Duur en data
 • Nieuw aanbod beschikbaar vanaf mei, de opleidingen starten in september. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Logistiek Bediende - voltijdse dagopleiding : waarom zou je deze opleiding volgen?

Als logistiek bediende ben jij de administratieve spil in heel het logistieke proces van een zending. Naast de administratieve taken sta je dagelijks in contact met verschillende mensen en dit via verschillende kanalen (digitaal en/of telefonisch). IT-vaardigheden alsmede goed communiceren is in dit beroep zeer belangrijk.

Gezien de centrale ligging van Vlaanderen en de havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge, is de vraag naar logistieke medewerkers bijzonder groot. Na deze opleiding kan je dus direct aan de slag in een job met veel doorgroeimogelijkheden aan aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden en verloningen.

Uitgebreide opleiding en stage

In deze opleiding komen alle facetten van wat een Logistiek assistent zoal moet doen uitgebreid aan bod. Magazijn- en voorraadbeheer, transportplanning, communicatie, supply chain management, het beheer van de interne en externe goederenstroom, veiligheid en ADR, projectmanagement … kortom, een breed pakket van logistieke onderwerpen en dit alles vanuit een kantooromgeving

Je gaat aan de slag met concrete cases rond logistiek en transport. Die kan je tijdens de opleiding ook al in de praktijk omzetten, tijdens je stage. Weet dat 90% van onze oud-cursisten na hun stage meteen een vaste job aangeboden hebben gekregen! Syntra AB's - Logistiek Bediende is dus jouw springplank naar een vaste job!

Deze opleiding kan je op je eigen tempo volgen. Fysieke campuslessen zullen doorgaan in Syntra AB Campus Antwerpen (centraal gelegen naast Berchem station - parkeren, mits bijbetaling, is ook mogelijk). Je kan de lessen ook op afstand volgen via online leren. De lessen, uitzonderingen daargelaten, worden ook opgenomen en kan je dus ten alle tijden zelf herbekijken. Syntra AB's Logistiek Bediende = leren op jouw manier zoals jij het wilt, waar en wanneer je het wilt!

Erkend knelpuntberoep door VDAB

Deze opleiding is erkend door de VDAB en kan dan ook volledig terugbetaald worden door de VDAB als je voldoet aan volgende twee voorwaarden:

 • je bent werkloos
 • je bent ingeschreven bij de VDAB als werkzoekende

Als je aan deze voorwaarden voldoet, neem dan contact op met de VDAB-bemiddelaar Ryad Guerti. Je kan rechtstreeks mailen naar ryad.guerti@vdab.be.

Als uitkeringsgerechtigde werkzoekende kan je deze opleiding volgen, na toestemming van je bemiddelaar. Deze toestemming is noodzakelijk voor de terugbetaling van de cursuskosten.

Programma

- Digital skills voor de Office Assistant (Word, Powerpoint, Excel en Outlook) (13 sessies)
- Mondelinge en schriftelijke zakelijke communicatie (8 sessies)
- Basis zakelijk Frans (10 sessies)
- Basis zakelijk Engels (10 sessies)
- Doelgericht, efficiënt en flexibel werken als Office Assistant (7 sessies)
- Digitale trends en futureproof werken in de kantooromgeving (5 sessies)
- Inleidende module transport en logistiek (6 sessies)
- Inleiding wegtransport van goederen (7 sessies)
- Transport management systeem (4 sessies)
- Documenten transport en logistiek (16 sessies)
- Ecologisch en circulair transport (6 sessies)
- Inleiding tot supply chain management (7 sessies)
- Voorraad en voorraadbeheer (7 sessies)
- Inkoop (8 sessies)
- Productie (9 sessies)
- Distributie (9 sessies)
- Retourlogistiek en logistieke processen (7 sessies)
- Projectmanagement (8 sessies)
- Eindproef Logistiek verantwoordelijke

Stage

- De stageperiode start vanaf 01/04/2023 en duurt 1 maand a maximum 3 maanden (totaal stageduur is 160 uur). Vanaf dan heb je al de nodige bagage om de theorie om te kunnen zetten naar de praktijk. Gedurende de stageperiode zal er vanuit de campus geregeld een opvolging gebeuren alsmede terugkeer momenten ingepland worden om je stageverloop te bespreken.
- Je zoekt zelf wel al vanaf dag 1 je stageplaats. 

