Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Beroepsopleiding
  • Diploma of getuigschrift

  • Vlaams opleidingsverlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Restauranthouder-kok: waarom zou je deze opleiding volgen?

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Een eigen restaurant is voor vele Belgen een droom. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom succesvol waarmaken.

Deze opleiding restauranthouder/kok is bestemd voor personen die in de toekomst een restaurant wensen op te starten, over te nemen of het beheer en management ervan wensen waar te nemen. Ook wanneer je als kok aan de slag wil gaan is deze opleiding iets voor jou! Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis en bedrijfsvoering.

Na afloop van het tweejarig traject ontvang je - indien je geslaagd bent - een erkend getuigschrift ondernemerschapstraject beroepskennis uitstroom 'KMO-medewerker kok'. 

Drie opleidingsvormen, jij kiest

Deze opleiding tot restauranthouder-kok wordt in drie verschillende vormen aangeboden. Aan jou de keuze welke vorm je verkiest!

 

Programma

1ste jaar Restauranthouder/kok

Basismodule horeca (28 sessies)

  • Kennismaking en introductie (1 sessie)
  • Hygiëne en veiligheid (1 sessie)
  • Keukenbasissen (5 sessies)
  • Keukenbasissen: uitbreidingen (3 sessies)
  • Warenkennis en praktijk (14 sessies)
  • Zaaltechnieken (3 sessies)
  • Examen (1 sessie)

 Hygiëne en veiligheid (6 sessies)

  • HACCP en voedselhygiëne
  • Onderhoud en reiniging
  • EHBO, milieu, brandbeveiliging en ergonomie
  • Bacteriologische en  temperatuurbeheersing
  • Examen 

Wijn leren proeven (6 sessies)

  • Degustatietechnieken
  • De druif als basis
  • Witte wijn als basis voor degustatie
  • Rode wijn als basis voor degustatie
  • Schuimwijnen als basis voor degustatie
  • Combinatie wijn en gerechten
  • Examen

2de jaar Restauranthouder/kok

 Specialisatie kok (19 sessies)

  • Gevorderde keukenpraktijk (4 sessies)
  • Warenkennis en praktijk (14 sessies)
  • Examen (1 sessies)

Drankenkennis (9 sessies)

  • Bier
  • Frisdranken en waters 
  • Distillaten, aperitieven, cocktails en mocktails
  • Warme dranken
  • Examen 

Bedrijfsvoering en management (11 sessies)

  • Algemeen en commercieel beleid
  • Personeelsbeheer en administratie
  • BTW in de horeca
  • Prijszetting en omzetberekening

Eindproef

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedereen die een eigen restaurant wil openen, aan de slag wil gaan als kok of in de horeca wil werken. 

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Extra info

  • De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld, de handboeken dienen evenwel apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar. Richtprijs: € 275, afhankelijk van de materiaalkeuze

Na afloop van de opleiding ontvang je een getuigschrift ondernemerstraject beroepskennis kok.

 

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€1270.00 €1049.59
  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
€919.60 €760.00