Duur en data
Locatie
 • Campus Leuven & online
 • Campus Antwerpen & online
Bespaar op je opleiding

De opleiding tot Projectontwikkelaar vastgoed leert je hoe je vastgoedprojecten van begin tot eind beheert, van het vinden van geschikte locaties tot het ontwerpen, financieren en vermarkten van vastgoed. Het omvat ook kennis over regelgeving, markttrends en investeringsstrategieën binnen de vastgoedsector.

Projectontwikkelaar vastgoed - voltijdse dagopleiding : waarom zou je deze opleiding volgen?

Stap in de boeiende wereld van vastgoedontwikkeling met onze uitgebreide avondopleiding Projectontwikkelaar vastgoed! Leer van experts en krijg diepgaand inzicht in de verschillende fasen van het ontwikkelen van vastgoedprojecten. Met een focus op zes cruciale thema's, bieden we een programma dat jou voorbereidt op succes in deze branche.

Deze opleiding biedt een uitgebalanceerd curriculum dat zowel theoretische kennis als praktische toepassing omvat. Door middel van interactieve sessies, casestudy's en praktijkvoorbeelden bieden we de tools en kennis die je nodig hebt om te excelleren in de vastgoedontwikkelingsindustrie.

Ben jij gebeten door de vastgoedmicrobe en gefascineerd door nieuwbouw of grondige renovatie? Dan is deze éénjarige opleiding tot Projectontwikkelaar vastgoed iets voor jou!

Programma

Prospectie en Acquisitie
Ontdek effectieve strategieën om potentiële vastgoedkansen te identificeren en te benaderen. Leer hoe je netwerkt, relaties opbouwt en kansen omzet in winstgevende projecten.

Haalbaarheidsstudie van Vastgoedprojecten
Krijg inzicht in de analytische kant van vastgoedontwikkeling. Leer hoe je grondig onderzoek doet naar de levensvatbaarheid en rendabiliteit van een project voordat je investeert.

Conceptontwikkeling van Vastgoedprojecten
Leer hoe je innovatieve concepten en ideeën ontwikkelt die de kern vormen van succesvolle vastgoedprojecten. Van creatieve visie tot praktische uitvoering.

Bouwtechnische Aspecten
Begrijp de technische aspecten van bouw en constructie. Van materialen tot bouwprocessen, leer de essentiële elementen die bijdragen aan een solide en duurzaam vastgoedproject.

Bouwfase van het Vastgoedproject
Stap voor stap doorloop je het bouwproces, van planning tot oplevering. Begrijp de coördinatie, logistiek en management die nodig zijn voor een succesvolle bouwfase.

Verkoop van een Vastgoedproject
Verfijn je verkoopvaardigheden specifiek gericht op de vastgoedmarkt. Leer hoe je overtuigend communiceert en vastgoed effectief positioneert om kopers aan te trekken.

Eindwerkbegeleiding 

Eindproef Projectontwikkelaar vastgoed 

Combineer deze opleiding met 'Start je eigen zaak' en maak van je getuigschrift een diploma

Goesting om vroeg of laat jouw diensten als Vastgoedontwikkelaar zelfstandig aan te bieden? Of wil je jouw ondernemingszin als toekomstig werknemer stimuleren? Wij geven jou een duwtje in de rug! Maak je keuze uit één van onze formules Start je eigen zaak.

 haalbaarheidsstudie van je eigen project
 begeleiding door een ervaren ondernemerscoach
 officieel erkend diploma door de Vlaamse Gemeenschap (bij combi vakopleiding + ‘Start je eigen zaak’)
 verschillende formules op jouw maat
 geniet van de transitiepremie van de Vlaamse Gemeenschap

Voor wie?