Combineer deze opleiding met 'succesvol ondernemen' en maak van je getuigschrift een diploma

Goesting om vroeg of laat als zelfstandig Logistiek Bediende aan de slag te gaan? Of wil je jouw ondernemingszin als toekomstig werknemer stimuleren? Wij geven je een duwtje in de rug met een praktische module die je ondernemersdroom prikkelt en concretiseert. Maak je keuze uit één van deze formules succesvol ondernemen.

️haalbaarheidsstudie van je eigen project
️begeleiding door een ervaren ondernemerscoach
️officieel erkend diploma door de Vlaamse Gemeenschap (bij combi vakopleiding + ‘succesvol ondernemen’)
️verschillende formules op jouw maat
✔geniet van de transitiepremie van de Vlaamse Gemeenschap

Getuigschrift

Belangrijke disclaimer: indien geslaagd voor bovenstaand programma dan krijg je volgende getuigschriften: 'Office assistent, 'Logistiek assistent' en 'Logistiek verantwoordelijke'.

De opdrachten tijdens de opleiding zullen wel zoveel mogelijk gericht zijn op het werk van een logistiek bediende. Je stage ga je dus als all-round logistiek bediende aan de slag. Je kiest dus zelf bij welke type logistieke bedrijf je je stage wilt doen (je hebt een ruime keuze uit expediteurs, transportfirma's, rederijen, scheepsagenturen, traders, producenten, etc)

Voor wie?

Doelgroep

Iedereen die wil instappen in de boeiende wereld van transport en logistiek. Er zijn geen specifieke toelatingsvoorwaarden. Beschouw jij jezelf als een teamplayer, bezit je geen 9-to-5 mentaliteit, hou je van afwisseling en een uitdaging? Dan is deze opleiding en beroep helemaal voor jou!

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

Alvorens te starten aan de opleiding zal je een intakegesprek afleggen met een Syntra medewerker. Het intakegesprek kan digitaal plaatsvinden alsook fysiek op de campus. Je zal z.s.m. een uitnodiging krijgen met de nodige instructies.

Jouw intakegesprek zal gebaseerd zijn op een motivatieproef die je tijdig dient in te dienen. Vanaf dat je ingeschreven bent stuurt men alle details door aangaande de motivatieproef (en bijhorende intakegesprek). Hou dus je mail / spam zeker goed in de gaten. Bij vragen aangaande de motivatieproef / intakegesprek kan je altijd een mail sturen naar dennis.vanhoof@syntra-ab.be

Extra info

Hybride leren: volg de lessen van thuis uit of op onze campus te Antwerpen. Het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel ofwel dynamisch leren op de campus. Jij kiest!

Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding dien je zelf te voorzien (indien je alles vanop afstand wenst te volgen).

Als cursist krijg je toegang tot een Office 365 studenten abonnement voor een jaar.

Indien wij in onze opleidingen enige vorm van cursus(materiaal) aanbieden dan bezorgen we dit in principe digitaal. Dit is een bewuste ecologische keuze.
Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Project portfolio management

/4 sessies (totaal 14u)

Nieuw
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€701.80€580.00
 • Campus Antwerpen
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Campus Mechelen
 • Of op jouw locatie
€847.00€700.00
 • Campus Mechelen
 • Campus Antwerpen
 • Geel (Thomas More Kempen)
 • Of op jouw locatie
€750.20€620.00

Facility manager: basisopleiding

/10 sessies (totaal 30u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€1270.50€1050.00

Grondslagen van projectmanagement

/4 sessies (totaal 12u)

 • Campus Antwerpen
 • Campus Leuven
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Of op jouw locatie
€647.35€535.00