Duur en eerstvolgende startdatum
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
  • Diploma of getuigschrift

  • Educatief verlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

Over de cursus

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft meer dan ooit nood aan goed opgeleide ondernemers en professioneel geschoold personeel. Een eigen restaurant is voor vele Belgen een droom. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom succesvol waarmaken.

Deze opleiding restauranthouder is bestemd voor personen die in de toekomst een restaurant wensen op te starten, over te nemen of het beheer en management ervan wensen waar te nemen. Op een praktijkgerichte manier leer je in deze opleiding alles rond keukentechnieken, zaaltechnieken, dranken- en wijnkennis.

Programma

1ste jaar Restauranthouder = 1ste jaar Traiteur-Banketaannemer

  • Basismodule horeca (30 sessies)

2de jaar Restauranthouder

  • Technologie horeca (20 sessies)
  • Technieken restauranthouder (12 sessies)

3de jaar Restauranthouder

  • Wijn leren proeven (6 sessies)
  • Beheer, hygiëne en organisatie (16 sessies)
  • Drankenkennis (10 sessies)
  • Eindproef - verdediging van je eindwerk voor een jury (1 sessie)

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedereen die een eigen restaurant wil openen en iedereen die in de horeca wil werken.

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient een medisch geschiktheidsattest voor te leggen, opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts, dat verklaart dat je geschikt bent om levensmiddelen te manipuleren.

 

Extra info

De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld, de handboeken dienen evenwel apart aangekocht te worden.

Cursisten die in het bezit zijn van een attest/getuigschrift hulpkok of kok via erkende opleidingsverstrekkers (TSO/BSO, Leertijd of volwassenenonderwijs) kunnen worden vrijgesteld voor de Basismodule Horeca. Gelieve hierover contact op te nemen met de campus naar keuze. Diploma’s worden gecontroleerd tijdens de eerste lesweken.

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€1505.00 €1243.81