Duur en data
  • Instappen in de loop van het schooljaar is mogelijk, neem contact en we helpen je verder
Locatie
  • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
  • Heb je recht op een studietoelage? Syntra Duaal is hiervoor erkend

Opleiding kelner in duaal leren: dé praktijkopleiding bij uitstek. Je gaat 4 dagen per week aan de slag op je werkplek; aangevuld met 1 dag les bij Syntra. Wat je moet kennen en kunnen, leer je dus vooral al doende in een zaal, brasserie of restaurant.

Kelner: waarom zou je deze opleiding volgen?

Ben jij klantgericht en wil je je gasten graag in de watten leggen?

In de opleiding Kelner duaal leer je klanten optimaal te bedienen. Je helpt bij het klaarmaken van de zaal, het indekken en decoreren van tafels, je noteert en organiseert reservaties. Je bent sociaal en houdt ervan gasten te onthalen en op hun gemak te stellen. Je kan menukaarten toelichten en gerechten en dranken professioneel opdienen en afruimen. Je bent permanent attent voor de wensen van de klant en geeft instructies door aan keukenmedewerkers voor verdere bereidingen. Ook het afrekenen behoort tot je takenpakket.

Je leert de knepen van het vak van een mentor/vakexpert op je werkplek; gecombineerd met 1 dag les volgen bij Syntra. Je trajectbegeleider staat je bij gedurende de volledige looptijd van je opleiding.

Duaal leren biedt heel wat voordelen: je krijgt een maandelijkse leervergoeding, je doet werkervaring op, je blijft ten laste van je ouders voor kinderbijslag en fiscaliteit en je kan je diploma secundair onderwijs behalen - ontdek nog meer voordelen van duaal leren bij syntra.

Lees hier wat cursisten duaal leren vertellen over hun opleiding.

Programma

In de duale opleiding Kelner behandelen we een aantal algemene gedragscompetenties die je nodig hebt binnen dit beroep. Daarnaast komen onderstaande vaktechnieken aan bod.

      • Opstellen van de zaal en de office en klaarmaken van de tafels voor de dienst
      • Het terras klaarmaken voor de dienst (indien van toepassing)
      • Verwelkomen van de gast(en)
      • Eenvoudige warme en koude dranken bereiden
      • Bestelling klaarmaken
      • Opdienen van gerechten en/of dranken
      • Afruimen
      • Voorbereiden van de betalingen van de consumpties
      • Afruimen en schoonmaken van de tafels en het terras (indien van toepassing) na de dienst
      • Reinigen van de glazen en de couverts en opbergen
      • ...

      Duale trajecten Keukenmedewerker - (Hulp)Kelner - Restaurant en keuken - Kok

      In deze opleiding hebben we volgende opties: 

      - Keukenmedewerker duaal (2de graad)

      - Hulpkelner duaal (2de graad)

      - Restaurant en keuken duaal (3de rgaad)

      - Kok duaal (specialisatiejaar)

      Voor wie?

      Toelatingsvoorwaarden

      Je bent minstens 15 jaar en je wil graag al doende leren. Op basis van het persoonlijk intakegesprek met de trajectbegeleider word je in de juiste graad ingeschreven. 

      -> Neem contact op met de adviseur Duaal Leren via mail of bel naar ons klantencentrum op 078/15.99.99.

      Wat na de opleiding Kelner

      Na deze opleiding ben je klaar om als kelner te starten in de horecasector. Jouw warm en professioneel onthaal is een graag gezien talent in elke feestzaal, restaurant of brasserie.

       

      Docenten

      Carlo Vanhees
      Carlo Vanhees
      Steve Bynoe
      Steve Bynoe
      Griet Dupont
      Griet Dupont