Duur en data
  • 1 jaar
  • Eerstvolgende startdatum: 17/09/2019
Locatie
  • Campus Antwerpen
Kenmerken opleiding
  • Attest van lesvolging
  • Diploma of getuigschrift

  • Educatief verlof

Bespaar op je opleiding
  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

Over de cursus

Heb je altijd gedroomd van een eigen snackbar of een gezellige tearoom? Na deze opleiding ben je in staat om je eigen zaak te starten of om te gaan werken in een bestaande zaak.

Je leert bereidingen zoals pizza‘s, pasta‘s, soepen, broodjes, pannenkoeken, enz. op een eigen en creatieve manier klaar te maken dankzij de 10 praktijklessen in de module technologie snack-tearoom. Ook leer je hoe een gevarieerde en originele drankenkaart aan te bieden via de module drankenkennis (theorie en praktijk).

Deze kennis wordt aangevuld met een goede theoretische basis rond organisatie van een horecazaak, hygiëne en veiligheid, personeelsbeheer, enz. in de module beheer, hygiëne en organisatie.

 

Programma

Volgende aspecten van de uitbating van een snackbar of tearoom komen uitgebreid aan bod:

Drankenkennis (10 sessies)

  • Bier
  • Frisdranken, waters en sterke dranken
  • Warme dranken
  • Aperitieven en cocktails
  • Examen

Technologie snack-tearoom (10 sessies)

  • Warenkennis en praktijk snackgerechten: pizza's, quiches, pitta's, croissants, soepen en pasta's, eierbereidingen en croques, salades en kroketten (m.u.v. aardappelkroketten), witte worsten, bloedworsten en satés, belegde broodjes, hamburgers en hot dogs, koude vleesschotels, vol-au-vents, wafels en pannenkoeken, ijsbereidingen, droog en eenvoudig gebak.
  • Examen

Beheer, hygiëne en organisatie (16 sessies)

  • Personeelsbeheer en administratie
  • BTW-regelgeving
  • Kostprijsberekening en prijszetting
  • Algemeen en commercieel beheer
  • Vergunningen
  • HACCP en voedselhygiëne
  • Onderhoud en reiniging
  • EHBO, brandveiligheid en milieu
  • Bacteriologische en temperatuurbeheersing
  • Inrichting en infrastructuur
  • Examen

Eindproef - verdediging van je eindwerk voor een jury (1 sessie)

Voor wie?

Doelgroep

Deze opleiding is een must voor wie een eigen snackbar of tearoom wil opstarten of in deze sector wil werken.

Voor deze cursus zijn er geen specifieke instapvoorwaarden. Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Extra info

De grondstoffen zijn inbegrepen in het inschrijvingsgeld, het handboek dient evenwel apart aangekocht te worden.

Locatie & lesdata

Eerste jaar Start Einde Duur
dinsdag 18:45 22:15 1 jaar
woensdag 18:45 22:15 3 sessies

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

Docenten

Johan Bogaerts
Jean-Pierre Kenes

Prijs

Excl Incl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar) €433.88 €525.00

Bespaar op je opleiding

  • kmo-portefeuille
  • opleidingscheques
  • Vlaams opleidingsverlof

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO* KO**
€303.72 €260.33

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€1525.00 €1260.33
  • Cuperus Koffie - Katelijnevest
  • JAVA Coffee
  • Of op jouw locatie
€641.30 €530.00
  • Campus Antwerpen
  • Campus Leuven
€314.60 €260.00

Friturist

/15 sessies

Nieuw
  • Campus Leuven
€305.00 €252.07

Latte art

/1 sessie

  • JAVA Coffee
  • Of op jouw locatie
€121.00 €100.00