Duur en eerstvolgende startdatum
 • 3 sessies
 • 29/05/2018
Locatie
 • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
 • Attest van lesvolging
Bespaar op je opleiding
 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques

 • Unizo korting

Over de cursus

Voor topsporters is hun lichaam het kostbaarste bezit. Ze willen er immers een maximaal rendement uithalen. Het lichaam van een atleet moet dus met de grootste professionele zorg behandeld worden. Met de praktijkgerichte opleiding topsportmassage leer je de juiste massagetechnieken voor de verschillende ledematen en lichaamsdelen.

Deze opleiding Topsportmassage is voor jou misschien de start voor een toekomst aan de zijde van een professioneel atleet. Je kan natuurlijk ook een eigen massagepraktijk starten of werken bij een sportvereniging, binnen een paramedisch team of samenwerken met een fysiotherapeut of sportschool.

Sportmassage

Topsporters kunnen alleen topprestaties leveren als ze deskundige begeleiding krijgen. Een sportmasseur staat garant voor een doeltreffende en tegelijk ontspannende sportmassage. Een sportmassage onderscheidt zich van een gewone massage doordat ze een diepere en meer gerichte werking op bepaalde spieren beoogt.

Als sportmasseur ben jij ook voor een deel een sportverzorger. Je weet alles over het voorkomen en behandelen van blessures en ontstekingen en je geeft advies over een goede opwarming en de juiste stretching.

Over de opleiding topsportmassage

De opleiding Topsportmassage is heel praktijkgericht, want de juiste massagetechnieken moet je vooral onder de vingers krijgen. Tijdens deze cursus oefenen we de massagehandelingen voor topsporters op onze medecursisten. De opleiding is dus inspannend en ontspannend tegelijkertijd!

Er is ook plaats voor de theoretische benadering van indicaties, contra-indicaties en stretching.

Programma

 • Theoretische benadering, indicaties/contra-indicaties en stretching;
 • Onderste ledematen;
 • Rompspieren.

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is uiterst interessant voor kinesitherapeuten, gediplomeerde sportverzorgers, trainers en professionele masseurs.

Extra info

Binnen het paritair comité 314 (haartooi, fitness en schoonheidszorgen) krijg je als werknemer een opleidingsvergoeding als je naschoolse, erkende cursussen volgt. Ook deze cursus wordt hiervoor erkend.

Indien je deze opleidingsvergoeding wenst te ontvangen dien je dit aan de baliemedewerker schriftelijk te melden zodat wij je gegevens kunnen doorgeven aan PC314 die voor de vergoeding zorgt. De opleidingsvergoeding geldt niet voor stagiairs, leerlingen (leercontracten) en werknemers met een IBO contract. Meer informatie kan je terugvinden op www.fbz-pc314.be  

Locatie & startdata

Campus Antwerpen

Bijna volzet

29/05/2018

Inschrijven kan tot 22/05/2018

Datum Uur
di 29/05/2018 19:00 - 22:00
di 05/06/2018 19:00 - 22:00
di 12/06/2018 19:00 - 22:00

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

Prijs

Excl Incl
Inschrijvingsgeld voor deze opleiding €150.00 €181.50

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille
 • opleidingscheques
 • Unizo korting

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€105.00 €90.00

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.