Duur en data
 • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
 • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
Bespaar op je opleiding

Succesvol online lesgeven: focus op structuur en interactie (enkel voor docenten): waarom zou je deze opleiding volgen?

Bij Syntra AB zetten we in op e-leren. In de Syntra-cloud, onze digitale leeromgeving, kunnen we webinars inrichten met de tool Big Blue Button. Op die manier creëer je als het ware een virtueel lokaal om samen te komen met je cursisten. 

In deze pedagogische sessie bekijken we hoe je goed, efficiënt en interactief kan lesgeven via Big Blue Button. Hoe bouw je de les op? Welke werkvormen kan je ook virtueel toepassen? Hoe volg je daarna de cursisten op?

Deze sessie is zeker ook geschikt wanneer je al bekend bent met Syntra Cloud en Big Blue Button, maar je de interactie in jouw online lessen een boost wil geven. Wil je eerst de praktische kant van ons leerplatform beter leren kennen? Dan kan je de workshop Leren werken met het leerplatform volgen. 

 

De opleiding gaat ofwel op de campus, ofwel online door.

 • Op de campus? Er wordt een computerlokaal voorzien, maar een eigen laptop kan van pas komen. 
 • Online? Je ontvangt ongeveer één dag van tevoren een mail met informatie om in te loggen op de online sessie en kan volgen van thuis uit.

Programma

 • Vooraf: aan de hand van een interactief leerpad kan je zelf al de werking van Big Blue Button verkennen - de tool die we bij Syntra gebruiken voor webinars. Neem dit leerpad zeker al even door voor de sessie, zo kan je daar gerichte vragen stellen!
 • Belang van activerende werkvormen
 • Onderdelen van een online les
 • Van start met je online les
 • Beeld en geluid optimaal inzetten
 • Interactiviteit creëren
 • Extra tools en platformen

De opleiding biedt een theoretisch kader, maar verwacht je zeker ook aan interactie en activerende werkvormen.

Voor wie?

Doelgroep

Deze bijscholing is exclusief voor onze docenten. We bieden deze opleiding gratis aan als je actieve docent bent bij Syntra AB.

We verwachten je aanwezigheid als je bent ingeschreven. Kan je er toch niet bij zijn? Geef dan een seintje via opleiden@syntra-ab.be

Extra info

Trainers

Deze opleiding wordt gegeven door één van de Learning developers van Syntra AB: Anne Smit, Kaat Van Dessel of Sanne Dupont. De Learning developers staan in voor docentencoaching (individueel of in groep) en e-coaching. Zij tonen je heel wat didactische tips en tricks om ook van je online lessen een succes te maken.

Praktisch

De opleiding gaat ofwel op de campus, ofwel online door.

 • Op de campus? Er wordt een computerlokaal voorzien, maar een eigen laptop kan van pas komen. 
 • Online? Je ontvangt ongeveer één dag van tevoren een mail met informatie om in te loggen op de online sessie en kan volgen van thuis uit.

Ben je ingeschreven, maar kan je er toch niet bij zijn? Geef dan een seintje via opleiden@syntra-ab.be.

Vooraf

Deze workshop sluit perfect aan op een andere workshop uit ons aanbod: Leren werken met het leerplatform, maar je kan ook inschrijven voor een van de afzonderlijke sessies.

Aan de hand van een interactief leerpad kan je zelf al de werking van Big Blue Button verkennen - de tool die we bij Syntra gebruiken voor webinars. Neem dit leerpad zeker al even door voor de sessie, zo kan je daar gerichte vragen stellen!

Bijkomende vragen?

Contacteer ons via opleiden@syntra-ab.be

 

Wat na de opleiding Succesvol online lesgeven: focus op structuur en interactie (enkel voor docenten)

Na afloop van deze opleiding heb je heel wat tips en tricks op zak om je online lessen efficiënt en interactief te laten verlopen.

Voel je je nog onzeker bij het gebruik van het leerplatform? Volg dan zeker nog onze sessie Leren werken met het leerplatform.

Wil je meer achtergrond om al je lessen (ook offline) te kunnen opbouwen aan de hand van didactische principes? In dat geval is onze opleiding Basis didactiek een aanrader!