Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Bespaar op je opleiding

Sales manager: waarom zou je deze opleiding volgen?

Ben je op zoek naar extra commerciële skills om je carrière een vliegende start te geven? Wil je je  passie voor sales omzetten in praktische vaardigheden die je meteen kan gebruiken? Wil je salesmanagement doorgedreven in je bedrijfsomgeving toepassen? Dan is de opleiding Sales manager de perfecte opleiding voor jou.

In deze eenjarige opleiding leer je coachen en leidinggeven aan je salesteam. Je werkt aan jouw salesplanning en rapportering. Je herkent en interpreteert nieuwe ontwikkelingen en trends in de markt. Je leert ook de juiste commerciële beleidsbeslissingen te nemen aan de hand van cijfers.

Dankzij deze opleiding kan jij de salesuitdagingen van de toekomst aan.

Programma

Coachen en leidinggeven aan het salesteam (36u)

 • Je leert binnen een KMO, in een B2B salescontext, een performant verkoopteam samenstellen en aansturen naar bekende leiderschaps-modellen.
 • Je kan je verkoopmedewerkers motiveren met gerichte coaching.
 • Je kan individuele prestaties evalueren in het licht van vooraf bepaalde commerciële doelen.

Salesplanning en -rapportering voor de Sales manager (40u)

 • De cursist is in staat om zelfstandig strategische verkoopdoelstellingen te formuleren met als voornaamste doel de optimalisatie van de salesfunnel.
 • De cursist weet welke informatie nodig is voor de opbouw van een klantenfiche/klantinformatiesysteem en kan aan de hand van die relevante klantgegevens commerciële beslissingen formuleren.
 • De cursist kan, in samenspraak met de commerciële directie, een rendabel en verdedigbaar prijsbeleid uitwerken en implementeren.

Markten analyseren, digitale trends signaleren en in kaart brengen (24u)

 • De cursist kan nieuwe ontwikkelingen en trends in de markt herkennen en interpreteren.
 • De cursist is in staat vanuit cijfergegevens (big data) commerciële beleidsbeslissingen te nemen met betrekking tot de organisatie van zijn marktgebied.

Voor wie?

Doelgroep

Ervaren salesprofiel dat wenst door te groeien naar een leidinggevende functie als salesmanager of iemand die reeds in die functie actief is maar nog extra ondersteuning/uitdieping wenst rond deze thematiek.

Toelatingsvoorwaarden

Je hebt 3 jaar aantoonbare commerciële ervaring in een B2B context OF je volgde een opleiding Commercieel afgevaardigde bij Syntra OF je voert een motivatiegesprek met een docent of medewerker van Syntra. 

Extra info

Online cursusmateriaal

In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.
Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.

Getuigschrift

Wie de opleiding met succes beëindigt, ontvangt volgende documenten, erkend door het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen:

 • getuigschrift Sales manager

Handboeken

Het handboek 'Salesmanagement' is niet in de prijs inbegrepen. Meer info over het handboek ontvang je na inschrijving. 

Deze opleiding loopt deels online

Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats op de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.

De lessen die je van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Zorg dat je een computer met geluid, webcam en internetverbinding ter beschikking hebt. Liefst een desktop of laptop. Een tablet wordt afgeraden wegens de beperktere bandbreedte (snelheid) en het in de meeste gevallen ontbreken van een toetsenbord (nodig voor de chatfunctie).

Combineer deze opleiding met ‘Start Me Up’ en start je eigen zaak

Goesting om vroeg of laat jouw diensten als Sales manager zelfstandig aan te bieden? Wij geven jou een duwtje in de rug! Maak je keuze uit onze ‘learning snacks’.

✔️gratis intake
✔️ondersteuning door ervaren opleidingsadviseur
✔️keuze uit 4 Start Me Up trajecten
✔️officieel erkend getuigschrift door de Vlaamse Gemeenschap

✔️officieel erkend diploma door de Vlaamse Gemeenschap (bij combi vakopleiding + Start Me Up)

Wat na de opleiding Sales manager

Wat houdt de job van Sales manager in?

Een sales manager, ook wel hoofd verkoop genoemd, is verantwoordelijk voor het aansturen en begeleiden van de sales-afdeling van een organisatie. Taken van een sales manager zijn onder meer het aansturen van één of meerdere sales teams, het implementeren van verkoopstrategieën en het vaststellen van zowel individuele verkoopdoelen als verkoopdoelen voor diverse sales teams.

Een sales manager heeft een zeer verantwoordelijke functie binnen een organisatie en zijn takenpakket is dan ook vrij breed. Naast zijn leidinggevende taken is een sales manager ook een motivator en vervult hij een actieve rol in de verkoopwerkzaamheden van een organisatie.

Kevin Van Cutsem
Digitaal Strateeg

Social Media Consultant en Marketing & Sales hebben mijn toekomst beïnvloed

Ook Interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Efficiënt prospecteren

/2 sessies (totaal 6u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€344.85€285.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€344.85€285.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€605.00€500.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€423.50€350.00

Onderhandelingstechnieken

/2 sessies (totaal 6u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€344.85€285.00