Duur en data
  • 2 jaar (1ste jaar: 159u)
  • Eerstvolgende startdatum: 20/09/2022
Locatie
  • Campus Leuven
Bespaar op je opleiding

Kok: waarom zou je deze opleiding volgen?

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom als kok succesvol waarmaken.

Deze opleiding tot kok is bestemd voor personen die in de toekomst willen werken als kok in een restaurant. Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, warenkennis, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis.

Na afloop van het tweejarig traject ontvang je een erkend getuigschrift tot kok.

Twee opleidingsvormen, jij kiest

Deze opleiding tot kok wordt in twee verschillende vormen aangeboden. Aan jou de keuze welke vorm je verkiest!

  • Avondopleiding: 2 avonden per week gedurende twee cursusjaren - campus Leuven
  • Versnelde dagopleiding: 1 dag per week ongeveer anderhalf cursusjaar lang - campus Antwerpen

Programma

1ste jaar kok

Traject horecamedewerker (146u)

  • Introductie in de horeca
    • het beroep
    • basis HACCP
    • bedrijfsbezoeken
  • Basis keukentechnologie
    • fonds
    • basissauzen
    • gebonden soepen en velouté
    • bindmiddelen
  • Warenkennis en keukenpraktijk
    • groenten, fruit, vlees, vis... kennen en bewerken
  • Basis zaal: deze module bestaat gedeeltelijk (4u) uit zelfstudie.
    • basisprincipes bediening
    • dekken van de tafel
    • werkzaamheden voor en na de dienst
    • zaalterminologie
  • Basis hygiëne en veiligheid: deze module bestaat gedeeltelijk (11u) uit zelfstudie.
    • onderhoud en reiniging
    • bacterie en temperatuurbeheersing
    • EHBO
    • brandveiligheid
    • examen
  • Evaluatie praktijk horecamedewerker
  • Wijn leren proeven

2de jaar kok (220u)

  • Drankenkennis
  • Gevorderde warenkennis en praktijk
    • gastronomische keuken
  • Gevorderde keukenpraktijk
  • Voedingsleer
  • Restaurantdesserten
  • Eindproef praktijk kok

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedereen die aan de slag wil gaan als kok of in de horeca wil werken. 

Daarnaast...

  • ben je minstens 18 jaar oud.
  • heb je voldaan aan de leerplicht

 

Extra info

In deze opleiding zitten alle grondstoffen (incl. degustatieglazen) inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?:

  • Handboeken dienen evenwel apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.
  • In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.
    Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

 

Locatie & lesdata

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

Eerste jaarStartEindeDuur
dinsdag18:4522:151 jaar
donderdag18:4522:151 jaar

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 980.00
  • 2 jaar (1ste jaar: 159u)

Docenten

Jean-Pierre Kenes
Jean-Pierre Kenes
Isa Van de Ven

Startend als expediteur beoefende ik verschillende jobs binnen Supply Chain en Logistiek uit.
Gepassioneerd door koken en lekker eten opende ik 2x een pop-up restaurant met een origineel horecaconcept. Ik coach kookworkshops rond verschillende thema’s en als biersommelier/zytholoog geef ik onderbouwd bieradvies en stel ik ook aangepaste food-combinaties samen.
Met mijn foodtruck ‘Jambalaya’ verzorg ik feestje en events en als docent bij Syntra begeleid ik cursisten van het eerste jaar ‘restauranthouder-kok’.
DOEL
Ik kijk uit naar een adviserende functie waar ik mijn ervaring binnen Supply Chain en Logistiek kan combineren met mijn feeling en expertise voor lekker eten en drinken. Een werkomgeving die een link heeft met horeca (toe-leveranciers) en/of voedingssector zou perfect binnen mijn mogelijkheden passen.

Karl Reyniers

Chef Karl Reyniers verwierf met het restaurant Zellaer een uitstekende reputatie met zijn gastronomische menu's.

Koen De Muylder

Mijn missie is om een professionele partner te zijn in mijn vakgebieden.

Luk Muizers
Luk Muizers

Docent Lutin Consulting en zaakvoerder LK&C Consulting

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar)€809.92€980.00
Bijkomende kosten (handboeken en/of materiaal | niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld)€323.90€410.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€647.94€566.94

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Chocolatier

/2 jaar (1ste jaar: 146u)

  • Campus Leuven
€965.00€797.52

Kok

/2 jaar (1ste jaar: 159u)

Knelpuntberoep
  • Campus Leuven
€980.00€809.92

Ijsbereider

/1 jaar (138u)

  • Campus Leuven
€750.00€619.83

Bakker - Patissier

/2 jaar (1ste jaar: 106u)

NieuwKnelpuntberoep
  • Campus Antwerpen
€715.00€590.91

Bakker-Patissier - voltijdse dagopleiding

/1 jaar (841u)

Knelpuntberoep
  • Campus Antwerpen
€1635.00€1351.24