Duur en data
  • Instappen in de loop van het schooljaar is mogelijk, neem contact en we helpen je verder
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
  • Heb je recht op een studietoelage? Syntra Leertijd is hiervoor erkend

Bij 'werkend leren' of 'lerend werken' ben je 4 dagen per week aan de slag in een bedrijf waar je de knepen van het vak leert. Iets voor jou?

Kok duaal: waarom zou je deze opleiding volgen?

Heb je een passie voor koken en wil je hier graag je beroep van maken?

Dit duale traject (1 jaar) is een specialisatiejaar. Hierna behaal je een secundair diploma.

Voor meer info kan je contact opnemen met de adviseur duaal leren en leertijd via: werkplekleren@syntra-ab.be of 0476/48.01.07

Programma

Naast een aantal algemene gedragscompetenties die je nodig hebt binnen dit beroep komen volgende aspecten aan bod binnen de opleiding:

  • goederen opslaan in een koelkamer of voorraadkamer
  • uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden voor de bereidingen
  • groenten en fruit wassen, schoonmaken en versnijden
  • schoonmaken, bewerken, versnijden en portioneren van vlees, vis, gevogelte en andere basisproducten
  • diverse bereidingstechnieken toepassen voor het bereiden van hapjes, garnituren, sauzen, soepen, voorgerechten, bijgerechten, salades, deegwaren, rijstgerechten, aardappelbereidingen, vlees, gevogelte, visgerechten, vegetarische gerechten, zuivelbereidingen en nagerechten
  • bereiden van gerechten à la minute
  • diverse dresseertechnieken toepassen op het bord
  • buffet klaarzetten
  • verpakken en etiketteren van bereidingen, producten en opbergen in de koelkamer of voorraadkamer
  • controletesten uitvoeren op de versheid van voedingsmiddelen, bereidingen en stalen nemen
  • werkblad, materiaal en ruimtes hygiënisch schoonmaken
  • gerechten en menu's samenstellen
  • prijsberekeningen voor gerechten en menu's maken
  • organiseren en coördineren van de werkzaamheden in de keuken
  • samenwerken met leveranciers en dienstverleners
  • dranken en gerechten bij de gasten aan tafel brengen
  • vragen van klanten beantwoorden
  • klachten van klanten behandelen
  • voorraad opvolgen, tekorten vaststellen en bestellingen doorgeven
  • onderhouden van keukenmateriaal en inventaris bijhouden
  • ...

 

Voor wie?

Toelatingsvoorwaarden

De voorwaarden om bij de start van de opleiding kok duaal als regelmatige leerling te
worden toegelaten zijn:

• voldaan hebben aan de voltijdse leerplicht

• ofwel voldoen aan de toelatingsvoorwaarden tot het derde leerjaar van de derde
graad bso, ingericht als specialisatiejaar, waarop de opleiding kok duaal zich
situeert. Deze voorwaarden zijn bepaald in de codex secundair onderwijs en het
besluit van de Vlaamse Regering van 19 juli 2002 betreffende de organisatie van
het voltijds secundair onderwijs, en meegedeeld bij omzendbrief SO 64

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Zaalmedewerker - Horeca booster

/2 sessies (16u)

Nieuw
  • Restaurant zellaer
€80.00€66.12
  • Restaurant zellaer
€80.00€66.12

Wegwijs in wijn proeven

/5 sessies (15u)

  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€399.30€330.00
  • Campus Antwerpen
€266.20€220.00
  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€372.68€308.00