Duur en data
- Nieuw aanbod beschikbaar vanaf 3 mei. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
- Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
Inbraakbeveiliging bijscholing - conceptie: waarom zou je deze opleiding volgen?
Meer en meer elektrotechnische installateurs en beveiligingsfirma’s ontvangen aanvragen om alarmsystemen te plaatsen. Is het te wijten aan het groeiend onveiligheidsgevoel of omdat recente cijfers aantonen dat een alarminstallatie werkt om inbrekers op afstand te houden? Feit is dat de verkoop van alarmsystemen in de lift zit.
Een erkende beveiligingsfirma is verplicht om haar leidinggevend en uitvoerend personeel om de vijf jaar een bijscholing te laten volgen. Of het nu gaat om de plaatsing van een draadloze alarminstallatie of een klassiek alarmsysteem, een beveiligingscertificaat is een must.
Naast de specifieke bijscholing voor leidinggevenden en de bijscholing voor personeel gespecialiseerd in de installatie en het onderhoud van alarmsystemen, is deze bijscholing in de conceptie van beveiligingssystemen onontbeerlijk om te kunnen werken in de inbraakbeveiliging.
Voor kleinere ondernemingen waar het leidinggevend en uitvoerend personeel tezamen uit maximum vijf personen bestaat, moet het leidinggevend personeel (dat zelf ook activiteiten van conceptie, installatie of onderhoud van beveiligingsinstallaties uitoefent) eveneens de voorziene bijscholingen volgen.
Syntra-AB is door de overheid erkend als opleidingscentrum voor deze bijscholingsprogramma’s van beveiliging.
Inbraakbeveiliging
Inbraakbeveiliging is een gerichte aanpak om het risico op inbraken, vandalisme en diefstal te minimaliseren. Door fysische beveiligingsmethodes zoals poorten en hekken te combineren met elektronische beveiligingsmaatregelen zoals camerabewaking, toegangscontrole en inbraakdetectie bereik je een optimaal resultaat.
Als je als zelfstandig installateur of als beveiligingsbedrijf alarminstallaties wil plaatsen, moet je elke vijf jaar enkele verplichte beveiligingsbijscholingen volgen.
Over de opleiding Inbraakbeveiliging bijscholing conceptie
De opleiding Inbraakbeveiliging bijscholing conceptie is een brede algemene bijscholing rond de inbraakbeveiliging van gebouwen. Je kennis over het recht, risico-analyse en de elektronische beveiliging krijgt een update aan de hand van theoretische inzichten en praktische oefeningen.
Let op: Hierbij geldt 100% aanwezigheid! Wettigingen worden niet aanvaard.

Programma
Inbraakbeveiliging bijscholing - conceptie (4 sessies)
- Recht
- Risico-analyse
- Elektronische beveiliging
- Praktische oefeningen
Let op : Voor enkele lessen zal de opleiding al om 15u starten.
Voor wie?
Doelgroep
Deze cursus is een must voor iedereen met een certificaat inzake conceptie van alarmsystemen en -centrales wiens erkenning bijna is verlopen. Deze bijscholing dient binnen de zes maanden voor het verstrijken van de geldigheidsdatum van de erkenning gevolgd te worden.
Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.
Toelatingsvoorwaarden
Je beschikt over een certificaat van de basisopleiding.
Je legt een attest van goed gedrag en zeden model 1 voor. Het attest wordt door ons gevraagd, maar je zal op basis van de inhoud op het attest niet geweigerd worden voor het volgen van de opleiding. Het is uiteindelijk de FOD Binnenlandse Zaken die beslist of iemand al of niet activiteiten m.b.t. inbraakbeveiliging kan uitoefenen. Bij deze wensen wij cursisten met een veroordeling hier nogmaals uitdrukkelijk op te wijzen.
Om je certificaat en attest van goed gedrag en zeden model 1 door te sturen: klik hier.
Extra info
Je zorgt zelf voor klein handgereedschap en werkkledij (je krijgt uitleg tijdens de eerste lessen).
Elke arbeider van het PSC 149.01 komt in aanmerking voor de Vormelek-premie. Meer info op www.vormelek-formelec.be.