Duur en data
  • Instappen in de loop van het schooljaar is mogelijk, neem contact en we helpen je verder
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Diploma of getuigschrift

Bespaar op je opleiding
  • Heb je recht op een studietoelage? Syntra Leertijd is hiervoor erkend

Over de cursus

Als dentaaltechnicus maak je tandprothesen aan en vervaardig, verander, onderhoud en herstel je apparaten voor orthodontische correctie.
Je werkterrein betreft dus niet alleen tandprothesen maar ook alle andere technische en medische hulpmiddelen waarmee een diagnose in de mond gesteld wordt of een behandeling gedaan wordt.
Denk maar aan apparaten om tanden, delen van tanden en weefsels te verplaatsen, te vervangen of te behandelen.

Je werkt op basis van een voorschrift of individuele afdrukken.
Maar ook bestaande modellen of andere technieken voor registratie en reproductie van tand-, mond- en aangezichtsweefsels zijn mogelijk bruikbaar.
Jouw bronnen zijn practici in de tand-, mond- en maxillo-faciale heelkunde.
Je zorgt ervoor dat je het voorschrift uiterst nauwgezet uitvoert en dat de kwaliteit van je werk optimaal is.

Programma

De opleiding duurt 3 jaar. 

Als dentaaltechnicus maak je tandprothesen aan en vervaardig, verander, onderhoud en herstel je apparaten voor orthodontische correctie. Je werkterrein betreft dus niet alleen tandprothesen maar ook alle andere technische en medische hulpmiddelen waarmee een diagnose in de mond gesteld wordt of een behandeling gedaan wordt. Denk maar aan apparaten om tanden, delen van tanden en weefsels te verplaatsen, te vervangen of te behandelen. Je werkt op basis van een voorschrift of individuele afdrukken. Maar ook bestaande modellen of andere technieken voor registratie en reproductie van tand-, mond- en aangezichtsweefsels zijn mogelijk bruikbaar. Jouw bronnen zijn practici in de tand-, mond- en maxillo-faciale heelkunde.
Je zorgt ervoor dat je het voorschrift uiterst nauwgezet uitvoert en dat de kwaliteit van je werk optimaal is.

Voor wie?

Doelgroep

Elke jongere met een grote interesse voor alles wat met tandprothese te maken heeft en daar in de praktijk mee wil werken.

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen moet je minimaal 15 jaar zijn en de eerste twee jaren van het secundair onderwijs achter de rug hebben. (Geslaagd of niet geslaagd)

€665.00 €549.59
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€529.00 €437.19
  • Campus Antwerpen
€730.00 €603.30