Duur en data
  • Instappen in de loop van het schooljaar is mogelijk, neem contact en we helpen je verder
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Diploma of getuigschrift

Bespaar op je opleiding
  • Heb je recht op een studietoelage? Syntra Leertijd is hiervoor erkend

Hulpkok Leertijd: waarom zou je deze opleiding volgen?

Als hulpkok of souschef kun je aan de slag in elke onderneming die voedingswaren bereidt en al dan niet ter plekke serveert. 
Meestal werk je in een restaurant of brasserie, maar uiteraard schakelen ook traiteurs vaak hulpkoks in. 
In elk geval ben je vaak aan het werk wanneer de meeste mensen juist vrij zijn. 
Vrijwel alle grote chefs zijn ooit als hulpkok begonnen en hebben het vak vooral al doende geleerd. 
Is het je ambitie om later zelf een zaak te runnen, dan is deze functie de ideale springplank.

Je hebt de basistechnieken onder de knie, weet hoe belangrijk de mise-en-place is, steelt met je ogen en bent uiterst leergierig. 
Je houdt je eigen werkplek tijdens de service zo goed mogelijk schoon, volgt de instructies van de kok, geeft zelf leiding aan andere medewerkers en helpt na afloop met het opruimen van de keuken. 
Als souschef moet je meestal ook bepaalde voedingsmiddelen bestellen en ontvangen. 
Je controleert de kwaliteit ervan en zorgt ervoor dat ze in de juiste omstandigheden worden bewaard. 
Essentieel zijn kennis én de correcte toepassing van de HACCP-richtlijnen die de voedselveiligheid garanderen.

 

Bij deze opleiding leer je het vak gedurende 4 dagen op een werkplek en volg je één dag les op onze campus in Berchem of in Mechelen.

Programma

De opleiding hulpkok duurt 3 jaar.

Je leert de voorbereiding van de werkzaamheden in de keuken te doen, gerechten klaar te maken, vlees, vis, koud, warm, dresseertechnieken en menuleer.

Bovendien bieden we je, onder bepaalde voorwaarden, de mogelijkheid om je diploma secundair onderwijs te behalen.

Voor wie?

Doelgroep

Elke jongere voor wie eten maken een passie is en die andere mensen ook graag van eten wil laten genieten.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

Van Hulpkok in Leertijd tot chef van toprestaurant

  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
  • JAVA Coffee
  • Of op jouw locatie
€568.70 €470.00
  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€740.00 €611.57
  • Campus Antwerpen
€525.00 €433.88

Friturist

/4 maanden

  • Campus Leuven
€305.00 €252.07
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€1645.00 €1359.50