Duur en data
 • 1 jaar (totaal 192u)
 • Eerstvolgende startdatum: 16/09/2024
Locatie
 • Campus Antwerpen & online

Beschikbare opleidingsvormen

In de opleiding Vertegenwoordiger leer je professionele verkooptechnieken, marketing, commerciële communicatie, prospectie, situationele verkoopondersteuning, vergader- & presentatietechnieken, .... Schrijf je nu in en behaal je getuigschrift of erkend diploma.

Vertegenwoordiger: waarom zou je deze opleiding volgen?

Deze opleiding tot Vertegenwoordiger richt zich volledig op de nieuwe consument, nieuwe salestechnieken en het creëren van extra beleving. Vormt online verkoop een bedreiging voor fysieke verkoop of gaan ze net hand in hand? Je komt het te weten in deze avondopleiding.

Een vertegenwoordiger is resultaatgericht, sociaal en ziet het gat in de markt. Een vertegenwoordiger is de link tussen de klant en de organisatie die hij vertegenwoordigt. Hij moet er voor zorgen dat de klant krijgt wat hij wil én dat deze organisatie ook levert wat er is afgesproken.

Van een vertegenwoordiger wordt vaak verwacht dat hij resultaatgericht werkt en communicatief sterk is. Je hebt daarom een waaier aan competenties nodig om de sales- en de marketingstrategie van een bedrijf in goede banen te helpen leiden. Ook nieuwe klanten werven en prospecteren is belangrijk maar de nadruk ligt vaak op relatiebeheer en het uitdiepen van de klantenrelatie. Maar meer en meer speelt ook de vraag naar customer experience. Als lid van het salesteam dien je, net als een marketeer, alles uit de kast te halen om de kritische klant te overtuigen van jouw product. Hier leer je hoe je dit aanpakt aan de hand van belevingscreatie.

 

Programma

Algemene communicatie (28u)

Sociale vaardigheden, assertiviteit en zelfkennis          

Commerciële communicatie en offerte opmaak (20u)   

Klantgericht schrijven, zakelijke etiquette, e-mailetiquette, klachtenbehandeling,...       

Beheer klantenportefeuille en prospectie (24u)    

Marktonderzoek, prospectieplan, routeplanning, prospectieverkoopgesprek, beursverkoop,...      

Markt in kaart brengen en data-analyse (24u)   

Inleiding marketing, 5 P's, marktsegmentering- en positionering, marktstrategie,...       

Accountmanagement (32u)     

Commerciële strategie, KPI's, rapporteringstechnieken, marktstudie,...     

Het verkoopgesprek in B2B omgeving (40u)    

Klantentypologieën, verkooptechnieken, overtuigings- en onderhandelingstechnieken, stressmanagement,...      

Commercieel presenteren (20u)     

Storyboard, salespitch, storytelling, tools,...     

Eindproef (1u)


Combineer deze opleiding met 'Start je eigen zaak' en maak van je getuigschrift een diploma

Goesting om vroeg of laat jouw diensten als Commercieel afgevaardigde zelfstandig aan te bieden? Of wil je jouw ondernemingszin als toekomstig werknemer stimuleren? Wij geven jou een duwtje in de rug! Maak je keuze uit één van onze formules Start je eigen zaak.

 haalbaarheidsstudie van je eigen project
 begeleiding door een ervaren ondernemerscoach
 officieel erkend diploma door de Vlaamse Gemeenschap (bij combi vakopleiding + ‘Start je eigen zaak’)
 verschillende formules op jouw maat
 geniet van de transitiepremie van de Vlaamse Gemeenschap

Voor wie?

Doelgroep

 • Deze praktijkgerichte opleiding is bestemd voor iedere persoon die de ambitie heeft om een loopbaan als vertegenwoordiger uit te bouwen.
 • Ook personen die zich commercieel willen ontwikkelen of die verkopen aan klanten (producten of diensten) kunnen via deze opleiding verder aan hun carrière bouwen.
 • Deze cursus mag je volgen als je minstens 18 jaar bent of als je voldaan hebt aan de leerplicht.

Extra info

 • Het succesvol afronden van de avondopleiding Vertegenwoordiger leidt tot een getuigschrift 'Commercieel afgevaardigde'.
 • Eventuele handboeken zijn niet in de prijs inbegrepen.
 • In onze opleidingen bieden we online cursusmateriaal aan. Dit is een bewuste ecologische keuze. Liever een uitgeprinte cursus? Je kan beroep doen op de printservice en thuisbezorging door partner Universitas. Deze service is niet inbegrepen in het inschrijvingsgeld.
 • Indien de inhoud van les zich er toe leent en de kwaliteit blijft (minstens) gegarandeerd, bestaat de kans dat enkele lessen online gegeven worden. De lessen die je dan van thuis uit volgt, lopen ofwel via een virtual classroom ofwel via zelfstudie van online lesinhoud. Zorg dat je een computer met geluid, webcam en internetverbinding ter beschikking hebt. Liefst een desktop of laptop. Een tablet wordt afgeraden.

