Duur en eerstvolgende startdatum
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

  • Unizo korting

Over de cursus

Syntra biedt - in samenwerking met Mederi en Remedus - opleidingen aan voor zelfstandige thuisverpleegkundigen.
De markt van de thuisverpleging verandert continu. Patiënten worden sneller uit het ziekenhuis ontslagen en dienen thuis de gespecialiseerde zorgen en behandelingen te krijgen van thuisverpleger of -verpleegsters.
Wil je je als thuisverpleger bijscholen in een aantal specifieke technieken zoals het aanbrengen van infusen en intraveneuze antibioticatherapie, TPN in een thuissituatie en nog veel meer? Dan is deze opleiding iets voor jou.

Heb je interesse in één of meerdere thema's? Dat kan ook! Je kan inschrijven voor één of meerdere modules.

Ben je lid van Mederi? Gebruik dan de kortingscode die je van Mederi toegestuurd kreeg en je krijgt 100 € korting per module. Als je als Mederi-lid de volledige cursus volgt, geniet je van een totale korting van 630 €, waardoor de globale kostprijs voor jou daalt tot 1 260 €, exclusief BTW (in plaats van 1 890 €, exclusief BTW, als je geen lid bent). Een niet onaardig voordeel dus!

Programma

Volgende aspecten van de thuisverpleging komen aan bod:

Katheters en hun zorgen (12/10/2017 in Mechelen, 10/10/2017 in Gent)
Af en toe al patiënten gehad met een poortkatheter en was je niet 100% zeker wat je moest doen? In deze module bekijken we uitgebreid de verschillende katheters  en hoe deze verzorgd moeten worden.

Parenterale voeding in de thuissetting (17/10/2017 in Mechelen, 19/10/2017 in Gent)
Misschien heb je al patiënten gehad met parenterale voeding en wist je niet helemaal hoe dit juist in zijn werk ging? Wij leggen je alles tot in de puntjes uit!

Chemotherapie - Hoe kan dit thuis gebeuren? (26/10/2017 in Mechelen, 24/10/2017 in Gent)
Chemotherapieën zullen meer en meer in de thuissituatie behandeld worden, want wie is niet liever thuis voor deze behandeling? We geven je inzicht in de verschuiving van deze zorg.

OPAT (7/11/2017 in Mechelen, 9/11/2017 in Gent)
Je hoort het tegenwoordig misschien overal waaien: 'OPAT', maar wat is dit nu eigenlijk? Je komt meer te weten over de verschillende IV antibiotica en hoe ze best aan te pakken in de thuissetting.

Zwaartekracht en pompen (16/11/2017 in Mechelen, 14/11/2017 in Gent)
Reeds intraveneuze toedieningen moeten uitvoeren via zwaartekracht of een pomp? Wat zijn de eigenschappen van beide toedieningswijzen en hoe werkt het juist? We leggen het stap voor stap uit.

IV therapie en medisch rekenen ( (21/11/2017 in Mechelen, 28/11/2017 in Gent)
Tijdens deze module krijg je meer inzicht over de twee onderwerpen. Wat zijn nu net 'intraveneuze therapieën" en hoe kan je vlot de milligram op een voorschrift omzetten naar de milliliter van een flacon?

Algemene administratie en hygiëne (30/11/2017 in Mechelen, 23/11/2017 in Gent)
Natuurlijk weet je dat je steriel en hygiënisch moet werken, maar hoe zit dit nu exact? Dit en algemene administratie worden je piekfijn uitgelegd.

Wil je apart inschrijven voor één van deze opleidingen?
Dan kan dit via de link bij de opleiding zelf.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is uitermate interessant voor thuisverpleegkundigen die zich willen bijscholen in de laatste technieken en handelingen.

Extra info

Home-tech-nurse omvat 7 sessies. Inschrijven voor aparte modules is mogelijk.
De lessen starten op 10 oktober te Gent en op 12 oktober 2017 te Mechelen en gaan telkens door van 13 tot 18 u op dinsdag en donderdag.
Je kan kiezen om de opleiding te volgen in Gent of in Mechelen. Past de datum van een module in Gent je niet, maar wel deze in Mechelen? Je kan perfect de sessies verdelen over beide locaties.
Wil je inschrijven voor Gent klik dan hier.

  • Campus Mechelen
  • Campus Leuven
€60.50 €50.00
  • Campus Antwerpen
€72.60 €60.00