de concurrentie van o.a. fastfoodbedrijven. Ook de gevestigde frituuruitbater zal talrijke tips kunnen opsteken!
Programma
Module 1: grondstoffen en warenkennis met specifieke praktijk (7 sessies)
- De aardappel
- Bijproducten: oliën, vetten, snacks en sauzen
- Praktijk bakken
- Examen
Module 2: Toegepaste bedrijfsvoering voor de friturist (7 sessies)
- Hygiëne en autocontrolegids (HACCP)
- Kostenstructuur en basis bedrijfsvoering
- Inrichting en apparatuur
- Beroepsreglementering
- Commercieel beleid: frietkotcultuur en marketing
- Examen
Eindproef (0,5 sessie)
Voor wie?
Doelgroep
- Deze opleiding is een must voor ieder die op een professionele manier een eigen frituur wil opstarten of in deze sector wil werken en daar met de nodige kennis en ervaring wil aan beginnen.
- Ook voor wie al in een frituurzaak werkt, kan de opleiding een meerwaarde betekenen!
Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.
Extra info
- Grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.