Duur en eerstvolgende startdatum
  • Instappen in de loop van het schooljaar is mogelijk, neem contact en we helpen je verder
Locatie
  • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
  • Diploma of getuigschrift

Bespaar op je opleiding
  • Heb je recht op een studietoelage? Syntra Leertijd is hiervoor erkend

Over de cursus

Als ijsbereider zet je grond- en hulpstoffen om via een warme bereiding naar verschillende soorten van consumptie-ijs, mengsels en basispreparaten voor consumptie-ijs.

In een eerste fase van het ijsbereiden meng je de ingrediënten: eieren, melk, suiker en additieven. 
Daarna pasteuriseer je het mengsel op hoge temperatuur om de micro-organismen te doden. Je homogeniseert het mengsel, zo voorkom je vetafscheiding in het eindproduct.

Vervolgens koel je het mengsel en voeg je de smaakstoffen toe. Om de juiste structuur te krijgen wordt het ijs daarna licht bevroren en belucht. 
Je verpakt het ijs en sluit het af. In deze vorm wordt het ijs diepgevroren en gehard. De basisproducten worden al dan niet voorverpakt en al dan niet gedecoreerd. 
Je houdt je natuurlijk strikt aan de geldende veiligheidsregels en normen voor hygiëne zoals HACCP.

Kom je niet in aanmerking voor Leertijd? Volg deze opleiding dan in avondonderwijs

Programma

De opleiding duurt 1 jaar.

Voor wie?

Doelgroep

Elke jongere met een grote interesse in ijs.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

Toelatingsvoorwaarden

Men moet in het bezit zijn van het certificaat Banketbakker alvorens in te kunnen stappen in dit traject.

  • Campus Leuven
€560.00 €462.81
  • Campus Leuven
€590.00 €487.61