Doelgroep

 • Deze opleiding richt zicht tot personen die dienstverlenend willen optreden met betrekking tot het verkavelen van gronden, het bouwen van sleutel-op-de-deur-woningen of het ontwikkelen van projecten.
 • Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

 • Je dient te beschikken over een diploma van het hoger secundair onderwijs (diploma dat officieel overeenkomt met 6 jaar ASO, 6 jaar TSO, 6 jaar KSO en 7 jaar BSO).
 • OF je dient geslaagd te zijn in een EVC/EVK-procedure die door het Vlaams Agentschap voor Ondernemersvorming – Syntra Vlaanderen specifiek ontwikkeld voor de sector vastgoed van het Syntra-netwerk.  Via deze procedure zal een centrale toelatingscommissie - op basis van het gestandaardiseerd aanvraagdossier - beslissen of de kandidaat-cursist over voldoende algemene competenties (informatie beoordelen en verwerken, schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, leervermogen, zelfontwikkeling, …) beschikt om de ondernemersopleiding tot vastgoedmakelaar, vastgoedpromotor of vastgoedexpert aan te vatten. Je kan het dossier hier downloaden. Dit dossier dient ten laatste op 31 augustus 2024 te worden ingeleverd.
 • Om je diploma of EVC/EVK-dossier door te sturen: klik hier.

Extra info

 • Het succesvol afronden van de opleiding Vastgoedontwikkelaar leidt tot een getuigschrift 'Projectontwikkelaar vastgoed'.
 • Deze opleiding wordt terugbetaald door het Sociaal Fonds 323 voor werknemers uit de vastgoedsector (PC323). Info op www.sf323.be
 • In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze. Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
 • Eventuele handboeken zijn niet in de prijs inbegrepen.
 • Deze opleiding loopt mogelijks deels online. Indien de inhoud van de les zich ertoe leent en de kwaliteit gegarandeerd blijft, bestaat de kans dat enkele lessen online gegeven worden. De lessen die je dan van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Zorg dat je een computer met geluid, webcam en internetverbinding ter beschikking hebt. Liefst een desktop of laptop.

Wat na de opleiding Projectontwikkelaar vastgoed - voltijdse dagopleiding

Hoe ziet de job van Projectontwikkelaar vastgoed eruit? 

Een projectontwikkelaar houdt zich bezig met de ontwikkeling, financiering, beheer en verkoop van vastgoed. Daarbij speelt een vastgoedontwikkelaar in op de wensen en behoeften van de mensen die in de omgeving wonen, werken of verblijven. Hij of zij realiseert plannen in een beperkte ruimte, omgeven door regels en risico's en met een voortdurend veranderende vraag. Het kan hierbij gaan om solitaire gebouwen of bijvoorbeeld gebiedsontwikkeling en stedelijke herstructurering. Een projectontwikkelaar werkt samen met diverse disciplines, doet onderzoek naar risico's en haalbaarheid en gaat voor een gezamenlijk resultaat, rekening houdend met markttechnische, bouwkundige, architectonische en financiële aspecten. Een vastgoedontwikkelaar speelt vervolgens een begeleidende rol in de uitvoering van het project.

Locatie & lesdata

Adres: Geldenaaksebaan 327, 3001 Heverlee

Naast fysieke lessen op de campus, zijn er ook online lessen voorzien binnen de opleiding.

Eerste jaarStartEindeDuur
maandag9:0016:303 maanden
dinsdag9:0016:303 maanden
woensdag9:0016:303 maanden
donderdag9:0016:303 maanden
vrijdag9:0016:303 maanden

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

 • € 807.10
 • 3 maanden (totaal 256u)

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

Naast fysieke lessen op de campus, zijn er ook online lessen voorzien binnen de opleiding.

Eerste jaarStartEindeDuur
maandag9:0016:303 maanden
dinsdag9:0016:303 maanden
woensdag9:0016:303 maanden
donderdag9:0016:303 maanden
vrijdag9:0016:303 maanden

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

 • € 807.10
 • 3 maanden (totaal 256u)

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€667.02€807.10

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille
 • Opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Valkuilen in de Wet Breyne

/1 sessie (totaal 3u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€229.90€190.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€181.50€150.00
 • Moerbeke-Waas (Meetjeshoeve)
 • Of op jouw locatie
€1149.50€950.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€937.75€775.00

Vastgoedfinanciering

/4 sessies (totaal 12u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€665.50€550.00