Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Preventieadviseur niveau 2 - Specialisatiemodule: waarom zou je deze opleiding volgen?

i.s.m.

Als je de multidisciplinaire basismodule van Preventieadviseur Niveau 2 volgde, moeten we zeker je niet meer uitleggen wat een Preventieadviseur Niveau 2 doet en waarom je die als bedrijf in huis moet hebben!

Speciaal voor cursisten die ooit de multidisciplinaire basismodule van 120 uren van Preventieadviseur volgden - bij Syntra AB of Syntra Bizz of een andere erkend opleidingscentrum - en geslaagd zijn in het afsluitend schriftelijk examen kunnen zich nu inschrijven voor de specialisatiemodule Niveau 2 die Syntra AB nu ook afzonderlijk organiseert.

Als je met succes deze specialisatiemodule volgt kan jij er vooraan voor zorgen dat de wetgeving inzake het Welzijn van de Werknemers (de wet van 4 augustus 1996 en het KB van 27 maart 1998) in het bedrijf wordt toegepast.

Dankzij jouw kennis over technieken in verband met risicoanalyse, hygiëne op de arbeidsplaatsen, organisatie van eerste hulp en dringende verzorging werk je niet alleen proactief maar zorg je ook voor de analyse na gebeurde feiten. Je doet aan verslaggeving en je zorgt ervoor dat herhaling wordt vermeden. Je bent ook het aanspreekpunt en de coördinator tussen de Interne of Externe dienst voor Preventie op het Werk, de werknemers en de directie.

Programma

i.s.m.

Multidisciplinaire specialisatie niveau 2

Deze module biedt je de nodige tools om de taken van een Preventieadviseur niveau 2 te vervullen. We gaan dieper in op een aantal specifieke domeinen. De eerder aangeleerde methodes worden verder uitgewerkt en in de praktijk gebracht. Je maakt twee groepswerken en een eindwerk dat je voor een professionele jury verdedigt. Bij succesvolle afronding behaal je het getuigschrift van aanvullende vorming van Preventieadviseur niveau 2.

Naast de schriftelijke examens maak je ook een individueel eindwerk dat je verdedigt voor een jury. Dit eindwerk behandelt een toepassing uit jouw eigen bedrijfsomgeving, waardoor de opleiding ook onmiddellijk rendeert voor jouw bedrijf. Als je de cursus succesvol afrondt, ontvang je een getuigschrift dat erkend is door de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Ben je nog niet actief in een bedrijf? Dan mag je op ons rekenen voor hulp bij het zoeken en kiezen van een onderwerp.

Is het allemaal droge theoretische kost? Absoluut niet: we werken zeer praktijkgericht en besteden veel tijd aan interessante cases en brengen ook bezoeken aan bedrijven.

Het cursusmateriaal wordt digitaal ter beschikking gesteld van de cursisten via Moodle, ons online leerplatform. Tijdens de eerste les krijg je alle informatie over mogelijke naslagwerken die je kan aankopen. Dit is optioneel en deze naslagwerken kunnen eventueel via Syntra besteld worden.

Voor wie?

i.s.m.

Doelgroep

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

Je kan de cursus volgen als je houder bent van

  • ofwel een diploma van hoger secundair onderwijs of hogere secundaire leergangen.
  • ofwel een getuigschrift van basisvorming preventie niveau 3 en een nuttige praktische ervaring hebt van minstens vijf jaar in een interne of externe dienst. (afwijkingsmaatregel via KB 29 januari 2013)

Breng de eerste lesdag alvast een kopie van je getuigschrift of diploma mee (en in geval van basisvorming niveau 3 ook een bewijs van vijf jaar ervaring).

Filip Daerden
Preventieadviseur niveau 2

Met een certificaat op zak snel naar een nieuwe job als preventieadviseur niveau 2

Ook Interessant voor jou

i.s.m.
Bekijk alle opleidingen
  • Campus Antwerpen
  • Of op jouw locatie
€1149.50€950.00
  • Campus Mechelen
  • Of op jouw locatie
€90.75€75.00
  • Wim Verhuur
  • Of op jouw locatie
€381.15€315.00
€326.70€270.00