Combineer deze opleiding met 'Start je eigen zaak' en maak van je getuigschrift een diploma

Goesting om vroeg of laat jouw diensten als Digital marketeer zelfstandig aan te bieden? Of wil je jouw ondernemingszin als toekomstig werknemer stimuleren? Wij geven jou een duwtje in de rug! Maak je keuze uit één van onze formules Start je eigen zaak.

 haalbaarheidsstudie van je eigen project
 begeleiding door een ervaren ondernemerscoach
 officieel erkend diploma door de Vlaamse Gemeenschap (bij combi vakopleiding + ‘Start je eigen zaak’)
 verschillende formules op jouw maat
 geniet van de transitiepremie van de Vlaamse Gemeenschap


Wat na de opleiding Vertegenwoordiger

Met dit diploma op zak ben je een absolute meerwaarde voor elk bedrijf. Je hebt alle kans op succes, want dit is een knelpuntberoep.

Als professioneel vertegenwoordiger kun je bij verschillende soorten organisaties terecht. Hier zijn enkele sectoren waarin vertegenwoordigers actief zijn:

1. Bouwsector: In de bouwsector zijn vertegenwoordigers betrokken bij de verkoop van bouwmaterialen, gereedschappen en apparatuur aan aannemers, architecten en bouwbedrijven.
2. Dienstensector: Hierbij kun je denken aan vertegenwoordigers die diensten verkopen, zoals softwareoplossingen, verzekeringen, financiële producten of consultancydiensten.
3. Farmaceutische industrie: Vertegenwoordigers in de farmaceutische industrie zijn verantwoordelijk voor het promoten van geneesmiddelen en medische apparatuur aan artsen, apotheken en ziekenhuizen.
4. Technologiebedrijven: Vertegenwoordigers in de technologiebranche verkopen hardware, software en andere technologische oplossingen aan bedrijven en consumenten.

Locatie & lesdata

Adres: Borsbeeksebrug 32, 2600 Berchem

Naast fysieke lessen op de campus, zijn er ook online lessen voorzien binnen de opleiding.

Eerste jaarStartEindeDuur
maandag18:4522:151 jaar
woensdag18:4522:151 jaar

Deze gegevens zijn informatief en kunnen wijzigen. Neem contact met jouw campus bij vragen.

 • € 955.00 (1ste jaar)
 • 1 jaar (totaal 192u)

Docenten

Ben Toremans

Ben startte na zijn studies Communicatie en Marketing, zijn carrière als zelfstandig ondernemer. Bijna 14 jaar lang leidde hij een bedrijf in Marketing en communicatie & Audiovisuele Producties.
Hierna werkte hij in een Mediabedrijf, voornamelijk in Sales en Productmanagement. Hij stond mee aan de wieg van de digitalisering van het medialandschap.
Vervolgens bouwde hij een internationale carrière uit binnen de distributie van FMCG. Verantwoordelijk voor marketing in België en Luxemburg in retail-distributie.
In 2014 ging Ben aan de slag voor een Internationale Zweedse Groep als HR & Business Consultant. Vandaag opereert hij opnieuw als zelfstandig ondernemer, actief binnen het domein van HR, Coaching, Talent & Leadership Development (trainingen & opleidingen) en als Executive Search (Headhunter). Verder doceert hij Marketing, Sales, HR & Business gerelateerde vakken.

Stijn Van Der Meulen

Stijn Van Der Meulen (°1983) is één van de bekendste netwerk experts van Vlaanderen. Hij helpt op authentieke manier mensen verbinden met elkaar. Stijn studeerde af als klinisch psycholoog en richtte in 2016 Netwerkers op. Netwerkers is de kleinste nationale netwerkorganisatie van Vlaanderen. Zijn levensmotto werd het motto van Netwerkers: gunnen & geven. Sinds juni organiseert Netwerkers maandelijks online avonden voor 100 deelnemers. Naast bezieler van Netwerkers en auteur van Het Networking Boek is hij ook docent netwerken en persoonlijkheidsvorming.
Mensgerichte, recht door zee oprichter van Netwerkers.be, het no-nonsense netwerk van ondernemers die geloven in de kracht van gunnen & geven.

Inge Becks
Inge Becks

Prijs

ExclIncl
Kostprijs voor deze opleiding (1ste jaar)€789.26€955.00

Bespaar op je opleiding

 • kmo-portefeuille (thema: Financiële geletterdheid)
 • Opleidingscheques

We hebben alle kortingen en voordelen gebundeld op één handige pagina. Ga naar overzicht.

kmo-portefeuille

Erkend dienstverlener
MO*KO**
€631.41€552.48

* Middelgrote onderneming

** Kleine onderneming

Meer info vind je op onze pagina van de kmo-portefeuille.

Ook interessant voor jou

Bekijk alle opleidingen

Masterclass sales

/10 sessies (totaal 30u)

 • Campus Antwerpen
 • Sint-Niklaas (BC Waasland)
 • Campus Leuven
 • Of op jouw locatie
€1270.50€1050.00
 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€423.50€350.00

Efficiënt prospecteren

/2 sessies (totaal 6u)

 • Campus Antwerpen
 • Of op jouw locatie
€423.50€350.00

Onderhandelingstechnieken

/2 sessies (totaal 6u)

 • Campus Antwerpen
 • Campus Leuven
 • Of op jouw locatie
€423.50€350.00
 • Campus Antwerpen
Duaal leren