Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding

Starten met online lesgeven (enkel voor docenten): waarom zou je deze opleiding volgen?

Gaan je lessen deels of helemaal online door? Dan ga je al snel de tool Big Blue Button (BBB) tegenkomen! Via Syntra Cloud creëer je met BBB een virtueel klaslokaal om samen te komen met je cursisten. In deze training bekijken we hoe je goed, efficiënt en interactief online kan lesgeven via Big Blue Button. Hoe bouw je de les op? Welke werkvormen kan je ook virtueel toepassen? Hoe volg je daarna de cursisten op?

Deze training is zeker ook geschikt wanneer je al bekend bent met Syntra Cloud en Big Blue Button, maar je de interactie in jouw online lessen een boost wil geven.

 

Programma

 • Vooraf: aan de hand van een interactief leerpad kan je zelf al de werking van Big Blue Button verkennen - de tool die we bij Syntra gebruiken voor webinars. Neem dit leerpad zeker al even door voor de sessie, zo kan je daar gerichte vragen stellen!
 • Belang van activerende werkvormen
 • Onderdelen van een online les
 • Van start met je online les
 • Beeld en geluid optimaal inzetten
 • Interactiviteit creëren
 • Extra tools en platformen

De opleiding biedt een theoretisch kader, maar verwacht je zeker ook aan interactie en activerende werkvormen.

Voor wie?

Doelgroep

Deze training is exclusief en gratis voor docenten van Syntra AB. Deze training is geschikt voor nieuwe en ervaren docenten.

Inschrijven is dus gratis maar wel noodzakelijk. Ben je ingeschreven en kan je er toch niet bij zijn? Geef dan een seintje via docentencoach@syntra-ab.be.

Extra info

Trainers

Deze opleiding wordt gegeven door één van de e-coaches of docentencoaches van Syntra AB: Kirsten, Julia of Anne. Ze staan in voor docentencoaching (individueel of in groep) en e-coaching. Ze tonen je heel wat didactische tips en tricks om ook van je online lessen een succes te maken.

Praktisch

De opleiding gaat ofwel op de campus, ofwel online door.

 • Op de campus? Er wordt een computerlokaal voorzien, maar een eigen laptop kan van pas komen. 
 • Online? Je ontvangt ongeveer één dag van tevoren een mail met informatie om in te loggen op de online sessie en kan volgen van thuis uit.

Ben je ingeschreven, maar kan je er toch niet bij zijn? Geef dan een seintje via docentencoach@syntra-ab.be . 

Vooraf

Aan de hand van een interactief leerpad kan je zelf al de werking van Big Blue Button verkennen - de tool die we bij Syntra gebruiken voor webinars. Neem dit leerpad zeker al even door voor de sessie, zo kan je daar gerichte vragen stellen!

Bijkomende vragen?

Contacteer ons via docentencoach@syntra-ab.be . 

 

Wat na de opleiding Starten met online lesgeven (enkel voor docenten)

Na afloop van deze opleiding heb je heel wat tips en tricks op zak om je online lessen efficiënt en interactief te laten verlopen.

Houd zeker ons aanbod van alle (gratis) pedagogische sessies in de gaten om ook nog bij te leren over coaching, evalueren, klasmanagement, ...