Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding

HSP-coach: waarom zou je deze opleiding volgen?

i.s.m.

De HSP-er, de hoog sensitieve persoon. Ongeveer één op de drie mensen heeft talenten en kenmerken van hoog sensitief zijn. Hoog sensitiviteit is geen stoornis of afwijking, maar een combinatie van bepaalde karaktereigenschappen, een andere gevoelswereld en het anders beleven door voelen van de wereld om ons heen. Dit kun je zeker omschrijven als een talent, mits je er goed mee leert omgaan. 

Het zenuwstelsel van HSP-ers werkt ook gewoon anders, is duidelijk gevoeliger voor zintuiglijke prikkels van buitenaf. De verwerking van deze prikkels kost veel energie en is daardoor dan ook vaak erg vermoeiend. Ze lijken watjes maar niets is minder waar.

Ze hebben een extra talent. Jij leert ze in deze training hoe dat verder te ontwikkelen, hoe ermee om te gaan. De HSP-ers voelen anderen zeer goed aan en nemen hun emoties over. Ze weten daarom ook vaak niet wat nu werkelijk hun gevoel is of dat ze het gevoel van de ander voelen die ze 'ongewild' overgenomen hebben. Mits ze zich hier al van bewust zijn. Hoe frustrerend is dat voor hen. Zeker als dat een collega is of als jij dat zelf zou zijn. Een warrige situatie die ze steeds verder van zichzelf afbrengt. Hierdoor ontstaan ook heel snel fysieke klachten en zelfs burn-outs.

Tijdens deze interactieve opleiding kijk, ervaar en leer je alles over hoog sensitiviteit. Het coachen van deze prachtig hoog trillende mensen geeft een enorme voldoening voor jou als coach. Je kan en kent na deze training de vele tools die je in kunt zetten tijdens hun proces en je ziet ze gewoon krachtiger worden.

De vermoeide, vaak radeloze mensen die niet weten wat met hun denken en gevoel te doen, hoe ermee om te gaan is best schrijnend. Hun, na een paar sessies, ze in hun kracht het leven in te zien stappen is voor jullie beide, voor jou als coach en voor hen nu als sterke mensen in balans, gewoon prachtig. 

Je leert hoe je mensen die hoog sensitief zijn om zichzelf te kunnen begrijpen, door zichzelf te gaan ont-dekken. Hoe je hen kunt begeleiden en ondersteunen wanneer zij bepaalde problemen ervaren door hun hoog sensitiviteit. Het uiteindelijke doel is dat HSP-ers zich sterker en zelfverzekerder gaan voelen, in balans kunnen komen en daarin ook kunnen blijven. Geen jojo meer zijn van hun omgeving, hun indrukken en de prikkels weten af te voeren of aan te leren hoe 'return to sender' nu echt werkt.

Deze opleiding HSP-coach is uniek door de interactie. Door de vele voorbeelden uit de praktijk van Cornelle (zelf hoog sensitief persoon) weet zij als geen ander hoe een coach op te leiden om de HSP-er te kunnen begeleiden doorheen hun gehele traject. Hierdoor kan je als aankomend HSP-coach direct aan de slag.

Over de docent

Cornelle Sterk is een flexibele , resultaatgerichte spontane persoon met zeer ruime ervaring in het lesgeven en coachen van groepen en personen. Haar kennis delen is haar grootste goed. Zij heeft een ruime ervaring in coaching en geeft ondertussen al enkele jaren enthousiast les over dit topic.

Programma

i.s.m.

1.DSM4 en HSP: ziekte of niet? 
2.De kenmerken van hoogsensitiviteit 
3.Veelvoorkomende problemen die HSP’ers ervaren 
4.De relatie tussen hoogsensitiviteit, stress, angst en burn-out 
5.Het verband tussen hoogsensitiviteit en psychische stoornissen 
6.Sociale conditionering en essentiële basisbehoeften kennen 
7.De vier gedragspatronen: Slachtoffer / De grote redder / Te veel je best doen / Evenwichtigheid 
8.Acceptatie van en omgaan met hoogsensitiviteit 
9.Effectief omgaan met je energie 
10.Prikkelregulatie en frustratietolerantie vergroten 
11.20 Oefeningen om prikkelregulatie en emotiemanagement bij HSP’ers te bevorderen 
12.Een begeleidingsplan op maat maken "all inclusive" 

Voor wie?

i.s.m.

Doelgroep

Coaches die zich verder willen ontplooien en ook hun HSP-klanten verder willen helpen.

Ook interessant voor jou

i.s.m.
Bekijk alle opleidingen

Coaching van groepen

/6 sessies (totaal 18u)

Nieuw
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€907.50€750.00
 • Campus Antwerpen & online
 • Of op jouw locatie
€1331.00€1100.00

Basisopleiding gezondheidscoach

/10 sessies (totaal 30u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1089.00€900.00

Kindercoach (HSP)

/14 sessies (totaal 42u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1512.50€1250.00

Life coach - advanced

/12 sessies (totaal 36u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1331.00€1100.00