Duur en data
  • 2 sessies (totaal 6u)
  • Eerstvolgende startdatum: 09/07/2024
Locatie
  • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding
Een drankenpauze is voorzien
Drankpauze

Een andere koffie-beleving: van bedachtzaam gebrouwen tot verfrissend koel - van slow tot cold.

Slow coffee & cold coffee: waarom zou je deze opleiding volgen?

In deze cursus nemen we je eerst mee op een ontdekkingsreis doorheen het langzame brouwproces van slow coffee. Bij slow coffee draait het om de techniek van "het opgieten", een techniek die we allemaal wel kennen.
Maar het is zoveel meer dan gewoon water door de filter gieten: wat bepaalt de smaak en de aroma's, welke zetwijzen zijn er, wat is de invloed van het soort water?

Dan laten we je kennis maken met de verfrissende wereld van ijskoffie. Zeggen de termen cold brew, iced cappuccino of iced americano je iets? Leer dan van een professionele barista hoe deze koffies worden gemaakt en hoe ze je aanbod verruimen.

Of je nu een doorgewinterde koffieliefhebber bent of net begint met het verkennen van de diverse smaken van koffie, deze professionele en praktische opleiding biedt een inzicht in de methoden, technieken van en geheimen achter Slow Coffee en Cold Coffee.

Programma

  • Slow coffee
    Factoren die de smaak van slow coffee beïnvloeden
    Soorten koffie
    De verschillende manuele zetwijzen (V60, Kalita, Chemex, French Press, Aeropress,…)
    Maalgraad en extractie
  • Cold coffee
    Maken van verschillende ijskoffie's en cold brew's (iced latte, flash brew, affogato, cold brew, ...)
    Het gamma aan cold coffees

Voor wie?

Doelgroep

  • Iedereen die slow coffees en frisse ijskoffie's of coldbrew's wil maken.
  • Horeca-uitbaters en horecapersoneel: zaalmedewerkers, bartenders, koks, ...

Extra info

De docent is een professionele barista van het Team Koffiebranderij Cross Roast.
Tijdens deze opleiding is er ook ruimte om een kijkje te nemen in de koffiebranderij zelf.

Er is geen voorkennis vereist.

Wat na de opleiding Slow coffee & cold coffee

Locatie & lesdata

Adres: Oude Beurs 28 , 2000 Antwerpen

DatumUur
di 09/07/202409:00 - 12:00 / 13:00 - 16:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 290.40
  • 2 sessies (totaal 6u)
  • Drankpauze
  • Externe locatie

Docenten

Cross Roast
Cross Roast

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding€240.00€290.40

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • Opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Wegwijs in thee

/2 sessies (totaal 6u)

  • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
€272.25€225.00

Chocolade - van boon tot praline

/2 sessies (totaal 6u)

Nieuw
  • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
€290.40€240.00

Slow coffee & cold coffee

/2 sessies (totaal 6u)

Nieuw
  • Antwerpen-Centrum (Koffiebranderij Cross Roast)
€290.40€240.00