Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Logistiek Bediende: waarom zou je deze opleiding volgen?

Een knelpuntberoep in een uitdagende sector

In de opleiding logistiek bediende leer je dat je verantwoordelijk bent voor coördinatie en organisatie van logistieke (transport) opdrachten. Dit houdt onder andere in: het opmaken van transportdossiers en vrachtdocumenten, het inplannen van transporten en het verzorgen van contacten met leveranciers en klanten.

De logistiek bediende zorgt ervoor dat alle leveringstijden worden nageleefd en dat de orderverzameling, het lossen en verzendklaar maken zo goed mogelijk verloopt. Logistiek bedienden zijn tewerkgesteld in alle afdelingen van de transport- en handelssector.

In Vlaanderen is de vraag naar logistiek medewerkers zeer groot. Wil je graag in deze sector werken? In deze opleiding leer je de verschillende bedrijfsprocessen en de bijbehorende administratie kennen.

Ook wie werkt als magazijnier en graag wil doorgroeien, is welkom in deze opleiding.

De opleiding logistiek bediende loopt deels online.
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats op de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.
De lessen die je van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding is het enige dat je hiervoor nodig hebt.

Dit is een avondopleiding (1-2 avonden per jaar). Je kan het beroep ook leren in de iets meer uitgebreide voltijdse dagopleiding waarbij je na 1 jaar afstudeert.

 

Programma

- Inleidende module transport en logistiek (6 sessies)
- Inleiding wegtransport van goederen (7 sessies)
- Transport management systeem (4 sessies)
- Documenten transport en logistiek (16 sessies)
- Ecologisch en circulair transport (6 sessies)***

Getuigschrift

Belangrijke disclaimer: indien geslaagd voor bovenstaand programma dan krijg je het getuigschrift van 'Logistiek assistent'.

 

***Afwijkende lesdag

De 6 sessies 'Ecologisch en circulair transport' zullen doorgaan op een donderdagavond. De definitieve data van deze lessen krijg je zo snel mogelijk na de opstart van de opleiding.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor wie wil werken of doorgroeien in een logistieke functie in een transport- of logistiek bedrijf.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

 

 

Toelatingsvoorwaarden

Alvorens te starten aan de opleiding logistiek bediende zal je een intakegesprek doen met één van onze collega's. Daarna zal men je zsm contacteren voor een intakegesprek. Het intakegesprek kan digitaal plaatsvinden alsook fysiek op de campus. Je zal ten slotte z.s.m. een uitnodiging krijgen met de nodige instructies.

Extra info

Beschik je al over kennis of ervaring in deze sector of opleiding? Je mag een - vrijblijvende - vrijstellingsproef afleggen om eventueel vrijgesteld te worden van (een) bepaalde module(s). Voor de vrijstellingsproef praktijk vragen we echter wel een financiële tegemoetkoming van €30.

Bedienden tewerkgesteld onder het Paritair Comité 226 (bedienden uit de internationale handel, het vervoer en de logistiek) kunnen voor deze opleiding een aanvraag tot subsidiëring indienen bij het Vormingsfonds LOGOS.

Indien wij in onze opleidingen enige vorm van cursus(materiaal) aanbieden dan bezorgen we dit in principe digitaal. Dit is een bewuste ecologische keuze.
Liever een uitgeprinte cursus? Je kan een beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is echter niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

 

Ontdek hier onze andere opleidingen transport en logistiek.

Artikel

Logistiek: carrièrekansen en kostenbeheersing

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Project portfolio management

/4 sessies (totaal 14u)

Nieuw
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€701.80€580.00
 • Campus Antwerpen
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
€847.00€700.00
 • Campus Mechelen
 • Campus Antwerpen
 • Geel (Thomas More Kempen)
 • Of op jouw locatie
€750.20€620.00

Facility manager: basisopleiding

/10 sessies (totaal 30u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1270.50€1050.00

Grondslagen van projectmanagement

/4 sessies (totaal 12u)

 • Campus Antwerpen
 • Campus Leuven
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Of op jouw locatie
€647.35€535.00