Duur en data
  • 1 jaar
  • Eerstvolgende startdatum: 23/09/2020
Locatie
  • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
  • Beroepsopleiding
  • Diploma of getuigschrift

  • Vlaams opleidingsverlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

Uitbater snack-tearoom: waarom zou je deze opleiding volgen?

Heb je altijd gedroomd van een eigen snackbar of een gezellige tearoom? Na deze opleiding ben je in staat om je eigen zaak te starten of om te gaan werken in een bestaande zaak.

Je leert bereidingen zoals pizza‘s, pasta‘s, soepen, broodjes, pannenkoeken, enz. op een eigen en creatieve manier klaar te maken dankzij de 10 praktijklessen in de module technologie snack-tearoom. Ook leer je hoe een gevarieerde en originele drankenkaart aan te bieden via de module drankenkennis (theorie en praktijk).

Deze kennis wordt aangevuld met een goede theoretische basis rond organisatie van een horecazaak, hygiëne en veiligheid, personeelsbeheer, enz. in de module beheer, hygiëne en organisatie.

Programma

Deze opleiding loopt deels online.
Een aantal lessen volg je van thuis uit, een ander gedeelte vindt plaats op de campus. Deze mix biedt je enerzijds het comfort van kennisverwerving vanuit je zetel en anderzijds de dynamiek van leren op de campus. Daar stuwt de groep gepassioneerde medecursisten en het professionele docententeam je vooruit.
De lessen die je van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Een laptop/PC/tablet, een webcam en een internetverbinding is het enige dat je hiervoor nodig hebt.

 

Drankenkennis (10 sessies)

  • Bier
  • Frisdranken, waters en sterke dranken
  • Warme dranken
  • Aperitieven en cocktails
  • Examen

Technologie snack-tearoom (10 sessies)

  • Warenkennis en praktijk snackgerechten: pizza's, quiches, pitta's, croissants, soepen en pasta's, eierbereidingen en croques, salades en kroketten (m.u.v. aardappelkroketten), witte worsten, bloedworsten en satés, belegde broodjes, hamburgers en hot dogs, koude vleesschotels, vol-au-vents, wafels en pannenkoeken, ijsbereidingen, droog en eenvoudig gebak.
  • Examen

Beheer, hygiëne en organisatie (16 sessies)

  • Personeelsbeheer en administratie
  • BTW-regelgeving
  • Kostprijsberekening en prijszetting
  • Algemeen en commercieel beheer
  • Vergunningen
  • HACCP en voedselhygiëne
  • Onderhoud en reiniging
  • EHBO, brandveiligheid en milieu
  • Bacteriologische en temperatuurbeheersing
  • Inrichting en infrastructuur
  • Examen

Eindproef - verdediging van je eindwerk voor een jury (1 sessie)

Voor wie?

Doelgroep

  • Deze opleiding is een must voor wie een eigen snackbar of tearoom wil opstarten of in deze sector wil werken.

Voor deze cursus zijn er geen specifieke instapvoorwaarden. Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Extra info

  • Grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
  • Het handboek (richtprijs: 37 euro) dient apart aangekocht te worden.

Locatie & lesdata

Eerste jaar Start Einde Duur
woensdag 18:45 22:15 1 jaar
maandag 18:45 22:15 5 sessies

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

  • € 525.00
  • 1 jaar

Prijs

Excl Incl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar) €433.88 €525.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€347.10 €303.72

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

  • Campus Leuven
  • Campus Antwerpen
€740.00 €611.57

Friturist

/4 maanden

  • Campus Leuven
€305.00 €252.07
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€1645.00 €1359.50
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€375.10 €310.00

Latte art

/1 sessie

  • JAVA Coffee
  • Of op jouw locatie
€145.20 €120.00