Duur en data
 • Nieuw aanbod beschikbaar vanaf 3 mei, de opleidingen starten in september. Klik op ‘Hou me op de hoogte’ en ontvang een mail van zodra je kan inschrijven.
Locatie
 • Nog niet beschikbaar

Inbraakbeveiliging bijscholing - installatie en onderhoud: waarom zou je deze opleiding volgen?

i.s.m.

De verkoop van alarmsystemen zit in de lift. Is het te wijten aan het groeiend onveiligheidsgevoel of omdat studies aantonen dat een alarminstallatie werkt om inbrekers op afstand te houden? Feit is dat meer en meer elektrotechnische installateurs en beveiligingsfirma’s aanvragen ontvangen om alarmsystemen te plaatsen.

Een erkende beveiligingsfirma is verplicht om haar leidinggevend en uitvoerend personeel om de vijf jaar een bijscholing te laten volgen. Of het nu gaat om de plaatsing van een draadloze alarminstallatie of een klassiek alarmsysteem, een beveiligingscertificaat is een must.
Naast de specifieke bijscholing voor leidinggevenden en de bijscholing over de conceptie van beveiligingssystemen, is deze bijscholing in de installatie en het onderhoud van alarmsystemen onontbeerlijk om te kunnen werken in de inbraakbeveiliging.

Voor kleinere ondernemingen waar het leidinggevend en uitvoerend personeel tezamen uit maximum vijf personen bestaat, moet het leidinggevend personeel (dat zelf ook activiteiten van conceptie, installatie of onderhoud van beveiligingsinstallaties uitoefent) eveneens de voorziene bijscholingen volgen.

Syntra AB is door de overheid erkend als opleidingscentrum voor deze bijscholingsprogramma’s van beveiliging.

Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is erop gericht om inbraken, vandalisme en diefstal tegen te gaan. De combinatie van fysische beveiligingsmethodes zoals poorten en hekken met elektronische beveiligingsmaatregelen zoals toegangscontrole, camerabewaking en inbraakdetectie geeft het beste resultaat.
Als je als zelfstandig installateur of als beveiligingsbedrijf alarminstallaties wil plaatsen, moet je elke vijf jaar enkele verplichte beveiligingsbijscholingen volgen.

Over de opleiding Inbraakbeveiliging bijscholing - installatie en onderhoud

De opleiding Inbraakbeveiliging bijscholing - installatie en onderhoud is een bijscholing voor het personeel van beveiligingsfirma’s die alarmsystemen installeren en onderhouden. Je kennis over de deontologie, het recht, de verplichtingen en de elektronische beveiliging krijgt een update aan de hand van theoretische inzichten en praktische oefeningen.

 

Let op: Voor deze bijscholing geldt 100% aanwezigheid. Afwezigheidsattesten worden niet aanvaard.

Volta

Programma

i.s.m.

Inbraakbeveiliging bijscholing - installatie en onderhoud (4 sessies)

 • Deontologie, rechten en plichten
 • Elektronische beveiliging
 • Praktische oefeningen

Let op : Voor enkele lessen zal de opleiding al om 15u starten.

Voor wie?

i.s.m.

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedereen in het bezit van een certificaat inzake installatie en onderhoud van alarmsystemen- en centrales wiens erkenning verloopt. Deze bijscholing dient binnen de zes maanden voor het verstrijken van de erkenning gevolgd te worden.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

Je beschikt over een certificaat van de basisopleiding.

Je legt een attest van goed gedrag en zeden model 1 voor. Het attest wordt door ons gevraagd, maar je zal op basis van de inhoud op het attest niet geweigerd worden voor het volgen van de opleiding. Het is uiteindelijk de FOD Binnenlandse Zaken die beslist of iemand al of niet activiteiten m.b.t. inbraakbeveiliging kan uitoefenen. Bij deze wensen wij cursisten met een veroordeling hier nogmaals uitdrukkelijk op te wijzen.

Om je certificaat en attest van goed gedrag en zeden model 1 door te sturen: klik hier.

Extra info

i.s.m.

Je cursist zorgt zelf voor klein handgereedschap en je werkkledij (uitleg tijdens de eerste lessen).

Elke arbeider van het PSC 149.01 komt in aanmerking voor de Vormelek-premie. Meer info op www.vormelek-formelec.be.

Artikel

Erkende technische opleidingen bij Syntra AB

Ook interessant voor jou

i.s.m.
Bekijk alle opleidingen
 • Campus Leuven
 • Of op jouw locatie
€344.85€285.00
 • Campus Mechelen
 • Diegem (Aviato Academy)
 • Of op jouw locatie
€459.80€380.00
 • Heverlee (SpaceConnect)
 • Of op jouw locatie
€550.55€455.00
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
€363.00€300.00

Basisopleiding PLC - Siemens

/8 sessies (totaal 32u)

 • Campus Antwerpen
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
€1119.25€925.00