Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

 • Unizo korting

Over de cursus

Goede medewerkers vinden én houden is de basis van een succesvol bedrijf. In deze interactieve opleiding leer je alles over Human Resources.
In deze praktijkgerichte cursus leren we je alle essentiële onderdelen van Human Resources Management, van rekrutering tot payroll. Of je nu HR-verantwoordelijke of KMO-zaakvoerder bent; onder begeleiding van ervaren docent Leen Goossens krijg je in dit interactief traject alle tools aangereikt om jouw personeelsbeleid van A tot Z te optimaliseren.

Dit modulair traject bevat 7 interactieve modules, die jou de basics van HR en een goed personeelsbeleid bijbrengen.

Volg je het hele traject, krijg je een korting van 20%! 

 1. Succesvol rekruteren en selecteren - 2/10/2018
 2. Goede afspraken maken goede werknemers - 16/10/2018
 3. Payroll en personeelsadministratie - 6/11/2018
 4. Verloning in al zijn facetten - 20/11/2018
 5. Prestatie -en competentiemanagement - 4/12/2018
 6. Als de wegen scheiden - ontslag - 15/01/2019
 7. Arbeidsreglement - het fundament van een goed personeelsbeleid - 29/01/2019

Wat krijg je?

 • Catering;
 • 7 dagen interactieve training van een professionele trainer die dagdagelijks in KMO-ondernemingen komt;
 • Cursusmateriaal, inclusief tips & tricks om je nadien zelf verder te verdiepen in de materie;
 • Gedurende de looptijd van de sessies kan je steeds met je vragen terecht bij onze docent;
 • Na het volgen van de sessie(s) ontvang je GRATIS de templates en relevante info en werkdocumenten van de topics die aan bod zullen komen.

Locatie 

De lessen gaan door in het Officenter te Geel.  Adres: Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel.

Programma

1. Succesvol rekruteren en selecteren

Geschikte mensen bereiken voor je bedrijf is een van de belangrijkste taken binnen Human Resources. Een heldere vacature is één ding, maar hoe krijg je die bij de juiste kandidaten? En hoe beïnvloedt het imago van je bedrijf wie erop reageert? We gaan uitgebreid in op alle facetten van de selectieprocedure. Geen theoretische aanpak, maar concrete tips & tricks, afgestemd op jouw noden. Tijdens de interactieve training leer je bovendien een sollicitatiegesprek in goede banen leiden, zodat je met gerichte vragen snel een inschatting kan maken van de competenties van een kandidaat.

2. Goede afspraken maken goede werknemers

Ben je op zoek naar een nieuwe kracht of wil je een heldere structuur scheppen voor je huidige werknemers? Een afgebakende functiebeschrijving is een eenvoudig middel om de productiviteit in elke onderneming te verhogen, van KMO tot multinational.
Door concrete richtlijnen en afspraken op papier te zetten zorg je voor goede afspraken onder werknemers en trek je bovendien de juiste mensen aan. In deze opleiding leer je met een handige template functiebeschrijvingen op te stellen voor elke job, waardoor je tijd bespaart en de efficiëntie verhoogt. 

3. Payroll en personeelsadministratie

De loon- en personeelsadministratie van je bedrijf hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. We leggen je stap voor stap de basisbegrippen van payroll uit, hoe je de nodige documenten in orde brengt én kan inspelen op de vragen en noden van je werknemers. Uiteraard staat efficiëntie voorop en leren we je ook aan welke zaken je kan automatiseren of uitbesteden aan een sociaal secretariaat.

4. Verloning in al zijn facetten

Hoe zorg je als HR-verantwoordelijke of KMO-zaakvoerder voor een correcte verloning die de juiste balans vindt tussen de noden van het bedrijf en de verwachtingen van je werknemers? We helpen je bij het opstellen van een personeelsbudget, rekening houdend met de subsidies van de overheid. Uiteraard gaan we ook in op alternatieve beloningsvormen en extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, verzekeringen en bedrijfswagens.

5. Prestatie -en competentiemanagement

Je leert de bedrijfsdoelstellingen en -strategie vertalen naar concrete KPI’s (kritieke prestatie-indicatoren). Door een goed inzicht te krijgen in de meetbare prestaties van verschillende afdelingen, wordt meteen duidelijk waar er wat verbeterd kan worden. 

De competenties en vaardigheden van je medewerkers kennen en investeren in de juiste opleidingen bevordert de productiviteit en de motivatie, waar zowel zaakvoerders als werknemers van profiteren.

6. Als de wegen scheiden - ontslag

Afscheid moeten nemen van een medewerker is nooit prettig, maar ontslagen zijn soms onvermijdelijk. Hoe ga je om met deze delicate situaties? Via interactieve sessies krijg je een inzicht in de harde en zachte kant van het proces. Zowel het menselijke als het juridische aspect worden toegelicht aan de hand van concrete voorbeelden en valkuilen, zodat je deze gesprekken zo vlot mogelijk kan laten verlopen.

7. Arbeidsreglement - het fundament van een goed personeelsbeleid

Een correct arbeidsreglement opstellen op maat van jouw bedrijf is eenvoudiger dan je denkt. In deze opleiding leer je stap voor stap met welke verplichtingen je rekening dient te houden, met aandacht voor de specifieke noden van jouw onderneming. Hoe regel je bijvoorbeeld het auto- of gsm-gebruik van je werknemers? Bovendien krijg je na de opleiding een template waarmee je zelf je arbeidsreglement kan maken of controleren.

Voor wie?

Doelgroep

HR-managers, KMO-zaakvoerders, HR-officers, HR-medewerkers.

Extra info

De lessen gaan door in het Officenter te Geel.  Adres: Kleinhoefstraat 5, 2440 Geel.

 • Officenter Geel
 • Of op jouw locatie
€242.00 €200.00
 • Campus Antwerpen
€500.00 €413.22

Burn-out coach

/6 sessies

 • Campus Leuven
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€653.40 €540.00
 • Campus Antwerpen
€500.00 €413.22
€242.00 €200.00