Duur en data
  • 7 sessies (totaal 28u)
  • Eerstvolgende startdatum: 22/04/2024
Locatie
  • Campus Leuven
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
Een drankenpauze is voorzien
Drankpauze

Echte artisanale frieten: van productkennis, over voedsel- en hygiënevoorschriften tot het effectief frituren. Deze professionele en praktische basisopleiding "Friturist Light" dompelt je onder in de kunst van het frituren. 

Draag bij aan het behoud van de waarde van de echte Belgische friet: niet voor niets is  onze Frietkotcultuur erkend als immaterieel erfgoed.

Friturist - basisopleiding: waarom zou je deze opleiding volgen?

Leer van gepassioneerde experts die hun liefde voor de echte Belgische friet met jou delen. 

Deze praktijkgerichte opleiding is een must voor iedereen die onze Belgische specialiteit naar een hoger niveau wil brengen: van het selecteren van de beste aardappelen tot het creëren van de perfecte friet in veilige en hygiënische omstandigheden.

Onze ervaren friturist brengt je de echt fijne kneepjes van het vak bij.

Programma

  • Grondstoffen en warenkennis met specifieke praktijk (4u)
    De aardappel: soorten
    Bijproducten: oliën, vetten, snacks en sauzen
  • Veiligheid en hygiëne (HACCP) (8u)
    2 pijlers die onontbeerlijk zijn en die in deze opleiding diepgaand behandeld worden
  • Praktijk bakken (16u)
    De theoretische kennis wordt toegepast in de praktijk in een professionele keuken

Voor wie?

Doelgroep

  • medewerkers van frituren
  • horeca-medewerkers die kwaliteitsvolle frieten willen aanbieden
  • iedereen die de kunst van het frituren echt wil kennen

Extra info

Deze opleiding leidt niet tot het certificaat "erkend friturist", maar wordt wel ondersteund vanuit de federatie NAVEFRI. De inhoud van de opleiding is in overleg met NAVEFRI opgesteld.

Het deel HACCP wordt gegeven door de Voorzitter van NAVEFRI, Bernard Léfèvre.
Het praktische deel wordt gegeven door erkend en ervaren friturist Jim Kempenaers.

 

Locatie & lesdata

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

DatumUur
ma 22/04/202418:00 - 22:00
ma 29/04/202418:00 - 22:00
ma 13/05/202418:00 - 22:00
ma 27/05/202418:00 - 22:00
ma 10/06/202418:00 - 22:00
ma 24/06/202418:00 - 22:00
di 25/06/202418:00 - 22:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 677.60
  • 7 sessies (totaal 28u)
  • Drankpauze

Docenten

Bernard Lefèvre

Bernard Lefèvre is reeds 15 een toegewijd friturist en voorzitter van Navefri, het Nationaal Verbond voor Frituristen. Hij noemt zichzelf het levende bewijs van de stelling dat regelmatig frieten eten niet noodzakelijk leidt tot overgewicht, en noemt de puntzak de geheime frietcode van de Belg.

Jim Kempenaers

Begin 1993 gingen Jim en Brenda op jonge leeftijd van start met een frituur in Antwerpen. Tot op vandaag is hij uitgebreid met foodtrucks met Traiteursdienst en bistrogerechten voor privé- en bedrijfsevenementen.

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€560.00€677.60

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • Opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen
€199.65€165.00
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€399.30€330.00

Bakker - Patissier - voltijdse dagopleiding

/1 jaar (totaal 817u)

Knelpuntberoep
  • Campus Antwerpen
€1935.00€1599.17