Duur en data
Locatie
  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
  • Beroepsopleiding
  • Diploma of getuigschrift

  • Vlaams opleidingsverlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Restauranthouder-kok - versneld: waarom zou je deze opleiding volgen?

De horecasector, met meer dan 32 000 KMO’s en meer dan 200 000 werknemers en werkgevers, heeft nood aan goed opgeleide ondernemers of professioneel geschoold personeel. Een eigen restaurant runnen is voor vele Belgen een droom. Mits een goede voorbereiding kan ook jij die droom succesvol waarmaken.

Deze opleiding restauranthouder/kok is bestemd voor personen die in de toekomst een restaurant wensen op te starten, over te nemen of het beheer en management ervan willen waarnemen. Ook wanneer je als kok aan de slag wil gaan is deze opleiding iets voor jou! Op een praktijkgerichte manier leer je alles rond keukentechnieken, hygiëne en veiligheid, dranken- en wijnkennis en bedrijfsvoering.

Verkorte doorlooptijd, overdag

Weet jij dat wij ook een voltijdse dagopleiding restauranthouder en een avondopleiding restauranthouder-kok aanbieden? Wat het verschil is met deze versnelde opleiding? Gewoonweg de doorlooptijd. In deze versnelde opleiding kom je 1 volle lesdag per week naar de campus - overdag - en dit ongeveer anderhalf jaar. In dit traject is er geen stage voorzien. Alle lessen vinden plaats op onze campussen Antwerpen of Leuven, onder begeleiding van praktijkdocenten die de kneepjes van het vak heel goed kennen.

Programma

Basismodule horeca (28 sessies)

  • Kennismaking en introductie (1 sessie)
  • Hygiëne en veiligheid (1 sessie)
  • Keukenbasissen (5 sessies)
  • Keukenbasissen: uitbreidingen (3 sessies)
  • Warenkennis en -praktijk (14 sessies)
  • Zaaltechnieken (3 sessies)
  • Examen (1 sessie)

 Hygiëne en veiligheid (6 sessies)

  • HACCP en voedselhygiëne
  • Onderhoud en reiniging
  • EHBO, milieu, brandbeveiliging en ergonomie
  • Bacteriologische en temperatuurbeheersing
  • Examen 

 Specialisatie kok (19 sessies)

  • Gevorderde keukenpraktijk (4 sessies)
  • Warenkennis en praktijk (14 sessies)
  • Examen (1 sessies)

Wijn leren proeven (6 sessies)

Drankenkennis (9 sessies)

  • Bier
  • Frisdranken en waters 
  • Distillaten, aperitieven, cocktails en mocktails
  • Warme dranken
  • Examen 

Bedrijfsvoering en management (11 sessies) 

Eindproef 

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor iedereen die wil starten met een eigen horecazaak met eetgelegenheid, aan de slag wil gaan als kok of in de horeca wil werken. 

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Extra info

  • Grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
  • Handboeken dienen apart aangekocht te worden.
  • Als bijkomende kosten heb je ook de verplichte aankoop van beroepskledij en klein materiaal. Alle info krijg je bij de start van het cursusjaar. Richtprijs: € 275, afhankelijk van de materiaalkeuze.

Locatie & lesdata

Eerste jaar Start Einde Duur
vrijdag 8:45 16:15 1,5 jaar

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 1270.00
  • 18 maanden
Eerste jaar Start Einde Duur
vrijdag 8:45 16:15 1,5 jaar

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 1270.00
  • 18 maanden

Prijs

Excl Incl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar) €1049.59 €1270.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€734.71 €629.75

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Latte art

/1 sessie

  • JAVA Coffee
  • Of op jouw locatie
€121.00 €100.00
  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
€919.60 €760.00