Duur en data
  • 1 jaar (totaal 120u)
  • De opleiding is al opgestart, maar je kan nog inschrijven!
Locatie
  • Campus Leuven

Leer ijs bereiden en (luxe)patisserie maken in de professionele ateliers op onze campus en bij democenter Driesen. Na 1 jaar maak jij de perfecte smaakcombinaties. 

Ijsbereiding en patisserie: waarom zou je deze opleiding volgen?

De opleiding ijsbereiding en patisserie is een combinatie van het traject ijsbereider en het traject banketbakker. Tijdens deze opleiding willen we vooral stilstaan bij ijsbereidingen, beslagen en taarten alsook luxe banketproducten. Het is een opleiding waarbij creativiteit en kennis van ingrediënten samenkomen. Je leert in echte ateliers, alle technieken die je nodig hebt om de meest unieke creaties te maken.

Voor, tijdens en na de bereiding hou je steevast rekening met hygiëne, veiligheid en de bewaartechnieken voor het product. Kortom: je streeft ernaar om een product te creëren dat qua smaak, ingrediënten en uitzicht je klanten gelukkig maakt en de concurrentie wakker schudt. Nog meer in de ban van patisserie en andere lekkere dingen? Ontdek ook onze  avondopleidingen bakker - patissierchocolatier en brood-en banketbakker.

Na het volgen van deze opleiding ontvang je module-attesten en geen getuigschrift. Je krijgt dan ook een vrijstelling indien je later het traject patissier of ijsbereider wil volgen bij een Syntra-organisatie. 

Programma

Basis beslagen en taarten (44u)

  • bereiding en verwerking van degen, vullingen en crèmes
  • bakken van degen
  • afwerken en garneren

Luxe banketproducten (40u)

  • soezendeeg
  • bladerdeeg
  • opbouwgebak
  • kookdeeg
  • verfijnde crèmes
  • decoreren

Basis ijsbereidingen (36u): Deze praktijklessen gaan door in het democenter Driesen te Betekom (nabij Aarschot).  

  • geturbineerde ijssoorten
  • fruitmixen en purees verwerken in ijs
  • sorbets

Voor wie?

Doelgroep

Gediplomeerd chocolatier of medewerker in een bakkerij.

Toelatingsvoorwaarden

Je wordt pas toegelaten indien je kan aantonen dat je al minstens 1 jaar relevante werkervaring hebt in het bewerken van chocolade.

Klik hier om je documenten door te sturen.

Extra info

In de opleiding ijsbereiding - patisserie zitten alle grondstoffen inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?:

  • Als bijkomende kosten heb je ook de aankoop van klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.
  • In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze. Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Locatie & lesdata

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

Eerste jaarStartEindeDuur
maandag18:4522:151 jaar

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 1512.50 (1ste jaar)
  • 1 jaar (totaal 120u)

Docenten

Koen Ulenaers
Koen Ulenaers

Koen runt al jaren zijn eigen chocoladebedrijf en warme bakkerij. Recent investeerde hij in een volledig nieuw atelier, met de laatste hygiënenormen. Pralines hebben voor hem geen geheimen meer.

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar)€1250.00€1512.50

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille (thema: Beroepsspecifieke competenties)
  • Opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€1000.00€875.00

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Wegwijs in kaas

/7 sessies (totaal 21u)

Nieuw
  • Campus Leuven
€653.40€540.00

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (totaal 15u)

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€423.50€350.00
  • Campus Leuven
€360.58€298.00

Latte art

/1 sessie (totaal 3u)

  • Antwerpen-Centrum (Cuperus Koffie)
€176.66€146.00