Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
 • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille

 • opleidingscheques

Online lesgeven: focus op structuur en interactie (enkel voor docenten van Syntra AB): waarom zou je deze opleiding volgen?

Bij Syntra AB zetten we in op e-leren. In de Syntra-cloud, onze digitale leeromgeving, kunnen we webinars inrichten met de tool Big Blue Button. Op die manier creëer je als het ware een virtueel lokaal om samen te komen met je cursisten. 

In deze pedagogische sessie bekijken we hoe je goed, efficiënt en interactief kan lesgeven via Big Blue Button. Hoe bouw je de les op? Welke werkvormen kan je ook virtueel toepassen? Hoe volg je daarna de cursisten op?

Deze sessie is zeker ook geschikt wanneer je al bekend bent met Syntra-cloud en Big Blue Button, maar je de interactie in jouw online lessen een boost wil geven.

 

De opleiding gaat online door. Je ontvangt ongeveer één dag van tevoren een mail met informatie om in te loggen op de online sessie en kan volgen van thuis uit.

Programma

 • Vooraf: aan de hand van een interactief leerpad kan je zelf al de werking van Big Blue Button verkennen - de tool die we bij Syntra gebruiken voor webinars. Neem dit leerpad zeker al even door voor de sessie, zo kan je daar gerichte vragen stellen!
 • Belang van activerende werkvormen
 • Onderdelen van een online les
 • Van start met je online les
 • Beeld en geluid
 • Interactiviteit creëren
 • Praktische afspraken

De opleiding biedt een theoretisch kader, maar verwacht je zeker ook aan interactie en activerende werkvormen.

Voor wie?

Doelgroep

Deze bijscholing is exclusief voor onze docenten. We bieden deze opleiding gratis aan als je actieve docent bent bij Syntra AB.

We verwachten je aanwezigheid als je bent ingeschreven. Kan je er toch niet bij zijn? Geef dan een seintje via opleiden@syntra-ab.be

Extra info

Trainers

Deze opleiding wordt gegeven door één van de Learning developers van Syntra AB: Anne Smit, Kaat Van Dessel of Sanne Dupont. De Learning developers staan in voor docentencoaching (individueel of in groep) en e-coaching. Zij tonen je heel wat didactische tips en tricks om ook van je online lessen een succes te maken.

Praktisch

De opleiding gaat online door. Je ontvangt ongeveer één dag van tevoren een mail met informatie om in te loggen op de online sessie en kan volgen van thuis uit.

Ben je ingeschreven, maar kan je er toch niet bij zijn? Geef dan een seintje via opleiden@syntra-ab.be.

Vooraf

Aan de hand van een interactief leerpad kan je zelf al de werking van Big Blue Button verkennen - de tool die we bij Syntra gebruiken voor webinars. Neem dit leerpad zeker al even door voor de sessie, zo kan je daar gerichte vragen stellen!

Bijkomende vragen?

Contacteer ons via opleiden@syntra-ab.be

Wat na de opleiding Online lesgeven: focus op structuur en interactie (enkel voor docenten van Syntra AB)

Na afloop van deze opleiding heb je heel wat tips en tricks op zak om je online lessen efficiënt en interactief te laten verlopen.

Voel je je nog onzeker bij het gebruik van het leerplatform? Volg dan zeker nog onze sessie Leren werken met het leerplatform.

Wil je meer achtergrond om al je lessen (ook offline) te kunnen opbouwen aan de hand van didactische principes? In dat geval is onze opleiding Basis didactiek een aanrader!