Duur en data
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Professionele bijscholing
Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Docente Ann was de eerste theesommelier in de Benelux. Haar thee vind je bij de beste restaurants, en nu deelt ze haar kennis graag met jou!

Theesommelier: de bakermat China: waarom zou je deze opleiding volgen?

Wist je dat thee, na water, de meest gedronken drank ter wereld is? Niet alleen is het lekker en bestaat er een waaier aan diverse smaken, het drinken ervan gaat ook vaak gepaard met een ritueel. 

Als je zelf graag meer wil weten over deze veelzijdige drank, óf je wil die kennis inzetten in je horecazaak om je van de concurrentie te onderscheiden, dan is deze opleiding je op het lijf geschreven.

Samen op ontdekkingsreis

Theesommelier Ann Vansteenkiste van Curiosithee in Rumbeke neemt je tijdens deze opleiding mee in de wondere wereld van de Chinese thee. Zelf reist ze jaarlijks naar China om daar de meest kwalitatieve thee te selecteren. Voor haar is het belangrijk dat de thee biodynamisch is gekweekt, zonder pesticiden en herbiciden, en dat de theeboeren fair beloond worden. 

Over thee valt immens veel te vertellen. Achter elk kopje zit een verhaal. Ann Vansteenkiste neemt je zes weken lang mee op ontdekkingsreis. Samen ontdekken jullie Chinese thee in al zijn facetten: van geuren, smaken en soorten, tot productieprocessen, blends en gearomatiseerde thee. En natuurlijk mogen de nodige proeverijen niet ontbreken!

Programma

Op zes avondsessies wijdt de docente zich aan deze aspecten van de Chinese thee:

Sessie 1: de basis China

  • Vergelijkende studie van builtjes;
  • Inzicht in geuren en smaken;
  • Hoe thee proeven?
  • Het belang van water;
  • Wat is thee?

Sessie 2: de basis China

  • Wat is witte en groene Chinese thee? Met proeverij;
  • De geschiedenis;
  • De soorten thee met hun productieproces.

Sessie 3: De basis China

  • Wat is oolong en zwarte Chinese thee? Met proeverij;
  • De gradaties, bladklassen, kwaliteit en flush van de thee.

Sessie 4: De basis China

  • Het verhaal van Pu Erh;
  • Proeverij van verschillende jaartallen Pu Erh;
  • Wat is gerookte thee? Met proeverij.

Sessie 5: Blends en aroma's

  • Blends en gearomatiseerde thee;
  • Hoe maak je een eigen blend en aromatiseer je thee?

Sessie 6: Gong Fu Cha

  • Chinese proeverij van verschillende Chinese theesoorten met het herkennen van conventionele thee t.o.v. biologische thee.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is interessant voor horecaprofessionals en -medewerkers die zich willen verdiepen in de veelzijdige wereld van de thee.

Wat na de opleiding Theesommelier: de bakermat China

Na deze opleiding ben je helemaal ingewijd in de wereld van de Chinese thee, en kan je die kennis inzetten in je eigen zaak. Op zoek naar nog meer opleidingen over dranken als koffie, wijn of mock- en cocktails? Kijk dan snel hier voor ons volledige aanbod! 

Extra info

Deze opleiding vindt plaats op onze campus Antwerpen

Op onze Leuvense campus bieden we de opleiding 'Theesommelier: ontdek thee met al je zintuigen' aan, onder begeleiding van Iris Weichler van THEEmuze. Beide docenten volgen hun eigen programma met een individuele focus. Vandaar dat beide programma's niet identiek zijn aan elkaar.

  • Campus Antwerpen
€344.85 €285.00
  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
€919.60 €760.00