Duur en data
  • Inschrijven kan vanaf mei, we starten in september. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Beroepsopleiding
  • Diploma of getuigschrift

  • Vlaams opleidingsverlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Kok: waarom zou je deze opleiding volgen?

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom als kok succesvol waarmaken.

Deze opleiding tot kok is bestemd voor personen die in de toekomst willen werken als kok in een restaurant. Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis.

Na afloop van het tweejarig traject ontvang je een erkend getuigschrift tot kok.

Twee opleidingsvormen, jij kiest

Deze opleiding tot kok wordt in twee verschillende vormen aangeboden. Aan jou de keuze welke vorm je verkiest!

  • Avondopleiding: 2 avonden per week gedurende twee cursusjaren - campus Antwerpen & Leuven
  • Versnelde dagopleiding: 1 dag per week ongeveer anderhalf cursusjaar lang - campus Antwerpen & Leuven

Programma

1ste jaar kok

  • Introductie in de horeca
    • het beroep
    • basis HACCP
    • bedrijfsbezoeken
  • Basis keukentechnologie
    • fonds
    • basissauzen
    • gebonden soepen en velouté
    • bindmiddelen
  • Warenkennis en keukenpraktijk
    • groenten, fruit, vlees, vis... kennen en bewerken
  • Basis zaal
    • basisprincipes bediening
    • dekken van de tafel
    • werkzaamheden voor en na de dienst
    • zaalterminologie
  • Basis voedingsleer
    • voedingsmodel
    • voedingstoffen
    • allergenen
    • bijzondere voedingsgewoonten
    • smaak
  • Basis hygiëne en veiligheid
    • onderhoud en reiniging
    • bacterie en temperatuurbeheersing
    • EHBO
    • brandveiligheid
    • examen
  • Praktijkproef
  • Wijn leren proeven

2de jaar kok

  • Drankenkennis
  • Gevorderde warenkennis en praktijk
    • gastronomische keuken
  • Gevorderde keukenpraktijk
  • Gevorderde voedingsleer
  • Restaurantdesserten
  • Eindproef

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedereen die aan de slag wil gaan als kok of in de horeca wil werken. 

Daarnaast...

  • ben je minstens 18 jaar oud.
  • heb je voldaan aan de leerplicht

 

Extra info

In deze opleiding zitten alle grondstoffen (incl. degustatieglazen) inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?:

  • Handboeken dienen evenwel apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.

Je kan een vrijstelling bekomen voor volgende module

  • Basis hygiëne en veiligheid: meer info kan je bekomen op onze campus in Leuven of Berchem.

Je dient te slagen voor een vrijstellingsproef.

Deelname aan deze vrijstellingsproef kost 25 euro

€187.55 €155.00
€175.45 €145.00
€121.00 €100.00
  • Campus Antwerpen
€1630.00 €1347.11