Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
  • Diploma of getuigschrift

  • Educatief verlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

Over de cursus

Slagers zijn rasechte stielmannen. Het beroep behoort zelfs tot één van de oudste ambachten. Een goede opleiding waar alle facetten van het beroep aan bod komen om mee te kunnen draaien in de sector is dan ook essentieel. Onze voltijdse dagopleiding is een intensieve, maar praktijkgerichte opleiding die je op één jaar tijd klaarstoomt om meteen als slager/spekslager aan de slag te gaan of om zélf een zaak op te starten. Slager is een knelpuntberoep! Heb jij een passie voor dit oude ambacht?

Syntra Leuven, VDAB & CVO VTI stellen voor:

In onze campus Leuven zullen wij vanaf september 2018 de dagopleiding slager-spekslager aanbieden. Dit houdt in dat je naast de praktijklessen op de campus aan de slag gaat bij een echte slager, die je ook zal begeleiden op de werkvloer. Al doende leer jij de kneepjes van het vak.

Wil je graag samen met deze beroepsopleiding je diploma secundair onderwijs behalen? Dat kan door het volgen van de lessen Aanvullende Algemene Vorming.

Hier vind je meer informatie over het traject en de voorwaarden om je te kunnen inschrijven.

Programma

Na de opleiding ben je o.a. in staat om:

  • Vlees te beoordelen, te bestellen en te verkopen.
  • Je kan een varken, rund, kalf en schaap uitsnijden en uitbenen.
  • Je kan vleesbereidingen maken op basis van vers vlees (zouterijproducten, kookworsten, droge worsten, leverbereidingen, bloedbereidingen, geleibereidingen,…)
  • Je kan verkoopklare gerechten en specialiteiten bereiden.
  • Je weet alles over veiligheid, hygiëne en bewaren van vlees.

 

Voor wie?

Doelgroep

Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht. Je voldoet daarbij aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent ingeschreven bij de VDAB.
  • Je slaagt voor de instaptest en het screeningsgesprek.
  • Je neemt deel aan een medisch onderzoek en krijgt een positief advies.
  • Goede kennis van het Nederlands.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient een medisch geschiktheidsattest voor te leggen, opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts, dat verklaart dat je geschikt bent om levensmiddelen te manipuleren. Vooraleer je wordt toegelaten tot de cursus, word je uitgenodigd voor een intakegesprek bij VDAB.

Extra info

Voor alle info en mogelijkheid tot inschrijving, neem je contact op met Jurgen Cuypers (klantenconsulent VDAB). Dit kan via Jurgen.cuypers@vdab.be of 016 / 38 00 21.

 

 

  • Campus Leuven
€560.00 €462.81
  • Campus Leuven
€635.00 €524.79
€121.00 €100.00