Duur en data
Locatie
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
Kenmerken opleiding
  • Beroepsopleiding
  • Diploma of getuigschrift

  • Vlaams opleidingsverlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Kok - versneld: waarom zou je deze opleiding volgen?

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom als kok succesvol waarmaken.

Deze opleiding tot kok is bestemd voor personen die in de toekomst willen werken als kok in een restaurant. Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis.

Na afloop van dit traject ontvang je een erkend getuigschrift tot kok.

Twee opleidingsvormen, jij kiest

Deze opleiding tot kok wordt in twee verschillende vormen aangeboden. Aan jou de keuze welke vorm je verkiest!

  • Avondopleiding: 2 avonden per week gedurende twee cursusjaren - campus Antwerpen & Leuven
  • Versnelde dagopleiding: 1 dag per week ongeveer anderhalf cursusjaar lang - campus Antwerpen & Leuven

Programma

Dit traject loopt over 1,5 jaar

  • Introductie in de horeca
    • het beroep
    • basis HACCP
    • bedrijfsbezoeken
  • Basis keukentechnologie
    • fonds
    • basissauzen
    • gebonden soepen en velouté
    • bindmiddelen
  • Warenkennis en keukenpraktijk
    • groenten, fruit, vlees, vis... kennen en bewerken
  • Basis zaal
    • basisprincipes bediening
    • dekken van de tafel
    • werkzaamheden voor en na de dienst
    • zaalterminologie
  • Basis voedingsleer
    • voedingsmodel
    • voedingstoffen
    • allergenen
    • bijzondere voedingsgewoonten
    • smaak
  • Basis hygiëne en veiligheid
    • onderhoud en reiniging
    • bacterie en temperatuurbeheersing
    • EHBO
    • brandveiligheid
    • examen
  • Praktijkproef
  • Wijn leren proeven
  • Drankenkennis
  • Gevorderde warenkennis en praktijk
    • gastronomische keuken
  • Gevorderde keukenpraktijk
  • Gevorderde voedingsleer
  • Restaurantdesserten
  • Eindproef

In deze opleiding wordt geen stage voorzien.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedereen die aan de slag wil gaan als kok of in de horeca wil werken. 

Daarnaast...

  • ben je minstens 18 jaar oud.
  • heb je voldaan aan de leerplicht

Extra info

In deze opleiding zitten alle grondstoffen (incl. degustatieglazen) inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Wat is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld?:

  • Handboeken dienen evenwel apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar.

Je kan een vrijstelling bekomen voor volgende module:

  • Hygiëne en veiligheid: meer info kan je bekomen op onze campus in Leuven of Berchem.

Je dient te slagen voor een vrijstellingsproef.

Deelname aan deze vrijstellingsproef kost 30 euro

Locatie & lesdata

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

Eerste jaarStartEindeDuur
vrijdag9:0016:301,5 jr

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 1660.00
  • 18 maanden (272u)

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

Eerste jaarStartEindeDuur
vrijdag9:0016:301,5 jr

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 1660.00
  • 18 maanden (366u)

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar)€1371.90€1660.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€1097.52€960.33

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

  • Campus Leuven
€187.55€155.00
  • Campus Leuven
€175.45€145.00
  • Campus Leuven
€121.00€100.00
  • Campus Leuven
€745.00€615.70