Systeembeheerder Windows
Een Windows serveromgeving opzetten, onderhouden en beveiligen is werk voor een professionele systeembeheerder. Ben jij die specialist?
Andere beschikbare opleidingsvormen
Systeembeheerder Windows: waarom zou je deze opleiding volgen?
Systeembeheerders zijn onmisbare schakels binnen bedrijven
In de sector is er een grote specialisatie aan de gang. Systeembeheerders gaan focussen op het in de lucht en up-to-date houden van de diverse systemen. En dat zijn er nogal wat vandaag de dag. Denk ook aan het thuiswerken dat veilig moet verlopen.
Kies je voor Windows, dan kies je voor een commercieel OS dat zeer populair is en dat al vele jaren lang.
Windows ga je vaak tegen komen als active directory en file + print server in kleine tot middelgrote bedrijven. Maar ook SQL, SharePoint en Exchange zijn populair.
Daarnaast is Windows server ook heel sterk als webserver.
In onze opleiding systeembeheerder Windows leer je alles om zulke omgevingen op te zetten, al dan niet in de cloud. Nadien kan je meteen aan de slag. De sector zoekt sterke profielen.
Systeembeheerder Windows praktisch
Je krijgt gratis toegang tot diverse tools nodig om je opleiding te kunnen volgen. Denk aan VMWare, de diverse OS distributies, Azure cloud, enz ...
Check de hard- en software gids in de rubriek extra info aub.
Check het carrièrepad. Je begint met IT support engineer, kan dan doorgaan naar Systeembeheerder of Netwerkbeheerder om te eindigen met Cybersecurity analist/engineer of het nieuwe Cloud architect.
Programma
Systeembeheerders zijn onmisbare schakels in IT
1ste jaar Systeembeheerder Windows
Gevraagde inspanning: 2x les op campus per week gedurende 1 jaar + thuis herhalen en opdrachten maken.
- Netwerk basis (10 sessies)
- Server basis Windows (14 sessies)
- Server basis Windows Labo (18 sessies)
- Netops (8 sessies )
- Cloud (14 sessies)
2de jaar Systeembeheerder Windows
Gevraagde inspanning: 1x les op campus per week gedurende 1 jaar + thuis herhalen en opdrachten maken + eindproef voorbereiden.
- Server advanced Windows (11 sessies)
- Server advanced Windows Project (11 sessies)
- Scripting (8 sessies)
- Toegepaste bedrijfsvoering systeembeheerder (3 sessies)
- Eindproef systeembeheerder Windows (verdediging van je eindwerk voor een vakjury)
Voor wie
Doelgroep
Deze opleiding richt zich tot iedereen die een moderne systeembeheerder in Windows wil worden. in dienst of als zelfstandige.
Enthousiasme en inzet zijn de enige sleutels tot succes. Stouter geformuleerd: als je niet gemotiveerd bent en er niet voor werkt, dan haal je nieuwjaar niet. Je moet ook tijd investeren thuis aan je eindwerk en aan het inoefenen van de aangeleerde vaardigheden. Je kent verder best ook een mondje Engels, toch wel de vaktaal in deze sector.
Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.
Toelatingsvoorwaarden
Je bent in het bezit van een diploma Hoger Secundair Onderwijs (ASO of TSO).
In uitzonderlijke gevallen kunnen we ook minimum 3 jaar werkervaring in een relevant beroep gelijkstellen met een diploma.
Om je diploma door te sturen: klik hier.
Extra info
In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze.
Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
Je moet je eigen straffe laptop (in deze sector geeft men de voorkeur aan een PC) meebrengen. Download hier onze hard- en softwaregids editie 2024. Je mag wachten met aankoop tot opleiding opstart.
Wat na de opleiding Systeembeheerder Windows
Na de opleiding systeembeheerder Windows kan je meteen aan de slag als junior in dienst of als zelfstandige. De sector zoekt jou! Als je goed bent en levenslang leert, zal je snel opklimmen.
Verschillende formules
Van 1 tot 3 jaar, les ’s avonds, overdag of online, vrijstellingen op basis van voorkennis en ondersteuning voor (startende) ondernemers.
Meer infoPraktijkgericht
Hands-on met focus op praktijk, direct toepasbaar, les van vakexperten uit het bedrijfsleven, eigen praktijkateliers, eindproeven & stages.
Meer infoErkend door Vlaamse overheid
Getuigschrift of diploma, Vlaams opleidingsverlof, opleidingscheques, betaald, educatief verlof en gratis opleidingen voor werkzoekenden i.s.m. VDAB.
Meer info