Duur en eerstvolgende startdatum
  • Nog geen startdatum bekend. Klik op "Hou me op de hoogte", wij doen de rest
Locatie
  • Nog niet beschikbaar
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
  • Diploma of getuigschrift

  • Educatief verlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Unizo korting

Over de cursus

Binnen de horecasector stijgt het aandeel van de ‘traiteur-banketaannemer’ spectaculair. Meer en meer maken zowel particulieren als bedrijven gebruik van de diensten van een traiteur. Traiteurdienst thuis of op een andere locatie is een snelgroeiende markt en zal in de toekomst blijven stijgen.

Dé sleutel voor een succesvolle traiteur is de praktijkgerichte vorming. Je leert enerzijds de nodige bereidingstechnieken maar anderzijds ook de organisatie van een banket, de bewaartechnieken en de hygiëne-aspecten.

Programma

1ste jaar Traiteur-banketaannemer = 1ste jaar Restauranthouder

  • Basismodule horeca (30 sessies)

2de jaar Traiteur-banketaannemer

  • Technologie horeca (20 sessies)
  • Technieken traiteur-banketaannemer (12 sessies)

3de jaar Traiteur-banketaannemer

  • Wijn leren proeven (6 sessies)
  • Beheer, hygiëne en organisatie (16 sessies)
  • Drankenkennis (10 sessies)
  • Eindproef - verdediging van je eindwerk voor een jury (1 sessie)

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding richt zich tot iedereen die als traiteur-banketaannemer wenst te werken, als zelfstandige of als werknemer.

Voor deze cursus zijn er geen specifieke instapvoorwaarden. Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht. Wel vragen we een medisch geschiktheidsattest voor te leggen (opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts) dat verklaart dat je geschikt bent om levensmiddelen te manipuleren.

Toelatingsvoorwaarden

Je dient een medisch geschiktheidsattest voor te leggen, opgemaakt door de huis- of bedrijfsarts, dat verklaart dat je geschikt bent om levensmiddelen te manipuleren.

Extra info

Grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld. De handboeken dienen apart aangekocht te worden.

Cursisten die in het bezit zijn van een attest/getuigschrift hulpkok of kok via erkende opleidingsverstrekkers (TSO/BSO, Leertijd of volwassenenonderwijs) kunnen worden vrijgesteld voor de Basismodule Horeca. Gelieve hierover contact op te nemen met de campus naar keuze. Diploma’s worden gecontroleerd tijdens de eerste lesweken.

  • Campus Antwerpen
€500.00 €413.22

Barista

/5 sessies

  • Campus Leuven
€381.15 €315.00
  • Campus Leuven
€146.00 €120.66

Latte art

/1 sessie

  • Campus Leuven
€108.90 €90.00
  • Campus Antwerpen
€717.80 €593.22