Terug naar OpleidingenOpleidingen
Bijna volzet

Kelner

Opleiding kelner in duaal leren: dé praktijkopleiding bij uitstek. Je gaat 4 dagen per week aan de slag op je werkplek; aangevuld met 1 dag les bij Syntra. Wat je moet kennen en kunnen, leer je dus vooral al doende in een zaal, brasserie of restaurant.

Kelner: waarom zou je deze opleiding volgen?

Ben jij klantgericht en wil je je gasten graag in de watten leggen?

In de opleiding Kelner duaal leer je klanten optimaal te bedienen. Je helpt bij het klaarmaken van de zaal, het indekken en decoreren van tafels, je noteert en organiseert reservaties. Je bent sociaal en houdt ervan gasten te onthalen en op hun gemak te stellen. Je kan menukaarten toelichten en gerechten en dranken professioneel opdienen en afruimen. Je bent permanent attent voor de wensen van de klant en geeft instructies door aan keukenmedewerkers voor verdere bereidingen. Ook het afrekenen behoort tot je takenpakket.

Je leert de knepen van het vak van een mentor/vakexpert op je werkplek; gecombineerd met 1 dag les volgen bij Syntra. Je trajectbegeleider staat je bij gedurende de volledige looptijd van je opleiding.

Duaal leren biedt heel wat voordelen: je krijgt een maandelijkse leervergoeding, je doet werkervaring op, je blijft ten laste van je ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit en je kan je diploma secundair onderwijs behalen - ontdek nog meer voordelen van duaal leren bij syntra.

Lees hier wat cursisten duaal leren vertellen over hun opleiding.

Programma

In de duale opleiding Kelner behandelen we een aantal algemene gedragscompetenties die je nodig hebt binnen dit beroep. Daarnaast komen onderstaande vaktechnieken aan bod.

      • Opstellen van de zaal en de office en klaarmaken van de tafels voor de dienst
      • Het terras klaarmaken voor de dienst (indien van toepassing)
      • Verwelkomen van de gast(en)
      • Eenvoudige warme en koude dranken bereiden
      • Bestelling klaarmaken
      • Opdienen van gerechten en/of dranken
      • Afruimen
      • Voorbereiden van de betalingen van de consumpties
      • Afruimen en schoonmaken van de tafels en het terras (indien van toepassing) na de dienst
      • Reinigen van de glazen en de couverts en opbergen
      • ...

      Duale trajecten Keukenmedewerker - (Hulp)Kelner - Restaurant en keuken - Kok

      In deze opleiding hebben we volgende opties: 

      - Keukenmedewerker duaal (2de graad)

      - Hulpkelner duaal (2de graad)

      - Restaurant en keuken duaal (3de graad)

      - Kok duaal (specialisatiejaar)

      Voor wie

      Toelatingsvoorwaarden

      Je bent minstens 15 jaar en je wil graag al doende leren. Op basis van het persoonlijk intakegesprek met de trajectbegeleider word je in de juiste graad ingeschreven. 

      -> Neem contact op met de adviseur Duaal Leren via mail of bel naar ons klantencentrum op 078/15.99.99.

      Wat na de opleiding Kelner

      Na deze opleiding ben je klaar om als kelner te starten in de horecasector. Jouw warm en professioneel onthaal is een graag gezien talent in elke feestzaal, restaurant of brasserie.

       

      Docenten

      Lobke Van den Wijngaert
      Lobke Van den Wijngaert

      Maximale ondersteuning

      Trajectbegeleiders en zorgondersteuners, ondersteuning bij het zoeken naar een leerbedrijf, afstemming leerinhoud tussen werkplek en campus. 

      Meer info

      Praktijkgericht

      Dé praktijkopleiding bij uitstek, combi 4 dagen leren op de werkvloer met 1 dag bij Syntra, al doende leren in een leerbedrijf, combi attestering met werkervaring  = garantie op vast werk.

      Meer info

      Erkend door Vlaamse overheid

      Diploma secundair onderwijs, leervergoeding ± 600 EUR/maand bovenop groeipakket (kinderbijslag), schooltoeslag mogelijk bij het voldoen aan de voorwaarden.

      Meer info

      Ook interessant voor jou

      Bekijk alle opleidingen

      Barista - SCA training

      /5 sessies (totaal 15u)

      Behaal je barista SCA (Speciality Coffee Association) koffiediploma in 5 sessies en maak carrière in de niche van gespecialiseerde koffiebars. Schrijf je in.

      • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
      • Deurne (Cuperus Koffiebranderij)
      • Of op jouw locatie
      incl € 701,80
      excl € 580,00

      Wegwijs in wijn proeven

      /5 sessies (totaal 15u)

       

      In deze korte opleiding leer je wijn evalueren en degusteren. Zo kom je heel wat te weten over de verschillende wijnstijlen en leer je op een juiste manier degusteren.

      • Campus Leuven
      • Campus Antwerpen
      vanaf incl € 423,50
      excl € 350,00

      Friturist

      /14 sessies (totaal 60u)

      Na de opleiding friturist kan jij een eigen frituur openen en deze op de perfecte manier uitbaten. Je leert alles om meteen zelf aan de slag te gaan.

      • Campus Leuven
      incl € 530,00
      excl € 438,02

      Latte art

      /1 sessie (totaal 3u)

      Wil je je klanten of gasten imponeren met professionele koffie? Waar je dan ook nog een mooi motief of tekening in hebt getoverd? Volg dan deze cursus. Het is het "schuim op de koffie" voor iedere barista.

      • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
      • Of op jouw locatie
      incl € 217,80
      excl € 180,00