Duur en eerstvolgende startdatum
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

  • Unizo korting

Over de cursus

Tijdens deze opleiding leer je op 20 avonden alles over versnijding en bereidingen in de slagerij.
Je leert hoe je kalf, varken, rund moet versnijden maar ook specialiteiten zoals wild en lam.
Daarnaast leer je hoe je het vlees dan kan bereiden. Er wordt rekening gehouden met seizoensgebonden producten en gerechten.

Er is ruimte voor eigen inbreng.

Programma

  • HACCP (Dry Aged)
  • Versnijding kalf/ varken/ rund
  • Culinaire bestemmingen vleesdelen/ versnijding rund
  • Versnijden wild + marineren
  • Wildpasteien, mousse van eend, terrines voor kerst
  • Witte kerstpensen + Sint Antoniusbeuling (zwarte kerstpensen)
  • Opgevulde kalkoen, parelhoen, piepkuikens
  • Witte en zwarte boerenpensen met molen en cutter
  • Kookworsten/ ijsbereiding
  • Galatines en vleesbroden
  • Half verduurzamde kookworsten
  • Frankfurters, lookworsten en andere
  • Droge worst, droogzouting
  • Zouterij/ roken van vleeswaren en groenten
  • Pekelen voor gekookte vleeswaren (ham, casslerib, enz.)
  • Retro bereidingen: hersenen, varkenspoten, -oren, zwezerik, etc.
  • Geleibereidingen: kop, kip kap, enz.
  • Lam, lamsvlees versnijding
  • Tepan Yaki/ Gourmet/ Fondue/ Stone Grill
  • BBQ toepassingen & marinades

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is ideaal voor restauranthouders, traiteurs, bistro-uitbaters, slagers en medewerkers die zich in deze materie willen verdiepen.

  • Campus Leuven
€70.50 €58.26
€70.50 €58.26